• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MADR: Oierii care dețin și bovine pot încasa maxim 7.000 euro/fermă prin Măsura 21

  Roxana Dobre -

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) precizează în fișa tehnică a Măsurii 21, care urmează să achite către oieri maxim 7.000 euro pe fermă că în cazul în care un fermier are o exploataţie mixtă (zootehnic și vegetal sau sector zootehnic – specii de animale diferite sau sector vegetal culturi anuale sau perene diferite), care se încadrează în aria de eligibiliate, sprijinul poate fi cumulat până la valoarea maximă de 7.000 euro/fermier/exploataţie. Astfel dacă un oier are și vaci în ferma sa nu poate obține mai mult de 7.000/euro exploatație.

  MADR argumentează în fișa măsurii 21 că în mod similar problemelor din sectorul bovin, în sectorul ovine și caprine s-a înregistrat de asemenea scăderi ale producţiei valorificate. Astfel, în perioada martie-aprilie care a coincis cu perioada sărbătorilor pascale numărul animalelor sacrificate în anul 2020 a fost cu 7,5 % mai mic decât în aceeași perioadă a anului precedent. Scăderea s-a menținut și în luna mai a acestui an, când numărul de animale sacrificate a fost cu 5,8 % mai mic decât cel înregistrat în luna mai a anului precedent.

  ”Prin urmare, scăderea valorificării animalor sacrificate, constrângerile legate de achiziţionarea imputurilor, respectarea condiţiilor crescute de igienă sunt elemente care se reflectă în fluxul de numerar al acestei categorii de fermieri și a produs dezechilibre de natură financiară și funcțională a fermierilor. Dat fiind contextul actual, în care fermierii nu pot valorifica animalele, se generează costuri ridicate de întreţinere, iar pierderile financiare resimțite la nivelul fermierului sunt majore, drept pentru care unii dintre aceștia ori recurg la restrângerea sau încetarea temporară a activității sau chiar ajung să intre în faliment”, mai arată MADR.

  Condiții de eligibilitate specifice sectorului ovine – caprine:
  – Solicitantul deține minimum 50 capete femele adulte din specia ovine/caprine, înregistrate în RNE pe unitate de producţie cu cod ANSVSA;
  – Fiecare femelă adultă din specia ovine/caprine pentru care se solicită sprijin, trebuie să aibă vârsta de minimum 12 luni la data de 1 iulie 2020.

  Sprijinul pentru sectorul ovine-caprine/exploatație va fi:
  – între 50 -100 capete – 500 euro
  – între 101-200 capete – 800 euro
  – între 201-300 capete – 1.300 euro
  – între 301-400 capete – 1.700 euro
  – între 401- 500 capete – 2.100 euro
  – peste 500 capete – 2.500 euro.

  Suma forfetară urmează să fie plătită până la 30 iunie 2021, pe baza unei cereri de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020. Beneficiarii care accesează Măsura 21 – Măsură specifică de acordare a unui sprijin temporar cu caracter exceptional în cadrul FEADR ca răspuns la epidemia COVID-19 din cadrul PNDR 2014 – 2020 nu pot accesa și granturi directe acordate în baza cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Gabriela Vila este noul director general ADAMA România și Republica Moldova Târgurile apicole de început de an – anulate! Ce spun organizatorii de evenimente din apicultură! Doi fermieri s-au ales cu sechestru pe bunuri după ce au obținut subvenții APIA cu acte false

  Ultimele știri

  Un tânăr fermier de 25 de ani – milionar după ce a câștigat la Loteria Națională! Ciobanul dat dispărut a fost găsit! A lăsat oile să moară și el a fugit în satul de domiciliu! Franța: Mirosul de bălegar și cântatul cocoșului, recunoscute ca parte din patrimoniul satelor!