• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • GROW FACTOR SEED BOOSTER: Tratament complex pentru stimularea germinației semințelor

    agrointeligenta.ro -

    Ce este un tratament pentru stimularea germinației?

    Tratamentul pentru stimularea germinației reprezintă o soluție sigură și rentabilă în condițiile incerte din sezonul agricol de toamnă.
    Acesta este de fapt o combinație specială de macro și microelemente chelatate, aminoacizi, fitohormoni, substanțe organice specifice și vitamine. Efectul sinergic al acestor componente active este creșterea energiei germinative și uniformizarea culturilor. Aplicarea lor este o măsură preventivă deosebit de importantă în contextul secetei severe din multe regiuni ale țării, în acest an.

    Tratamentele pentru stimularea germinației semințelor câștigă din ce în ce mai mult recunoașterea ca aporturi valoroase deoarece îmbunătățesc producția atât din punct de vedere cantitativ cât și calitativ.

    Susținerea germinației cu ajutorul tratamentelor de stimulare

    Germinarea este un proces fiziologic de tranziție a semințelor din starea latentă la viața activă, ceea ce duce la dezvoltarea plantei și a organelor sale. În interiorul seminței se află embrionul, din care va ieși o nouă plantă. Semințele consumă substanțe nutritive pentru a sprijini creșterea. Când plantele încep să se dezvolte, acești nutrienți din semințe sunt implicați în formarea rădăcinilor, tulpinii și frunzelor.

    Translocarea substanțelor nutritive către rădăcini este realizată prin fluxul hidric și difuzie. Fluxul hidric este mișcarea apei și a elementelor minerale dizolvate pe suprafața rădăcinilor, motivul principal al acestei mișcări fiind transpirația.

    Forța motrică a difuziei în sol este concentrația în scădere a elementelor minerale la limita dintre sol și sistemul radicular. Mișcarea ionilor datorită difuziei se face în câțiva milimetri pe zi. În condiții normale, are o semnificație reală numai pentru aportul anumitor macroelemente.

    Nu există nicio modalitate de a distribui o granulă de îngrășământ fiecărei semințe, iar pentru aportul prin difuzie este necesar timp și un sistem radicular deja dezvoltat (care nu este încă prezent)! Atunci când se distribuie cantități standard de îngrășământ înainte de semănat (150 kg/ha), pe un m2 există aproximativ 15 gr. cantitate fizică sau max. 5-6 gr. dintr-un anumit nutrient. Acest dezavantaj poate fi neutralizat prin utilizarea unui tratament complex pentru stimularea germinației semințelor, cu o combinație specifică de macro și microelemente chelatate, aminoacizi, fitohormoni, substanțe organice și vitamine pentru a îmbunătăți energia germinativă și uniformizarea culturilor. Acesta este GROW FACTOR SEED BOOSTER.

    Semințele tratate cu GROW FACTOR SEED BOOSTER beneficiază de substanțele nutritive esențiale chiar în imediata apropiere a locului unde se află sămânța. Aportul de substanțe nutritive alături de substanțele active fiziologic vor fi disponibile imediat și vor acoperi perioada sensibilă până când rădăcina va fi suficient de dezvoltată pentru a trece cu succes la nutriția autotrofă, oferind un start viguros culturii.

    Tratamentul pentru stimularea germinației satisface prima nevoie de substanțe nutritive și face ca plantele tinere să fie mai competitive în lupta cu buruienile. Tinerele plante răsar înaintea buruienilor și suprimă în mod natural dezvoltarea acestora.

    “Este extrem de recomandată folosirea semințelor tratate în cazul semănatului tardiv. GROW FACTOR SEED BOOSTER cu care sunt acoperite semințele va asigura germinarea chiar și la intrarea în iarnă și va proteja germenele de putregai. Acest lucru va reduce riscul de neuniformitate în primăvară”, explică Radoslav Mihaylov, Export Manager-ul Ecofol Ad.

    Un alt avantaj al utilizării unui tratament complex este faptul că germinarea are loc chiar și la adâncimi mai mari de semănat, asigurând un număr optim și plante cu sistem radicular puternic. Atunci când condițiile specifice toamnei influențează negativ și reduc germinarea semințelor, GROW FACTOR SEED BOOSTER crește capacitatea de germinare a semințelor.

    Influențarea rizosferei

    Rizosfera este stratul din sol în care se dezvoltă fiecare rădăcină dar care diferă de structura solului din jur printr-o serie de parametri. În rizosferă există de sute de ori mai multe bacterii care “respiră” împreună cu rădăcinile, eliberând o cantitate semnificativă de dioxid de carbon. Acestea produc mulți acizi care mobilizează mineralele. În același timp, secretă vitamine, hormoni etc. care afectează creșterea rădăcinilor.

    GROW FACTOR SEED BOSTER funcționează în rizosferă!”, spune Radoslav Mihaylov. Compania Ecofol oferă fermierilor produse cu conținut unic și inovator, bazate pe acid lactic special, care este implicat în metabolismul bacteriilor din rizosferă. Acest lucru nu este valabil pentru acizii organici sintetici, utilizați în alte produse comerciale – EDTA și derivații săi.

    Produsele Ecofol diferă în principal prin conținutul de acid lactic de origine microbiologică pe deplin naturală (Lactobacillus Bulgaricus). Microelementele din aceste produse sunt legate în complexe de acid lactic (complexe lactate), care sunt direct implicate în metabolismul plantelor. Acidul lactic unic are un efect antiviral preventiv crescând astfel imunitatea plantelor.

