• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Red Love – soiul de mere care conțin de 20 de ori mai mulți antioxidanți decât un măr obișnuit!

    agrointeligenta.ro -

    Merele din soiul sau, mai corect spus, soiurile Red Love sunt la mare căutare în această perioadă. Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a recomandat consumul acestor fructe care sunt bogate în antioxidanți asociați medical cu prevenirea afecțiunilor cancerigene. În discuțiile pomicultorilor, merele cu miez roșu apar frecvent în această toamnă, iar gospodarii deja întreabă pepinierele dacă dispun de puieți de măr Red Love.

    Cum arată merele Red Love

    După 20 de ani de cercetări științifice, elvețienii au inventat o specie de măr aparte – Red Love este rezultatul polenizării încrucișate dintre o specie de măr acru din Asia (imposibil de consumat) și un măr dulce din Europa. La exterior seamănă cu un măr roșu banal, însă surpriza este la interior: în secțiune culoarea lui Red Love este roșu-grena și are aspectul unei inimi- de unde și numele, spune nutriționista Mihaela Bilic, cea care recomandă aceste mereu pentru consum intens în această toamnă.

    Foto: Radu Vancea/Facebook.com

    Merele au miezul roșu

    Cel mai important aspect al acetor mere este miezul lor de culoare roșu – de la un roșu mai deschis până la un roșu închis. ”Ce înseamnă asta din punct de vedere nutritiv? Un conținut de antioxidanți (în principal anthocianați similari cu cei din struguri roșii sau fructele de pădure) de 20-25 ori mai mare decât în merele clasice. Prezența acestor fitonutrienti benefici îi conferă un efect antioxidant și antiinflamator similar cu cel al suplimentelor alimentare, deci Red Love este mai mult decât un măr, este un aliment funcțional”, explică Bilic.

    Ce gust au merele Red Love

    Tot despre aceste mere super-sănătoase, ea spune că mai au o caracteristică care merită lăudată: sunt o varietate de pomi fructiferi auto-fertili, care au în mod natural o rezistență sporită la boli, astfel încât nu e nevoie să fie folosite pesticide pentru cultivarea lor. ”Este un măr ferm, cu consistență crocantă și gust acidulat, care pare a fi imun la atacul dăunătorilor”, spune Bilic.

    Descrierea este confirmată și de către pomicultori, care arată că merele Red Love nu sunt foarte dulci, au o pulpă mai făinoasă și o aciditate mai ridicată care le dă și gust mai acrișor.

    Unde se cultivă merele Red Love în România

    Sunt câteva pepiniere care, potrivit anunțurilor de pe internet, comercializează puieți de măr Red Love. Mihaela Bilic spune că este și o livadă unde aceste soiuri sunt aclimatizate și rodesc: ”Pe dealurile din jurul Sebeșului există o livadă cu astfel de supermere, singura zonă din țară care a primit în exclusivitate aprobarea și certificatul elvețian de producție. Iar acum, toamna târziu, a venit momentul ca ele, puține și speciale cum sunt, să fie culese și să ajungă la consumatori”.

    Mere cu miez roșu (foto: Radu Vancea/Facebook.com)

    Unde se găsesc mere Red Love

    Merele cu miez roșu se găsesc de cumpărat toamna, când pomii rodesc și fructele ajung la maturitate. Cel mai simplu mod de a găsi mere Red Love este să luați legătura cu o pepinieră care vinde și puieți din acest soi. Cei de acolo vă pot îndruma către producători care au și fructe de vânzare. Vă recomandă pepiniere precum Pepinierele Roman sau Aiudplant.ro. O altă variantă este să căutați merele Red Love pe Emag.ro, acolo unde la acest moment aveți șanse să găsiți și puieți, și fructe coapte. Merită să încercați și magazinele care pot comercializa merele Red Love – de la lanțurile mari precum Mega Image, Carrefour sau Kaufland, până la magazinele mai mici care vând produse de nișă.

    Pentru că farmecul toamnei ne îmbie nu doar la a consuma mai multe fructe și legume de sezon, ci și la poezie, Mihaela Bilic recomandă merele cu miez roșu pentru a fi consumate în doi: ”Merele cu inimă roșie și aromă de fructe de pădure redefinesc noțiunea de măr. Dacă Adam a fost ispitit de Eva cu un măr, cred că venit momentul împăcării: Red Love este mărul care se descoperă și se mănâncă în doi, fiecare cu jumătatea lui de inimă Și ca să termin într-o notă veselă, am să fac o parafrază la o melodie celebră “All you need is love. Red Love!”

     


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi Secretar de stat stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar Insecticidul Los Ovados 200 SE, acum autorizat pentru utilizare în cultura grâului!