• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Asociația HOLSTEIN-RO cere SUBVENȚIE EGALĂ pentru toți fermierii: 100 EURO/CAP DE VACĂ!

  agrointeligenta.ro -

  Plată egală de 100 de euro pe cap de vacă! Asociația Crescătorilor de Vaci HOLSTEIN-RO cere Ministerului Agriculturii ca sprijinul acordat fermierilor din zootehnie să fie tratat în mod egal, astfel că dacă pentru sectorul de suine și de păsări se acordă 100 de euro pe Unitate Vită Mare (UVM), și în cazul bovinelor, subvenționarea excepțională să aibă aceeași dimensiune.

  Întâlnire informală cu fermieri

  Crescătorii de vaci din Holstein-Ro arată că ieri, 12 august, a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale o întâlnire o întâlnire informală la care au participat cinci fermieri membri ai Asociației Crescătorilor de Vaci Holstein-Ro. Fermierii au răspuns invitației secretarului de stat Emil Dumitru. La întâlnire a participat și secretarul de stat George Scarlat, dar și Dana Rebega, Șef Serviciu Autoritatea de Management PNDR.

  ”Au fost abordate o serie de teme de mare interes pentru fermierii producători de lapte în sistem intensiv care, se confruntă în această perioada cu dificultăți majore cauzate de seceta, fiind afectate până la 80% culturile de porumb siloz și lucerna în întreagă țară. Această situație dificilă cauzată de seceta severă este amplificată de pandemia de Covid-19. Toate acestea au că efect vulnerabilizarea dramatică a securității alimentare naționale, lucru dovedit în primul rând de creșterea anormală a importurilor din primele 6 luni ale acestui an de lapte materie prima cu peste 42% conform INS”, se arată într-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO de Asociația Holstein-Ro.

  ”Suntem așadar cu toții în față unui moment de cotitură în care autoritățile naționale trebuie să înțeleagă faptul că se impun măsuri curajoase, urgențe și concrete de sprijinire a sectorului vacă de lapte. Spunem toate acestea pentru că, prin Măsură 21, Măsură specifică de acordare a unui sprijin temporar cu caracter excepțional în FEADR, în acord cu Regulamentul (UE) 1305/2013, se limitează în mod inechitabil suportul acordat fermelor comerciale care produc pentru piață și susțîn în mod considerabil Bugetul de Stat. Conform acestei Măsuri se limitează la 7.000 euro ajutorul financiar care poate fi acordat fermelor cu peste 100 vaci adulte. Suntem deci într-un scenariu hilar in care o fermă cu 1.000 vaci la muls primește ajutorul de 7 euro/cap, comparativ cu peste 100 euro cât primesc fermierii din alte State Europene”, arată crescătorii de vaci de lapte din rasa Holstein.

  În această situație, reprezentanții Asociației Crescătorilor de Vaci HolsteinRo consideră că autoritățile naționale ”nu dovedesc un interes real pentru asigurea securității alimentare naționale și nu respectă angajatorii din zootehnie care sunt contributorii de baza la Bugetul de Stat. Se impune un ajutor minim din partea Bugetului de Stat, care să suplimenteze, sumele acordate prin Măsură 21 (Regulamentul (UE) 1305/2013) similar modului în care se face în cazul fermelor industriale de porci și păsări unde se acordă prin Ordonanță de Urgență 100 euro/UVM”.

  Fermierii Asociației Crescătorilor de Vaci HolsteinRo produc zilnic peste 700 tone de lapte materie prima cu eficientă maximă, înregistrează datorii importante la furnizori, societăți de leasing și bănci și sunt confruntați cu probleme semnificate pentru asigurarea furajului necesar anului 2020 /2021.

  Proiectul de sprijin, în premieră pe Agrointeligența

  Vă reamintim că tot ieri, 12 august, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a prezentat în premieră și în exclusivitate proiectul elaborat de MADR pentru acordarea unei subvenții excepționale crescătorilor de vaci afectați de criza COVID-19.

  Conform proiectului, efectivul minim de la care se va acorda sprijinul este de 5 UVM femele adulte, plata cea mai mică fiind de 1.000 de euro până la un efectiv de 10 capete. Plata maximală, de 7.000 de euro va fi încasată de exploatațiile care au minim 100 UVM, indiferent de dimensiunea fermei.

  Ajutorul de criză va fi distribuit pe fermă astfel:
  • între 5 UVM – 10 UVM – 1.000 euro
  • între 11 UVM – 20 UVM – 2.000 euro
  • între 21 UVM – 30 UVM – 3.000 euro
  • între 31 UVM – 50 UVM – 4.000 euro
  • între 51 UVM – 100 UVM – 6.000 euro
  • Peste 100 UVM – 7.000 euro.

  CITIȚI ȘI: Subvenţie COVID-19 pentru vaci: 1.000 euro la fermele cu 5-10 capete, 7.000 de euro la peste 100 capete!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! Ordin de ministru – ÎN VIGOARE pentru terenurile care primesc subvenții de la APIA!

  Ultimele știri

  Fermierii care fac bani din paie. Cum funcționează parteneriatul cu fabrica Clariant care le eliberează terenurile după recoltare! Mesaj ferm de la Bruxelles privind subvențiile fermierilor: Nu purtăm negocieri în secret cu statele membre! Bayer a deschis perioada de trimitere a aplicațiilor pentru Grants4Ag! Sprijin financiar pentru abordări noi în cercetarea culturilor

  Căutare în articole