• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ACBCR: Condițiile impuse de ANZ pentru autorizarea taurilor de reproducție sunt imposibil de îndeplinit!

  Ramona Dascălu -

  Condițiile impuse de ANZ privind autorizarea taurilor pentru reproducție, imposibil de îndeplinit! Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (ACBCR) arată că pentru autorizarea taurilor pentru reproducție Agenția Națională pentru Zootehnie impune condiții imposibil de îndeplinit de către crescători, fapt care nu denotă altceva decât bătaia de joc a autorităților la adresa crescătorilor de bovine.

  ”În această perioadă se întâmplă un lucru foarte grav pentru crescătorii de bovine și Societățile de Ameliorare din România. Instituția care ar fi trebuit să sprijine crescătorii continuă lupta împotriva acestora! Astfel se refuză autorizarea taurilor pentru reproducție, impunându-se condiții IMPOSIBIL de îndeplinit, chiar dacă acești tauri îndeplinesc condițiile din Programele de Ameliorare aprobate și Regulamentele Europene. Am postat o poză trimisă de către un coleg fermier, acestea fiind cerințele impuse de ANZ. Continuă bătaia de joc a autorităților la adresa crescătorilor de bovine!!! Până când domnule ministru Adrian Oros???”, se arată pe pagina de Facebook a Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (ACBCR).

  Mesajul postat de ACBCR este însoțit și de cerințele pe care ANZ le impune crescătorilor de bovine pentru a le autoriza taurii pentru reproducție.

  ”OJZ-urile trebuie să dețină următoarele documente:

  1. Solicitare în funcție de caz de la deținători/proprietari de reproducători, societăți de ameliorare recunoscute, asociații de crescători autorizate ca părți terțe pentru autorizarea punctelor de montă și al reproducătorilor.
  2. Înregistrarea sanitar veterinară a punctelor de montă naturală
  3. Certificatele zootehnice sau după caz derogările reproducătorilor prezentați pentru autorizare
  4. Documentele sanitar veterinare prevăzute de legislația în vigoare
  5. Decizia directorului general pentru persoanele care fac parte din comisia de bonitare și clasare a reproducătorilor
  6. Solicitarea pentru efectuarea evaluării capacității de fertilizare a materialului seminal
  7. Buletine de analiză a materialului seminal
  8. Documente care să dovedească descendența reproducătorilor
  9. Declarația pe propria răspundere, în cazul în care nu se solicită evaluarea capacității de fertilizare a materialului seminal
  10. Certificate de genotipare pentru scrapie
  11. Certificate de filiație
  12. Fișele de evaluare (punctare, bonitare) ale reproducătorilor”, arată ACBCR.

  Postarea cu cerințele impuse de ANZ a stârnit reacții de nedumerire din partea fermierilor, și ACBCR a continuat, printr-un comentariu adăugat la postarea inițială, să ceară explicații conducerii Agenției Naționale de Zootehnie, în numele crescătorilor de bovine nedreptățiți.

  ”Se cer teste de filiație inclusiv pentru tauri aduși din Franța sau Ungaria, în urmă cu 2-3 ani, tauri care au fost autorizați/reautorizați, au sute de produși care au primit deja Certificat Zootehnic.
  Cerem public domnului Vaida Bela, rușinea zootehniei românești, să ne răspundă la următoarele întrebări:
  1. Cât a costat laboratorul de la ANZ București și de ce nu funcționează?
  2. De ce nu am primit nici acum rezultatele la probele pe care le-am trimis ANUL TRECUT, când s-au făcut testele de pornire a laboratorului?
  3. UNDE pot crescătorii de bovine/ovine să efectueze aceste teste?
  4. Cum se pot face testele de filiație pentru taurii aduși din străinătate?
  5. Se “pregătește” pe undeva prin țară vreun laborator privat, pentru că “e rostul de făcut bani”, pe spatele văcarilor?
  6. Cât mai stați în funcția din care vă bateți joc de o țară întreagă?”, sunt întrebările adresate conducerii ANZ de către Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunț de vânzare: Sămânță de mazăre certificată la prețuri extrem de atractive Drumurile naționale și județene din Constanța au fost închise. ANM: Județul e sub alertă de viscol! Cum și-a ascuns, practic, averea consilierul ministrului Oros, Dorel Secară

  Ultimele știri

  Mexicul interzice porumbul modificat genetic și utilizarea glifosatului în agricultură Vaccinul contra pestei porcine africane va intra în producție comercială. Are eficiență 100%! FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 27 ianuarie 2021