• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fiica ”Doamnei Topoloveni”: ”Orice produs sau serviciu trebuie să poarte amprenta proprie. Banii nu sunt scop în sine”

    agrointeligenta.ro -

    În vârstă de 35 de ani, Diana Stanciulov sau „tânăra magiunăreasă”, cum îi spun prietenii, și-a asumat responsabilitatea promovării unui produs tradițional, încercând să pună amprenta de calitate pe magiunul de Topoloveni, afacerea familiei. Studiile din domeniul juridic au ajutat-o foarte mult să pună la punct toată documentația necesară obținerii protecției europene pentru unicul produs tradițional românesc recunoscut la nivel european.

    227163_209170289104774_8034869_n”Achiziția secției de magiun de la Topoloveni a fost o întâmplare. În momentul cumpărării acestei secții nimănui din familia noastră nu i-a trecut prin cap cât de important este magiunul pentru România. M-am hotărât să o ajut pe mama (Bibiana Stanciulov –  patroana afacerii Topoloveni, n.r.) în demersul „magiunului” deoarece știam că nu este pregătită în domeniul industriei alimentare”, povestește Diana Stanciulov într-un interviu acordat Agerpres.

    La început, Diana a intrat în afacerea familie pe partea juridică, hotărâtă să își sprijine mama, pe Bibiana Stanciulov, cunoscută drept ”doamna Topoloveni”. Așa, tânăra a realizat că o afacere de succes are nevoie de o strategie de promovare.  ”Mi s-a părut ofertantă documentația referitoare la Indicația Geografică Protejată și am perceput-o ca un examen suprem. Am trecut examenul cu felicitări din partea Comisarului European pentru agricultură, domnul Dacian Cioloș. Documentația este destul de dificilă, dovadă fiind faptul că și acum, după doi ani și jumătate de la dobândire, nu a reușit nimeni altcineva din România”, spune ”tânăra măguinăreasă”.

    Ea spune că promovarea și publicitatea au foarte mult succes în târguri, interne și internaționale, unde poți discuta cu consumatorul, față în față. ”Cred că avocatura nu mi-ar fi oferit unicitatea succesului, dar afacerea de familie pe care am construit-o împreună este foarte solidă, la fel de solidă ca familia noastră”, spune fiica ”doamnei Topoloveni”. Tot ea este convinsă că ”orice produs sau serviciu trebuie să poarte amprenta proprie. Banii nu sunt scop în sine. Noi înnobilăm banul prin valoarea pe care o creăm pentru a-i obține”.

    Una dintre supărările tinerei Stanciulov este concurența neloială de pe piața autohtonă, mai ales din 2011 încoace, de când Magiunul de Topoloveni a obținut certificarea Uniunii Europene. ”Meschin și inexplicabil este, din 2011, când pe baza notorietății obținute de magiun au apărut ‘magiunuri’ care nu se fac din prune proaspete. Din păcate, din analizele făcute de noi am găsit pe piață cel puțin cinci astfel de produse, care înșelau consumatorul, unele copiind chiar și grafica de pe borcanele noastre. Produsele lor sunt mult mai ieftine, însă consumatorul nu are siguranța pentru ceea ce mănâncă”, declară Diana Stanciulov.

    19428_524323537589446_1101589588_nTânăra antreprenoare este decisă să transforme industria din România. ”Magiunul Topoloveni trebuie să reprezinte România și la export, nu numai ca simbol. Încerc să realizez o zonă verde la Topoloveni și din punct de vedere al energiei. Acum căutăm soluții astfel încât la fabrica de la Topoloveni să nu mai folosim combustibilii tradiționali. Vrem să îi înlocuim cu tot ce vine din natură, cu energie verde și aici mă refer la panouri solare, la brichete din semințe de fructe, orice soluții alternative de energie. Acesta este viitorul nostru proiect. De asemenea, doresc ca produsele proprii, toate dulcețurile, să ajungă peste ani „produse tradiționale românești” în semn de noblețe pentru poporul român care știe cum să se alimenteze”, mai spune, pentru Agerpres, Diana Stanciulov.

    Foto: Facebook


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!