• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Anunţ ANM: Unde sunt șanse de ploaie în următoarele două săptămâni!

    Roxana Dobre -

    Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni din luna septembrie, intervalul 10 – 20 septembrie arată că ploile vor lipsi desăvârșire din majoritatea regiunilor. Vestea este extrem de proastă pentru fermierii care intenționează să înceapă campania de toamnă pentru însămânțarea grâului sau a rapiței.

    Iată cum arată prognoza meteo pentru toate regiunile țării:

    Prognoza meteo pentru BANAT

    Din 10 septembrie temperatura aerului va crește ușor, spre maxime de 30 de grade, în medie regională, în data de 13 septembrie. Va urma o răcorire treptată a vremii, astfel încât în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 26 de grade. Media minimelor termice se va situa noaptea în jurul valorii de 15 grade, apoi temperatura aerului va scădea, urmând astfel din 13 septembrie să crească ușor spre 15 grade. După această dată, o nouă răcorire a vremii va conduce la scăderea minimelor spre valori în jurul a 12 grade, în medie, la sfârșitul intervalului.

    Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

    Prognoza meteo pentru CRIŞANA

    Din 10 septembrue  vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel că în data de 13 septembrie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, apoi va urma un proces de răcorire a vremii astfel că în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 25…26 de grade. Media temperaturilor minime va fi în scădere, de la 14…15 grade în primele două nopți, spre 11 grade în data de 10 septembrie. După această dată, temperatura aerului va marca o creștere, spre minime de 14…15 grade în data de 13 septembrie, apoi va scădea din nou, urmând ca până la sfârșitul intervalului să nu mai depășească 11…12 grade, în medie regională.

    Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

    Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA

    Vremea se va răcori pe parcursul zilei de 10 septembrie, când media va fi de 24…25 de grade. Ulterior, temperatura aerului va crește ușor, astfel încât se vor înregistra în medie maxime de până la 28 de grade în data de 13 septembrie, apoi va scădea spre valori de 23…24 de grade. Media minimelor termice va fi de 13…14 grade în 07 și 08 septembrie, apoi va avea o tendință de scădere ușoară și treptată, spre valori de 10…11 grade până în data de 14 septembrie. După această dată temperatura aerului va mai scădea, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză, media valorilor termice nocturne se va situa în jurul a 8 grade.

    Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă după data de 10 septembrie.

    Prognoza meteo pentru MARAMUREŞ

    Din 10 septembrie vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, până în data de 13 septembrie, când în medie se vor înregistra 28 de grade, apoi se va răci din nou, până spre 23…25 de grade în ultimele zile de prognoză. Minimele vor fi în scădere, spre 9…10 grade, în medie, în data de 10 septembrie, pornind de la valori de 13 grade, în primele zile ale intervalului, urmând ca temperatura aerului să crească ușor și treptat până spre 13 grade în data de 14 septembrie, apoi o nouă răcorire a vremii va face ca spre sfârșitul intervalului să nu se mai depășească, în medie, valori în jurul a 10 grade.

    Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai redusă după 10 septembrie.

    Prognoza meteo pentru MOLDOVA

    O nouă încălzire a vremii, spre maxime de 29 de grade, începe din data de 10 septembrie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea, spre medii ale maximelor de 25 de grade în data de 11 septembrie, apoi va crește spre valori în jurul a 28 de grade în data de 13 septembrie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză valorile termice diurne nu vor
    mai depăși 22…24 de grade, mediat regional. Media minimelor termice va fi de 15 grade în primele două nopți, apoi temperatura aerului va scădea spre medii ale minimelor de 11 grade, în data de 10 septembrie, apoi va crește ușor spre 14…15 grade, în intervalul 11-15 septembrie. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, tendința valorilor termice nocturne va fi de scădere ușoară, astfel încât cele mai coborâte minime se estimează a se înregistra în ultimele zile, când media minimelor se va situa în jurul a 11 grade.

    Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai redusă după data de 10 septembrie.

    Prognoza meteo pentru DOBROGEA

    După data de 10 septembrie, deși valorile termice diurne vor avea ușoare variații de la o zi la alta, până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că în ultimele zile media maximelor nu va mai depăși 23…24 de grade. Media minimelor termice se va situa în general între 14 și 16 grade, exceptând primele două nopți, când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 18…19 grade.

    Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

    Prognoza meteo pentru MUNTENIA

    După 10 septembrie vremea se va răcori ușor, iar media va scădea spre 28 de grade. În intervalul 10-14 septembrie, temperatura aerului va crește ușor, spre 29 de grade, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză, va marca o scădere treptată, spre medii de 24…25 de grade, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general între 12 și 14 grade, exceptând primele două nopți, când va fi mai cald, cu valori nocturne în medie de 15…16 grade.

    Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

    Prognoza meteo pentru OLTENIA

    În intervalul 10-14 septembrie vremea se va răcori ușor, iar media va scădea spre 29 de grade. În intervalul 15-20 septembrie, temperatura aerului va scădea ușor, spre medii ale maximelor de 25…26 de grade, când vor caracteriza un regim apropiat de cel normal. În intervalul 10-15 septembrie, media minimelor termice va fi de 15 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, tendința valorilor termice nocturne va fi de scădere ușoară, astfel încât media minimelor va fi de 12…13 grade.

    Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA