• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Portfolio Farm și în județul Vaslui! Platformă de 8 hectare cu hibrizii Pioneer și tehnologie Corteva!

    agrointeligenta.ro -

    Pentru a oferi fermierilor acces la informații profesionale în această perioadă, Corteva Agriscience a organizat o serie de platforme online, în diferite părți ale țării: Furculești- județul Teleorman, Semlac-județul Arad, Turda- județul Cluj, Zănești-județul Neamț. Campania evenimentelor online a continuat și în județul Vaslui, acolo unde a fost înființată o platformă de 8 hectare pe care au fost semănați mai mulți hibrizi de porumb și floarea-soarelui Pioneer®.

    Gazdele evenimentului au fost de această dată ing. Marin Mustață, reprezentantul Agroind Berezeni, precum și reprezentanții Corteva Agriscience Cosmin Ciobotaru – National Sales Manager CP & Seeds, Valentin Mihai – Category Marketing Manager porumb și soia, Andrei Ciocoiu – Category Marketing Manager Culturi Oleaginoase și Grațian Buțincu – director vânzări zona Vrancea, Vaslui și Bacău.

    Platforma de la Agroind Berezeni a cuprins două culturi de primăvară: porumb și toți hibrizii de floarea-soarelui din portofoliul companiei

    Agroind Berezeni este una dintre cele mai mari societăți din județul Vaslui, iar platforma a cuprins două culturi de primăvară: porumb, cultură la care se pot observa în câmp 17 hibrizi, precum și toți hibrizii de floarea-soarelui din portofoliul companiei.

    “În cadrul societății se lucrează 3.500 ha, dintre care 1.700 ha în zona irigabilă de pe valea Prutului. Structura de culturi din acest an a fost formată din grâu 1.200 ha, floarea-soarelui  570 ha, rapiță 380 ha și porumb 570 ha. Lucrarea de bază în această platformă s-a realizat cu Tigerul, în luna august, la care s-au adăugat două lucrări cu terradiscul, una în noiembrie și una în februarie. Fertilizarea de bază s-a realizat în luna noiembrie, înainte de lucrarea cu discul, atunci a fost aplicat îngrășământ 15.15.15 –  300 kg. În primăvară, înainte de semănat, s-a mai aplicat o cantitate de 150 kg de uree, s-a erbicidat preemergent și apoi s-a semănat. La stadiul de 6-7 frunze ale porumbului am tratat cu Inazuma®, împotriva Ostriniei și la floarea-soarelui s-a efectuat un tratament cu Tanos® 50 WG. Culturile s-au comportat chiar surprinzător de bine, pentru că a fost un an foarte dificil, atât în iarnă, cât și în primăvară, am avut o secetă cruntă, prima ploaie pe care am primit-o în zonă a fost pe 1 mai, în jur de 15 litri/hectar și se vede cât de bine arată culturile. Eu sper ca la floare să facem cel puțin 4 tone/ha, iar la porumb peste 10 tone/ha”, a arătat ing. Marin Mustață. 

    Nu mai puțin de 17 hibrizi de porumb au fost semănați în această platformă, iar stadiul de dezvoltare din momentul filmării era promițător pentru o recoltă bogată într-un an dificil pentru toți fermierii.

    LumiGEN™, soluția Corteva pentru tot ceea ce înseamnă tratament sămânță

    Valentin Mihai, Category Marketing Manager porumb și soia, a prezentat fermierilor care au urmărit și care vor urmări materialul video realizat la Vaslui, 3 hibrizi din portofoliul companiei adaptați acestei zone, precum și avantajele produselor din brandul LumiGen.

    “Sunt 3 hibrizi specifici pentru această zonă, unde principalul factor limitativ din acest an a fost seceta. P9610 – este un hibrid timpuriu, 330 FAO, el vine să îl înlocuiască pe celebrul P9241. Are o productivitate net superioară și caracteristici agronomice egale cu predecesorul lui. Apoi, P9415, un hibrid 340 FAO, foarte productiv, care excelează atunci când condițiile sunt medii și bune, iar atunci când apar și precipitații peste nivelul mediu producțiile sunt extraordinare. Recomandăm cultivarea lui la densități mai ridicate, cu 5.000 de plante la semănat față de cum era obișnuit fermierul. P9889, un hibrid de 350 FAO, care cu siguranță va fi liderul brandul Pioneer® în următorii ani pe această grupă de maturitate. Va înlocui hibridul P9903, care este cel mai cultivat hibrid din România. Prezintă o stabilitate remarcabilă și o toleranță deosebită la secetă și arșiță. Productivitatea acestuia va excela în orice fel de condiții. Este important să aducem aminte de  produsele  LumiGEN™, soluția Corteva pentru tot ceea ce înseamnă tratament sămânță. În cazul porumbului facem acest lucru pentru că avem nevoie ca sămânța să fie protejată în stadiile mici de dezvoltare pentru eventualitatea în care apare orice fel de stres sau de risc, care sunt cele mai sensibile pentru dezvoltarea porumbului. Alături de cele mai performante soluții fungice, avem și biostimulatorul  LumiBio Kelta care ajută planta să treacă peste perioadele de stres din fenofazele inițiale de dezvoltare și creștere”, a explicat specialistul.

