• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Startul este important! M-Peat: start optim pentru legume și plante ornamentale

    agrointeligenta.ro -

    O familie de produse de amestec de substrat cu conținut de turbă nord europeană de calitate excepțională, cu supliment de umidificare și îngrășământ starter, M-Peat este de real ajutor chiar din prima etapă de dezvoltare a legumelor și plantelor ornamentale. Tipurile recomandate pentru semănat sau cultivare în tavă, poturi sau găleți, asigură condiții de start optime pentru plante și randament mai bun pentru producători.

    Semănarea eficientă, creșterea adecvată a răsadurilor și dezvoltarea viguroasă în prima etapă de creștere constituie un avantaj greu de recuperat dacă a fost neglijat la timpul lui. La fel de adevărat este și opusul: putem crea o bază solidă pentru succesul de mai târziu dacă reușim să cultivăm plante sănătoase cu dezvoltare radiculară corespunzătoare și dezvoltare inițială adecvată. Tot mai mulți producători din toate colțurile lumii recunosc importanța eforturilor inițiale și prin prisma randamentului economic: răsadurile sănătoase sunt indispensabile pentru obținerea unor rezultate bune și pentru eficientizarea cultivării, iar ponderea plantelor care pornesc în cele mai bune condiții nu este deloc lipsită de importanță. Chiar și câteva procente de plante de calitate mai slabă pot genera diferențe care vor fi perceptibile în randament și în volumul profitului.

    Condiții perfecte de la bun început

    Este clar că producătorii de legume și plante ornamentale care gândesc matur, nu vor lăsa la voia întâmplării culturile lor, nici în primele faze ale dezvoltării acestora. Soluția eficientă pentru cultivarea rațională, vine de la familia de amestec de substrat M-Peat, care asigură condiții ideale culturilor în toate etapele de dezvoltare, simplifică și eficientizează, respectiv face predictibilă cultivarea legumelor și plantelor ornamentale. Paleta de produse profesionale M-Peat constă în amestecuri sterile din turbă brună de mușchi Sphagnum și îngrășământ starter, pentru răsadurile de legume și plante ornamentale, cultivarea în ghiveci a plantelor de interior și de grădină, punerea în containere a puieților, precum și creșterea puieților forestieri.

    Conținut de calitate

    Diferitele tipuri de substrat se folosește cu rezultate excelente atât la semănare și răsădire cât și la cultivare în poturi sau găleți. Membrii familiei de produse M-Peat asigură un mediu de dezvoltare fiabil, cu structură omogenă și capacitate optimă de ventilație a aerului și reținere a apei. Toate acestea contribuie la dezvoltarea sănătoasă și rapidă a rădăcinilor și intensificarea dezvoltării în primele etape.

    Toate amestecurile de substrat conțin agenți de umectare și îngrășământ starter, iar datorită nivelului pH 5,6 ideal al mediului de cultivare, se asigură și absorbția optimă a substanțelor nutritive. Datorită conținutul special de granule de argilă și capacității crescute de păstrare a umidității, MPS3+Clay este alegerea perfectă pentru culturi cu ciclu de cultivare mai lung. Componenta de bază a amestecului de substrat provine din minele de turbă din Finlanda, Suedia și Estonia, ceea ce oferă garanții în plus pentru asigurarea neîntreruptă a produsului la nivelul calitativ superior constant, cu care ne-am obișnuit. Aveți garanția că substratul M-Peat este lipsit de dăunători nocivi și alte materii toxice pentru plante.

    Soluții pentru fiecare etapă în parte

    Produsele familiei M-Peat au fost dezvoltate pentru scopuri ușor diferite, respectiv pentru nevoile specifice ale plantelor în diferite etape de dezvoltare. MPS 1 este un substrat recomandat pentru cultivarea răsadurilor de legume – mai ales ardei, roșii, crucifere, pepeni, castraveți, tutun – în tavă sau poturi, care datorită conținutului de turbă matură de culoare închisă și conținutului foarte redus de praf este ideal pentru utilizare în etapa de semănat și umplere a tăvilor. Mai târziu se aplică MPS2 pentru o dezvoltare inițială viguroasă la cultivarea în poturi, și MPS4 pentru un ciclu de cultivare mai lung în găleți, asigură condiții optime soiurilor de legume – mai ales ardeilor, roșiilor și castraveților – cultivate în ghivece cu diametru de cel puțin 25 de cm. În plus, produsele M-Peat pe bază de turbă brună acționează benefic asupra dezvoltării armonioase a celor mai multe soiuri de plante ornamentale.

    Gama de produse M-Peat asigură plantelor aflate în primele etape de dezvoltare, baza unei dezvoltări stabile și sănătoase. Vom obține stocuri sănătoase care oferă garanția calității recoltei și profitabilității economice dacă se utilizează diferitele tipuri de produse recomandate, mijloace și materiale moderne și profesioniste disponibile. Astfel, vom reuși să extindem în timp condițiile optime pentru dezvoltarea culturilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Fermierii care au pierdut prima pe cap de vacă. Calcul ANT bovine după data de referință

    Ultimele știri

    APIA – anunț despre plata subvențiilor ANT în conturile fermierilor Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar