• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Salsa® – Startul către performanță a culturii tale de rapiță

    agrointeligenta.ro -

    O cultură de rapiță fără buruieni asigură fermierilor o producție ridicată la hectar. Pentru a combate eficient buruienile din culturile de rapiță, fermierii români au de mai mulți ani un aliat pe care se pot baza: erbicidul postemergent Salsa® de la compania FMC.

    Erbicidul Salsa® i-a cucerit pe cultivatorii de rapiță prin efectele rapide pe care le are după aplicare. Adrian Țone, administratorul fermei Bangkok 84 Impex din județul Ilfov, folosește de mai bine de 6 ani acest produs pentru cultura de rapiță, pe care o seamănă anual pe o suprafață de cel puțin 1.000 de hectare.

    “Am început să folosesc Salsa din anul 2014. Am semănat rapița, mi-a venit o ploaie de vreo 20 de litri și în 2 zile de la semănat a început să răsară rapița, dar au răsărit și foarte multe buruieni. M-am interesat în stânga și în dreapta, am dat de băieții de la FMC, pe atunci Dupont, și mi-au recomandat să folosesc Salsa®. Imi apăruseră în cultură chenopodium, rapiță sălbatică, muștar sălbatic…și rapița fiind foarte mică și buruienile foarte mici, am reușit să le stârpesc. A avut efect rapid”, mărturisește fermierul prima experiență cu erbicidul Salsa®.

    Fermierul Adrian Țone

    Salsa® este un erbicid cu aplicare în post-emergență, pentru controlul buruienilor cu frunză lată, inclusiv speciile Brassicaceae greu de controlat, cum ar fi Sinapis arvensis, Calepina irregularis, Thlaspi arvense, Descurainia sophia şi Capsella bursa-pastoris, precum şi alte buruieni cu frunză lată (Geranium, Soncus, Stellaria, Matricaria, Papaver). Conform studiilor de eficacitate realizate, la o doză de 25g/ha Salsa® + Trend 250 ml/ha, speciile Brassicaceae greu de controlat sunt combătute peste 90%.

    “Avantajul Salsa® este că lucrează pe același spectru de plante din familia din care face parte și rapița. Adică lucrează foarte bine pe crucifere, pe rapița sălbatică, pe chenopodium, pe muștar sălbatic. În primăvară, nu mai avem absolut niciun fel de problemă, deoarece toate buruienile au murit din toamnă”, a completat Adrian Țone.

    Mai mult, produsul asigură o economie directă: semințele recoltate din culturi fără buruieni au costuri mai mici la condiționare, iar uleiul obținut va fi unul de o calitate mai bună prin eliminarea cruciferelor, buruieni ce determină scăderea calității uleiului din cauza conținutului ridicat de glucozinolați și acid erucic.

    ”Unul dintre avantajele mari ale erbicidului Salsa® este fereastra foarte largă de aplicare, el putând fi aplicat începând de la stadiul de 2 frunze ale culturii de rapiță și până la stadiul de 8 frunze, atunci când cultura acoperă terenul. Dar cel mai important lucru de urmărit pentru aplicarea erbicidului Salsa® este momentul în care buruienile sunt sensibile și anume: în stadiul de 2-4 frunze, pentru a putea avea o combatere eficientă”, a menționat Catalin Viziru, directorul de marketing al FMC România și Republica Moldova.

    Ca și mod de acțiune, Salsa® este absorbit prin frunze şi rădăcini şi este rapid translocat în întreaga plantă. Inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creştere ale lăstarilor şi rădăcinilor la buruienile sensibile. Creşterea buruienilor este oprită la câteva ore după aplicare, iar simptomele vizibile apar la 5-10 zile şi moartea buruienilor are loc după 15-25 zile de la aplicare. Salsa® are eficacitate maximă când este aplicat în faza de creștere activă a buruienilor.

    ”Noi aplicăm Salsa în doza de 25 g/ha, iar perioada de aplicare o stabilim în funcție de apariția buruienilor. Facem în așa fel încât să nu cumva să crească buruienile foarte mari, pentru că atunci sunt mai greu de combătut”, a adăugat Adrian Țone.

    SALSA® are o acțiune selectivă indiferent de soiurile sau de hibrizii de rapiță cultivați. De subliniat este că acest erbicid permite semănatul culturilor de primăvară în cazul compromiterii culturii de rapiță. SALSA® reduce rezerva de buruieni din cultura următoare. Erbicidul Salsa® are o compatibilitate excelentă cu alte produse utilizate în tehnologia rapiței – insecticide, fungicide, fertilizanți foliari etc. Astfel, produsul este un partener ideal pentru amestecurile în rezervor pentru controlul unui spectru extins de buruieni.

    Cu erbicidul Salsa® de la FMC fermierii asigură culturii de rapiță un start perfect către performanță!

    Mai multe detalii despre erbicidul Salsa® și despre beneficiile pe care le aduce culturii și fermierilor, precum și întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC puteti găsi pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact ale tuturor reprezentanților de vânzări ai FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

    Ultimele știri

    Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA Fermierul Gheorghe Holom: Semănăm porumbul a doua oară. Prima dată ni l-au distrus mistreții Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere