• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Amelia Giurcan, președinte USR Călărași: ”Avem în plan un proiect pentru stimularea și ajutorarea tinerilor fermieri din județ”

    Ramona Dascălu -

    Cu patru consilieri județeni în Consiliul Județean Călărași, USR are planuri mari pentru agricultorii din județ! Un proiect pentru stimularea și ajutorarea tinerilor fermieri din județul Călărași se află deja pe lista priorităților conducerii USR, lucru confirmat chiar de Amelia Giurcan, președinta USR Călărași, care în urma rezultatului alegerilor locale va ocupa un post de consilier județean pentru următorii patru ani de zile.

    ”Avem patru consilieri din partea USR în Consiliul Județean Călărași. Noi vrem să facem lucruri pentru oamenii din Călărași și deasta am și acceptat alianța cu PNL-ul, pentru că am avut mare încredere în candidatul din partea PNL-ului, este un om deosebit care ar fi putut să ajute la dezvoltarea județului. Nu am câștigat nicio primărie în județul Călărași, dar avem 15 consilieri locali și 4 consilieri județeni.  Pentru noi este un scor bun ținând cont că noi am plecat de la zero, nu am avut niciun consilier local. Ținând cont că celelalte partide au câte 1-2 consilieri, în afară de PNL și PSD, noi cu 4 consilieri județeni cred că stăm bine. Eu sunt de părere că lucrurile nu stau așa rău pentru noi, mai ales dacă luăm în considerare faptul că suntem într-un județ unde votanții sunt strict ai PNL-ului și ai PSD-ului, ne-am descurcat binișor, se putea și mai bine, dar în condițiile de față, fără bani, fără să ne facem campanii de mari dimensiuni cum și-au făcut ceilalți, eu zic că stăm foarte bine. De asemenea, avem și foarte puține filiale, din 55 din UAT-uri, noi avem doar 20 de filiale”, a declarat Amelia Giurcan pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 

    Proiect pentru pentru stimularea și ajutorarea tinerilor fermieri din județul Călărași

    Pe lista proiectelor USR se află și un proiect dedicat tinerilor agricultori, inițiat chiar de fermierul și consilierul județean Valentin Popa, care dacă va ajunge să fie implementat va avea ca scop stimularea și ajutoarea tinerilor fermieri din județul Călărași.

    ”Scopul nostru nu este să facem figurație, avem proiecte, vrem să le implementăm, sperăm să putem să facem cumva ca aceste proiecte să le și putem implementa. Vreau să spun că avem în plan proiecte și pe partea de agricultură. Chiar Valentin Popa are un proiect pentru stimularea și ajutorarea tinerilor fermieri din județul Călărași. Încercăm să punem bazele acestui proiect pe această idee a lui de a sprijini tinerii fermieri, mai ales că el este colegul nostru care are experiență în domeniul agrar, el este cel care ne consiliază pe noi pe agricultură fiind fermier de atâția ani. Noi sperăm să venim cu câteva proiecte pe agricultură pentru că noi suntem un județ preponderent agrar. Noi avem și foarte mulți colegi care sunt ingineri agronomi, avem și mulți care au ferme în județ și ținând cont că avem expertiza lor, mai mult ca sigur vom putea veni cu proiecte sustenabile și pe care să le putem implementa”, a spus Amelia Giurcan, președinte USR Călărași.

    În final, aceasta a ținut să mulțumeacă tuturor oamenilor care au ales la alegerile locale de duminică – 27 septembie, o alternativă la actuala clasă politică. ”Noi vrem să le mulțumim oamenilor pentru fiecare vot pe care l-am primit. Sunt oameni care au încredere în noi, care ne privesc altfel, în sensul că ne văd ca pe o alternativă la actuala clasă politică, sper ca în următorii patru ani de zile să putem și să demonstrăm lucrul ăsta, că noi chiar vrem să facem lucruri bune și că am intrat în Consilii locale și județene tocmai pentru a schimba administrația publică locală și ca să ajutăm județul și locuitorii lui să ducă un trai mai bun și mai decent, acesta este scopul nostru și pentru asta am intrat în cursa asta electorală”, a conchis Amelia Giurcan.


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii Șeful de la Agricultură – anunț în Parlament despre plata subvențiilor APIA Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș

    Ultimele știri

    Fermierii se mobilizează pentru a-l ajuta pe Petre Țăroiu să-și recupereze combina luată de bancă Cod galben de vânt în 15 județe. Rafalele pot atinge 90 km/h România – primul loc în UE anul trecut la suprafața cultivată cu porumb și floarea-soarelui