• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • A expirat termenul dat ministrului Oros! Fermierii ies mâine cu tractoarele în stradă!

  Ramona Dascălu -

  Fermierii se țin de cuvânt și ies în stradă cu utilajele, nemulțumiți de faptul că cei din conducerea ministerului Agriculturii nu fac nimic pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă agricultura românească! La începutul lunii august, Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea a anunțat că dacă în termen de trei săptămâni, guvernanții români nu vor rezolva problema amânării ratelor la bănci și a leasingurilor care nu pot fi achitate la termen de către agricultorii români din cauză că au nu avut ce să recolteze, și implicit nu au avut încasări, vor recurge la acțiuni de protest. Acum, după ce cele trei săptămâni pe care cei din conducere le-au avut la dispoziție pentru rezolvarea acestei probleme, fermierii se văd nevoiți să iasă cu utilajele în stradă, așa cum au promis.

  Mircea Chipăilă, unul dintre cei care au anunțat încă de la început organizarea acțiunilor de protest de către fermierii români față de modul în care ministerul Agriculturii gestionează problemele cu care se confruntă în acest moment agricultura românească, a declarat că agricultorii vor ieși în stradă cu utilajele.

  ”În perioada asta nu putem organiza un protest, dar sunt fermieri care vor ieşi în stradă cu utilajele. Anul ăsta nu am recoltat. Nu mă interesează politica. Nu despăgubirile ne interesează în mod special, vrem să fie declarată zona calamitată, ca să putem fi pe picior de egalitate cu cei cu care negociem. Domnul Oros este din alt film. La noi competiţia este reală, eşti bun rămâi, dacă nu faci faţă pleci. Dânsul ne spune dimineaţa că ne dă banii în august, la 12 ne spune că nu îi mai avem, seara că sunt sume forfetare. Apoi o luăm de la capăt”, a declarat Mircea Chipăilă, fermier din Dobrogea, la Antena 3.

  Grupul de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea, mișcare ce a luat naștere în mod spontan ca urmare a nemulțumirilor legate de deciziile neinspirate ale autorităților din sector, cataloga, la începutul lunii august, situația din agricultură ca fiind dramatică. ”Din păcate astăzi ne unește un lucru nefericit – situația dramatică a agriculturii din Dobrogea. Le mulțumesc numeroșilor fermieri din zonele limitrofe care s-au alăturat. Urmare a faptului că inițiativa privind amânarea ratelor a fost contestată, solicităm OUG pentru suspendarea ratelor pentru o perioadă de minim un an de zile. Din punctul nostru de vedere, este o măsură bună. Nu are niciun impact bugetar, ci poate fi chiar un beneficiu. Suspendarea ratelor este similară cu cea acordată în luna martie, pentru perosoanele fizice și juridice . Avantajul acestei măsuri este acela că vine în întâmpinarea băncilor. În lipsa acestei măsuri, băncile ”ar fi obligate să facă restructurări de credite. Ar veni în avantajul lor că nu ar mai calcula provizioane. 99% vom fi pe pierderi. Dobrogea este o zonă specială. Peste 450.000 de hectare sunt afectate la nivelul județului Constanța, o treime din suprafața totală afectată la nivel național”, a spus unul dintre fermierii nemulțumiți.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Un TIR încărcat cu 625 de porci s-a răsturnat pe DN 17. O parte din animale au murit pe loc! Codul Rutier: Amenzi pentru tractoarele care intră pe drumuri cu roțile murdare de noroi! Tractor cuprins de flăcări pe câmp, în timp ce efectua lucrări agricole

  Ultimele știri

  Dimitrie Muscă: ”O mână criminală mi-a pus pestă porcină africană în ferma de la Macea!” Alertă meteo în vigoare! ANM: Temperaturi scăzute, vânt, ninsori și viscol în 16 județe! Registrul de fermă – documentul fără care APIA nu plătește subvențiile