• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Florin Iordache este noul președinte al Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România!

    Roxana Dobre -

    Florin Iordache a fost ales președinte al Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România – AGVPS, organizație care are, de sâmbătă, o nouă echipă de conducere! Mugurel Constantin Drăgănescu, care a fost reconfirmat pe funcția de director executiv al instituției, a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că alegerile au avut loc pe data de 12 septembrie, iar mandatul celor aleși este de doi ani, urmând ca în 2022 să aibă loc un nou scrutin care va stabil conducerea AGVPS pentru următorii cinci ani.

    ”Alegerile au fost weekendul trecut, pe 12 septembrie. Noua echipă de conducere este pentru următorii doi ani deoarece au fost printre altele alegeri interimare, pentru că în 2022 până la jumătatea anului vor avea loc alegerile ordinare pentru un mandat de cinci ani. Până atunci, funcția de președinte al AGVPS, în locul fostului președinte, Neculai Șelaru, va fi ocupată de domnul deputat, Florin Iordache, iar pe funcția de director executiv a fost reconfirmat subsemnatul, cu un vot covârșitor, adică Mugurel Constantin Drăgănescu. Domnul Florin Iordache ocupa până acum funcția de vicepreședinte, poziție ce este acum deținută de profesorul universitar Ovidiu Ionescu, prodecanul Facultății de Silvicultură de la Brașov”, ne-a declarat directorul executiv al AGVPS.

    Noua echipă vrea să schimbe imaginea instituției

    Mugurel Constantin Drăgănescu ne-a mai spus că își dorește ca în noua formulă de conducere să fie adusă o îmbunătățire a imaginii pe care vânătorii o au în spațiul public. Astfel, Drăgănescu a subliniat că rolul vânătorilor nu este doar de a împușca animalele, ci că până acolo aceștia sunt singurii care au grijă de fauna sălbatică și investesc în hrana și paza acesteia.

    ”În primul rând noi pentru următorii doi ani dar sigur că mi-aș dori ca și noile echipe ce vor continua după alegerile ordinare să aibă în vedere un trio de genul: dialog-consens-respect. Este cel mai important lucru care ar face opinia publică, non-vânătoare, să schimbe imaginea vânătorii, în general. Pentru că, din păcate, în ultimii ani imaginea noastră a decăzut puțin fiind caracterizați de unele ONG-uri drept criminali, împușcători sau alte apelative arătând doar ultima parte a acțiunii noastre de vânătoare. Noi practic până a ajunge acolo (la împușcarea animalului sălbatic n.r) suntem singura categorie socială care are grijă de fauna sălbatică, de biodiversitate prin toate acțiunile pe care le facem pornind de la: paza, pe care noi o plătim până la hrana complementară, Pesta Porcină Africană (PPA) și noi suntem cei care în mediul sălbatic încercăm să stopăm extinderea acestui virus. Cu regret spun că opinia publică vede doar partea finală care este undeva la 10 la sută din ceea ce facem de fapt”, a mai spus Mugurel Constantin Drăgănescu.

    Pe lângă aceasta, mai spune directorul executiv al AGVPS,  instituția își dorește și îmbunătățirea cadrului legislativ și aducerea acestuia în acord cu legislația europeană. ”Nu spun că nu este aliniată dar probabil să suntem puțin în urmă față de legislația europeană cu privire la acordarea unor cote de recoltă la speciile de păsări, etc. Trebuie să înțelegem că în toată Europa se vânează și unele specii interzise la noi, dintr-un motiv subiectiv zic eu. Numai în România este în situația de a interzice vânătoarea. Sperăm că vom ajunge la o normalitate în viitor ca viața omului să primeze spre exemplu față de cea a ursului”, a conchis Mugurel Constantin Drăgănescu.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție