• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ministrul Agriculturii: Alegerile la Camerele Agricole vor avea loc după alegerile locale!

  Angelica Lefter -

  Alegerile pentru componenţa şi conducerea camerelor agricole vor avea loc după alegerile locale, a promis ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Proiectul de lege a trecut la Camera Deputaţilor de Comisia pentru agricultură şi doar un vot îl desparte de aprobarea în plen.

  Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a vorbit vineri – 7 august, în cadrul unei conferințe de presă, aflată pe agenda vizitei sale în județul Argeș, și care s-a desfășurat la Instituția Prefectului, despre necesitatea înființării Camerelor Agricole. Ministrul de resort a recunoscut că ingerința unor instituții publice în problemele fermierilor, uneori, mai mult încurcă, și că aceste Camere Agricole, active în toată Europa, ar fi utile și în România.

  ”Am spus că suntem 14.600 de bugetari, atâția suntem, care gestionăm o agricultură care este eminamente privată. Din acest punct de vedere cred că suntem țara cea mai birocratică, eu mă refer la agricultură, nu-mi dau cu părerea în alte domenii, dar să ai 14.600 de oameni care gestionează de la stat o activitate eminamente privată, mi se pare mult în anii 2020. Tocmai de aceea eu am militat și voi milita pentru apariția camerelor agricole. În toată Europa există aceste camere agricole care reprezintă niște entități private, care reprezintă cu adevărat problemele fermierilor dintr-o anumită zonă, dar rezolvă foarte multe probleme de ecosistem, probleme de relații între fermieri, pe care statul, prin oamenii pe care-i are, niciodată nu le poate rezolva, de multe ori le încurcă. Aceste camere agricole trebuiau să apară mai demult, a fost o lege prin 2009, s-au amânat”, a spus ministrul Adrian Oros.

  CITIŢI ŞI: Alexandru Stănescu, Camera Deputaților: Legea Camerelor Agricole a fost adoptată în Comisia pentru Agricultură!

  Totodată, șeful Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a punctat că alegerile pentru Camerele Agricole, nu se vor suprapune cu alegerile locale, tocmai pentru a evita o politizare a acestor entități, menite să preia din problemele fermierilor spre rezolvare la nivel local.

  ”Sper, după ce trece această perioadă a alegerilor, pentru că nu vrem să suprapunem alegerile la Camerele Agricole cu alegerile politice pentru că iar denaturăm sensul acestor Camere Agricole. Să apară aceste entități, care sigur, la început vor fi mai firave, dar, dacă avem grijă de ele să crească, în câțiva ani de zile, pot să rezolve foarte multe dintre problemele pe care alte instituții nu le pot rezolva. Eu am observat, de câte ori încerci să rezolvi o problemă, de cele mai multe ori o încurci. Statul trebuie să rămână activ. Statul dacă și fluieră și încearcă să bată, sau să dea penalty-uri, de multe ori greșește, așa că este una dintre prioritățile guvernării noastre și cu siguranță aceste camere agricole vor apărea și o să își demonstreze utilitatea așa cum o demonstrează în toată Europa. Suntem singura țară care avem atât de multe entități publice care gestionează agricultura”, a menționat ministrul Agriculturii.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ajutor de minimis pentru legume în 2021. Anunțul ministrului Oros despre cuantum și culturi eligibile! Pădurea Copiilor, un proiect care crește Arderea frunzelor – interzisă de luna viitoare! Amenzi usturătoare!

  Ultimele știri

  Prețul petrolului – cel mai înalt nivel din ultimele 13 luni. Efectele nu vor întârzia să apară! Cum îi asigura Adrian Oros pe fermieri că vor primi despăgubirile de secetă! – VIDEO Bugetul MADR – adoptat în Comisii: 1,2 miliarde de lei pentru subvenții și ajutoare de minimis!