• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierii chemați urgent la APIA pentru subvenția de 1.000 euro/hectar!

  Roxana Dobre -

  Fermierii au termen dat de 30 octombrie pentru a prezenta la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un document justificativ obligatoriu pentru plata Sprijinului cuplat în sectorul vegetal – cartof timpuriu pentru industrializare, subvenție care în Campania 2019 a avut un cuantum de 1.000 de euro, adică 4.749,6 lei.

  Cultivatorii de cartofi trebuie să prezinte până la 30 octombrie, inclusiv dovada comercializării producţiei pe baza facturii sau a filei/filelor din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.

  În plus, fermierii care au solicitat sprijinul cuplat pentru cultura de cartofi timpurii, semitimpurii şi de vară pentru industrializare, conform art.59 din Ordinul M.A.D.R. nr. 619/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă fermierilor activi care:
  cultivă cartof timpuriu, categorie care include cartoful semitimpuriu și de vară;

  Pentru cultura înfiinţată începând cu anul de cerere 2018, fermierii trebuie să facă dovada că utilizează sămânţa certificată oficial din categoriile Prebază, Bază şi Certificată, în conformitate cu Legea nr. 266/2002 şi cu Ordinul nr. 1.266/2005.

  Pentru sămânța achiziționată de la terți, fermierul prezintă factura sau bonul fiscal de achiziție sau fila/filele din carnetul de comercializare a seminței de cartof, pentru cantitatea corespunzătoare suprafeței declarate, însotiță/insoțite de:
  (i) documentul de calitate si conformitate al furnizorului ca producator al semintelor sau copie de pe acest document în cazul în care furnizorul nu este și producător al semințelor; sau
  (ii) orice alt document echivalent documentelor menţionate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o ţară terţă care are echivalenţă conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE; sau
  (iii) o eticheta oficială pentru fiecare lot insamantat care ţine loc de document de calitate şi conformitate.

  În cazul utilizării seminței certificate oficial din producția proprie, fermierul prezintă documentul/documentele oficial(e) de certificare a lotului/loturilor de sămânță, cu menţiunea „Necesar propriu”. Documentele au avut termen data de 1 august a anului de cerere.

  În situația în care solicitantul sprijinului cuplat în sectorul vegetal comercializează producția prin intermediul unui grup/unei organizații de producători, recunoscut (e) de MADR sau al unei cooperative agricole înființate conform prevederilor Legii cooperației agricole nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare, care au ca obiect de activitate vânzarea producției, ca membru sau nemembru al acestor forme asociative, actele doveditoare ale cantității livrate către grup/organizație/cooperativă sunt fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol sau copia facturii/facturilor, cu respectarea legislației în vigoare privind valoarea producției comercializate, în cazul grupurilor/organizațiilor de producători.

  Solicitanții mai prezintă și:
  a) copie de pe actul de înregistrare la oficiul registrului comerțului în a cărui rază teritorială își are sediul grupul/organizația/cooperativa;
  b) adeverință prin care fac dovada că sunt membri ai grupului/organizației de producători/cooperativei prin care valorifică producția sau adeverință prin care nemembrii fac dovada că producția a fost livrată prin forma asociativă;
  c) copia contractului încheiat între grup/organizație/cooperativă și cumpărător, care cuprinde tabelul cu fermierii care au comercializat producția prin forma de organizare.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA! Adrian Oros: Avem banii să finalizăm toate plățile către fermieri! Schemă nouă de plată pentru fermieri, notificată la Bruxelles. Oros: ”Comisia o va aproba cu siguranță” PLĂȚI SUBVENȚII APIA! Sumele pentru fermieri aprobate astăzi de Guvern!

  Ultimele știri

  Noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole! OUG adoptată de Guvern! NUTRISPOR FNC – fabrică de furaje combinate și concentrate cu materie primă direct din fermă! ORDIN MADR: Ajutor de minimis de 18,5 milioane de euro pe an pentru fermieri!

  Căutare în articole