    Cosmin Ciobotaru – National Sales Manager CP & Seeds

    Pentru a obține producții satisfăcătoare la porumb, fermierii trebuie să mențină în permanență cultura curată, astfel că în platforma din județul Vaslui a fost aplicat produsul Principal® Plus.

    “Despre Principal Plus putem spune că este produsul fanion pentru combaterea în post emergență a tuturor buruienilor și oferă un maxim de eficiență. Conține trei substanțe active nicosulfuron, dicamba și rimsulfuron, iar doza de aplicare este de 440 grame/ha și poate fi administrat până la maxim 6 frunze”, a explicat Cosmin Ciobotaru – National Sales Manager CP & Seeds.

    Toți hibrizii companiei, cultivați la Berezeni pentru a le observa productivitatea

    În cadrul societății de la Berezeni și floarea-soarelui ocupă un loc important, motiv pentru care în acest an au fost semănați toți hibrizii companiei pentru a le observa productivitatea. Andrei Ciocoiu a prezentat fermierilor doi hibrizi din portofoliul companiei, precum și avantajele tehnologiei Express®.

    “În portofoliul de floarea soarelui sunt doi hibrizi noi, P64LE136 și P64LE137, hibrizi ce fac parte din tehnologia Express®, cea care ne-a consacrat și care aduce multiple beneficii în ani precum acesta, cu precipitații reduse în prima faza de vegetație. După cum se vede și aici, cultura arată foarte bine, chiar dacă nu a primit în prima fază nici un litru de apă. P64LE136 este un hibrid cu un potențial foarte bun de producție, care a venit în sprijinul lui P64LE99, creat special pentru zonele cu productivitate înaltă la floarea-soarelui. Este un hibrid intensiv, care vrea tehnologie și care va răsplăti pe deplin investiția în cultură. Recomandăm semănarea acestui hibrid acelor fermieri care au terenuri bune, cu fertilitate bună. Îl recomandăm în special fermierilor din estul, vestul și sudul României, nu-l recomandăm în sud-est. În schimb P64LE137, care a venit în portofoliul companiei pentru a-l înlocui pe celebrul P64LE25, se adaptează foarte bine pe terenuri slabe, în zonele cu secetă și arșiță mai severă și valorifică la maxim toate condițiile oferite, chiar și cele mai puțin favorabile pentru această cultură. Are o îmbunătățire a toleranței la secetă și arșiță, are o poziție modificată a calatidiului, total pendulă pentru a proteja producția de semințe și se va observa o îmbunătățire a masei hectolitrice a viitoarei recolte. Este recomandarea noastră principală pentru fermierii care fac agricultură în zone de infestare cu Orobanche”, a spus Andrei Ciocoiu Category Marketing Manager Culturi Oleaginoase.

    Acesta a completat că tehnologia Express® câștigă din ce în ce mai mult teren în România, pentru că are flexibilitate în aplicare. ”Nu trebuie să numărăm frunze, trebuie să urmărim buruienile și să aplicăm erbicidul Express®, singurul erbicid omologat pentru această tehnologie, în doza de 30 grame/ha împreună cu surfactantul Trend. Acesta vine să lupte și cu buruieni problemă precum cornuții și  pălămida, buruieni mai greu de controlat la floarea-soarelui, dar și cu alte buruieni greu de controlat în cealaltă tehnologie, cum ar fi loboda. Practic, ține cultura curată de buruieni și ne oferă o flexibilitate mult peste ce era obișnuit fermierul, pentru că nu stresează suplimentar plantele”.

    Și întreținerea culturii de floarea-soarelui a fost realizată cu produse din portofoliul companiei Corteva și de departe cel mai important produs pentru această cultură este fungicidul Tanos® 50 WG.

    “Lanul de floarea-soarelui arată foarte bine în condițiile anului extrem de capricios pe care l-am parcurs până în prezent. Aici a fost aplicat produsul Tanos® 50 WG, un produs care se aplică an de an pe aproximativ 125.000 hectare în România. Cei mai mari cultivatori de floarea-soarelui din România nu concep să nu aplice măcar un tratament cu Tanos, a cărui doza de aplicare de este 400 grame/ha, atunci când plantele au 4-6 frunze. Este un produs cu efect preventiv, curativ și de cele mai multe ori și eradicant asupra unor boli problemă din această cultură. Îndemn fermierii care nu au aplicat acest produs să-l încerce, deoarece raportul calitate-preț este imbatabil, iar rezultatele pe care le vor obține vor fi cele mai bune”, a mai completat specialistul.

    Pentru a vedea cum arată culturile, dar și pentru a afla toate recomandările specialiștilor Corteva Agriscience puteți accesa link-ul: https://youtu.be/ki7-1psznRY


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd Reprezentanții AAC, discuții cu europarlamentarii la Copa-Cogeca. Ce poziții au forțele politice de la Bruxelles