    GROW FACTOR SEED BOOSTER conține o combinație de macro și microelemente. Suma și raportul lor sunt în conformitate cu cerințele specifice ale culturilor. Pe lângă asigurarea nutrienților necesari pentru dezvoltarea inițială a rădăcinilor germinale, acestea îmbunătățesc și funcționarea microorganismelor solului.

    Adezivii din biostimulatorii eficienți trebuie să fie de origine naturală – peptide și oligopeptide care sunt, de asemenea, implicați în metabolismul microorganismelor.

    În timpul semănatului, viața ecosistemului din rizosferă este perturbată, chiar dacă semănatul este absolut precis și însoțit de umiditate și temperatură extrem de favorabile solului. Proprietățile unui produs eficient, pe care le-am menționat în cele de mai sus, contribuie la recuperarea accelerată a stabilității ecosistemului din rizosfera, ceea ce contribuie, de asemenea, la o mai bună dezvoltare inițială a culturilor. Desigur, efectul GROW FACTOR SEED BOOSTER este și mai puternic atunci când există condiții nefavorabile, cum ar fi probleme legate de fertilitate a solului, resturile vegetale, seceta sau temperaturile scăzute, care blochează funcțiile microorganismelor solului pentru o perioadă prea lungă de timp.

    „Nutrienții complecși aplicați pe suprafața semințelor ajută microorganismele să se hrănească cu exact ceea ce au nevoie. Microorganismele care formează humus au o afinitate deosebită pentru substanțele organice, iar noi le punem la dispoziție prin intermediul adjuvantului. Nu există microorganisme care se hrănesc cu EDTA, dar se hrănesc cu acidul lactic special”, spune Radoslav Mihaylov.

    Rolul nutrienților din produs

    Combinația optimă de aminoacizi, fitohormoni, macro (NPK) și microelemente (bor, molibden, mangan și zinc) într-un produs cu două componente va oferi toate substanțele nutritive necesare pentru etapele inițiale de dezvoltare ale culturilor.

    Un produs eficient va furniza nutrienții necesari pentru creșterea rădăcinii embrionare.

    Aminoacizii stimulează metabolismul azotului și îmbunătățesc utilizarea plastidelor din bob. Fitohormonii accelerează dezvoltarea plantelor.

    Alături de aminoacizi, complexele NPK din GROW FACTOR SEED BOOSTER sunt, de asemenea, deosebit de importante pentru cultura de grâu, având un impact semnificativ asupra dezvoltării plantelor în stadii incipiente prin accelerarea tranziției plantelor tinere la nutriția autotrofă, crescând eficiența umidității solului și îmbunătățirea uniformității semințelor.

    Amestecul de aminoacizi și macroelemente îmbunătățește semnificativ și dezvoltarea plantelor tinere de rapiță. Este dovedit că rapița este pregătită pentru iarnă și nu este stresată din cauza lipsei zăpezii la temperaturi nagative de lungă durată dacă plantele formează min 8 frunze, diametrul coletului este de cel puțin 8 mm și lungimea rădăcinii principale este de 20 cm. Așadar, stimularea răsăririi rapiței pentru a o ajuta să intre în iarnă în acest stadiu favorabil de dezvoltare este foarte importantă și poate fi ușor de obținut prin tratarea semințelor cu un produs complex.

    Auxina este, de asemenea, un fitohormon foarte important, în combinație cu aminoacizii și macro și microelementele, ajutând la dezvoltarea echilibrată și viguroasă a culturilor. Foarte des, vremea este capricioasă în toamnă, după semănat. În condiții nefavorabile, tratamentul pentru stimularea germinației garantează mai multă energie pentru un start viguros și sănătos în vegetație pentru culturile de toamnă – o “asigurare” garantată împotriva stresului din stadiul inițial de dezvoltare

    GROW FACTOR SEED BOOSTER garantează o mai bună înrădăcinare și o rezistență sporită la cădere, asigurând astfel iernarea plantelor în condiții optime. Stimularea rădăcinilor principale este deosebit de evidentă pe soluri acide și alcaline, unde absorbția macroelementelor este dificilă și există și un blocaj al microelementelor.

    10 motive principale pentru a trata semințele de cereale păioase și rapiță cu GROW FACTOR SEED BOOSTER:
    1. Crește procentul de semințe germinate.
    2. Îmbunătățește înrădăcinarea și capacitatea de lăstărire/înfrățire.
    3. Asigură aportul de nutrienți care întăresc rezistența plantelor în condiții de secetă și cresc rezistența acestora la agenții patogeni din sol
    4. Accelerează tranziția plantelor tinere spre nutriția autotrofă și crește eficiența umidității din sol.
    5. Previne apariția carențelor de macro și microelemente la plantele tinere.
    6. Asigură o energie germinativă ridicată dar și o germinare uniformă.
    7. Ușor de utilizat.
    8. Se utilizează în doză mică (1 l/tona de semințe) și este 100% asimilabil.
    9. Efect sinergic al tuturor substanțelor active conținute în produs.
    10. Este compatibil și poate fi utilizat cu majoritatea produselor de protecție a plantelor destinate tratamentului semințelor.
    Tratamentele pentru stimularea germinației îmbunătățesc gradul de acoperire și dispersia insecto-fungicidelor pe suprafața semințelor, ceea ce împiedică formarea putregaiului rădăcinilor.
    În plus, inovativul acid lactic are o activitate fiziologică unică și îmbunătățește proprietățile fizico-chimice ale soluțiilor de lucru în tratamentul semințelor, în special atunci când sunt amestecate cu produse de protecție a plantelor.
    Adjuvantul și un agent natural de umectare asigură cea mai bună acoperire și retenție pe suprafața semințelor.

    Echipa ECOFOL


    Te-ar mai putea interesa

    Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA