• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Adrian Oros, anunț despre programul privind Instalarea Tinerilor Fermieri!

  Roxana Dobre -

  Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu fermierii din comuna Vătava, județul Mureș că sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este esențial mai ales în contextul în care îmbătrânirea forței de muncă și a fermierilor în agricultură este un fenomen nu doar la noi în România, ci în întreaga Europ

  „Încercăm să sprijinim instalarea tinerilor fermieri, în contextul în care îmbătrânirea forței de muncă și a fermierilor în agricultură este un fenomen nu doar la noi în România, ci în întreaga Europă. Din păcate, tot mai puțini tineri aleg să rămână în acest domeniu, unul deloc ușor care necesită multă muncă, timp, 24 din 24 de ore, în special în zootehnie. Trebuie să avem programe de susținere a acestei categorii, de instalare a tinerilor în agricultură”, a punctat Oros.

  Ministrul a mai dezvăluit că împreună cu Ministerul Fondurilor Europene se caută o modalitate de a-i susține pe cei care angajează tineri. ”Nu sunt doar proprietari de ferme, sunt și oameni care lucrează în fermele respective și atunci, ca să poți să-i dai un salariu mai bun, gândim niște forme de sprijin prin rambursare, în așa fel încât o parte din salariul dat unui tânăr care se angajează într-o fermă să-l compensăm tot din fondurile europene”, a precizat ministrul Oros.

  În acest an tinerii mai au la dispoziție mai puțin de o lună să se înscrie în ”cursa” pentru maxim 50.000 euro

  Tinerii fermieri se pot înscrie în programul „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, care le-ar oferi posibilitatea de a obține finanțări de la stat, în valoare de 40.000 sau 50.000 de euro, pentru a demara o afacere în agricultură. Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat recent, în contextul în care a mai rămas doar o lună pentru înscrieri, că mai sunt încă destul de mulți bani la dispoziție pentru a fi accesați – 38 de milioane de euro, mai exact.

  Potrivit AFIR, până în prezent, au fost depuse 116 proiecte pentru naționat și un proiect pentru Diaspora în valoare totală de peste 4,8 milioane de euro. ”Din totalul de 43 de milioane euro alocate pentru finanțare în această sesiune, tinerii fermieri mai au la dispoziție 38,19 milioane euro, din care 19,9 milioane euro sunt alocați tinerilor din diaspora. AFIR încurajează pe toți cei interesați să depună cerere de finanțare să consulte situația depunerilor la zi, pentru a evalua corect șansele de a obține finanțare în contextul posibilității depunerii unui număr mare de proiecte cu punctaj similar”, se arată în comunicat.

  Reamintim că AFIR a lansat  pe 15 iulie prima sesiune din 2020 pentru depunerea cererilor de finanțare din cadrul sub-Măsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Fondurile disponibile pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” sunt de 43.022.207 euro, din care 20.000.000 de euro pentru tinerii fermieri din diaspora.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Coliziune între un tractor și o mașină: trei persoane au fost rănite în accident! Execuția bugetară înseamnă plutonul de execuție pentru mulți fermieri! O să vă treziți, politicieni inconștienți, cu un nou 1907 și nu veți înțelege de ce! Fermele care vor dispărea: 5 milioane de hectare de terenuri agricole – abandonate până în 2030!

  Ultimele știri

  ANSVSA: 5.070 de cazuri de pestă porcină africană la mistreți. Focare în toate cele 41 de județe! Subvenții APIA 2021: Formularul obligatoriu pentru fermieri a fost publicat în Monitorul Oficial! Oier lider de asociație: ”Probabil consilierii domnului ministru Oros nu-i fac onoare pentru a-i publica”