• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ajutorul de 7.000 euro/fermă: Ultimele zile în care se mai pot cere banii din Măsura 21!

    Roxana Dobre -

    Ultimele zile în care fermierii mai pot solicita la APIA sprijinul de maxim 7.000 de euro pe fermă prin Măsura 21! Ziua de 23 octombrie este termenul-limită până la care fermierii mai pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) documentele pentru ajutoarele plătite prin Măsura 21, care sunt alocate pentru crescătorii de bovine, ovine/caprine, pomicultori și fermierii care cultivă legume în sere/solarii sau câmp.

    Suma care va fi plătită fermierilor este 150.000.000 euro, plafon ce se împarte tuturor sectoarelor. Cererile se depun la centru județean/local al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pe raza căruia beneficiarul își are sediul social/domiciliul, sau unde a depus cererea unică de plată pentru anul 2020, după caz.

    Cererile pot fi transmise la APIA prin fax, poștă sau format electronic scanat prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar pe fiecare pagină a documentului transmis.

    Beneficiari:

    Restricții

    Sprijinul temporar cu caracter excepțional în sectorul bovine:

    Condiții:

    Dacă numărul de animale bovine (taurine+bubaline) eligibile pentru această schemă, din toate exploatațiile din cerere, depășește numărul de 90 de capete, cererea de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepțional în sectorul bovine, este respinsă de la plată.

    Documente:

     Cuantumul sprijinului este de maximum 7000 Euro/fermier/fermier.

    Valoarea sprijinul pentru sectorul bovine / exploatație în funcție numărul total de UVM eligibile este:

    Sprijinul temporar cu caracter excepțional în sectorul ovine / caprine

    Condiții:

    Exemplu: Dacă în exploatația cu cod ANSVSA figurează înregistrate la data de 01.07.2020 50 de capete femele adulte din specia ovine și 30 de capete fermele adulte din specia caprine, sprijinul temporar cu caracter excepțional se va acorda doar pentru 50 capete ovine (nu pot fi cumulate efective de oi și capre  din una sau 2  exploatații să rezulte minimul de 50 capete).

    Documente:

    Valoarea Sprijinul pentru sectorul ovine sau caprine / exploatație în funcție de numărul total de ovine și caprine eligibile este:

    Sprjinul temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe și cartofi:

    Condiții:

    Pot beneficia de sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii) legumicultorii care:

    Pentru beneficia de sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul legume-fructe și cartofi cultivate în câmp:

    De specificat că legumicultorii pot beneficia de sprijin temporar cu caracter exceptional în sectorul legume-fructe și cartofi, atât pentru legume cultivate în câmp, fructe și cartofi cât și pentru legume, fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii). Pentru a beneficia de sprijin temporar cu caracter exceptional în sectorul legume-fructe și cartofi, solicitantul trebuie să exploateze un teren agricol cu o suprafață de cel puțin 1 ha, în conformitate cu datele înscrise în cererea unică de plată 2020.

    Valoarea sprijinului pentru sectorul legume, fructe şi cartofi/exploatație în funcție de suprafața eligibilă este:

    1. a) legume cultivate în câmp, fructe și cartofi
    1. b) legume, fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii)


    Te-ar mai putea interesa

    Amnistie fiscală pentru fermieri. Datorii șterse de la ANAF și primării! Permisele pentru tractoare – lege nouă. A apărut un nou tip de permis pentru tractoriști Valeriu Tabără – internat de urgență la Spitalul Elias din București!

    Ultimele știri

    Pesta oilor bate în retragere. Document obligatoriu pentru scoaterea animalelor din fermă Ministrul Barbu negociază simplificarea subvențiilor pentru fermierii români România, cel mai mare exportator de grâu și orz din UE. Prețurile cerealelor, la zi