• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  Primarii îi pot ajuta pe fermieri să obțină informații cu privire la fondurile europene!

  Ing. Ionuț Diaconeasa -

  ”Bună ziua, v-am sunat în legătură cu fondurile astea europene. Avem o fermă si vrem și noi să luăm bani europeni, să ne dezvoltăm un pic, cum să facem?” Cred că toți cei care sunt lângă fermieri  în această perioadă primesc telefoane care încep așa, eu unul am primit câteva zeci. Am să mă refer acum la programele  pentru agricultură, care se derulează prin AFIR si APIA. Am lucrat  la AFIR, și știu că foștii colegi, majoritatea lor, oferă aceste informații în măsura în care le permite timpul sau fișa postului. Cel puțin oferă alternativa, fac trimitere la portalul AFIR, www.afir.info, unde, cu puțină răbdare și îndemânare un fermier, singur sau sprijinit, găsește majoritatea informațiilor. De asemenea DAJ-urile și APIA procedează la fel.

  Consider însă, că în perioada de tranziție 2021-2022, este nevoie de mai mult! Cu ajutorul primarilor! Toți! Galbeni, roșii, albaștri sau incolori…În special pentru măsurile 4 și 6, cu submăsurile 4.1,4.2, 4.3 si 6.1, 6.2,6.3,6.4, cheia succesului pentru o contractare cât mai aproape de 100% este la autoritățile publice locale, și anume la primării! Cunosc foarte multe comune, cu primari destoinici, de toate coloraturile politice sau independenți care au organizat întâlniri cu fermierii pentru informare și prezentare a măsurilor de finanțare a programelor MADR.

  Aceste întâlniri au dus cel  mai rapid la diseminarea informațiilor și s-a trecut imediat la  pregătirea cererilor de finanțare, completarea fișelor de eligibilitate și a începerii rapide a  procedurilor. Conducătorii UAT-urilor care au sprijinit efectiv prin acțiuni clare atragerea de fonduri europene destinate mediului rural au constatat că, fără a-și propune acest lucru, au devenit exemple de bune practici, iar puterea exemplului a mobilizat si UAT-urile vecine și astfel, rata de absorbție este în creștere, aducând plus valoare, creșterea nivelului de trai și a veniturilor, inclusiv pe orizontală în fiecare comunitate, unde pot ajunge sute de mii de euro, bani intrați în circuit care se regăsesc inclusiv în economia locală.

  Așadar, stimați primari acum, la startul exercițiului financiar 2021-2027, (aproape sigur ultimul) fiți aproape de  fermieri, ajutați-i cu toate instrumentele pe care le aveți la îndemână să ajungă la AFIR!

  Ing. Ionuț Diaconeasa
  e-mail: ionut.diaconeasa@gmail.com
  telefon: 0749 839 734


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Economistul Cristian Păun – 5 lecții pentru fermierii care vor să vândă la un preț mai bun!

  Ultimele știri

  Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!” Avans APIA 2021. Sumele pe hectar și pe cap de animal care intră la plată de luna viitoare! OUG aprobată de Guvern! Reguli noi pentru românii care încasează ajutoare sociale!