• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Declarația pe propria răspundere – modelul nou ce trebuie completat de luni, 9 noiembrie 2020

  agrointeligenta.ro -

  Modelul nou de Declarație pe propria răspundere intră în vigoare de luni, 9 noiembrie, la nivel național. Tipizatul, alături de modelul nou de Adeverință pentru angajatori au fost publicate de către Grupul pentru Comunicare strategică. Ambele modele trebuie completate și avute asupra lor, împreună cu actul de identitate, de către cetățenii care circulă în afara locuințelor în intervalul orar 23:00-5:00.

  Carantina parțială la nivelul României intră în vigoare din această noapte, când se trece în ziua de luni, 9 noiembrie. Conform noilor reguli, după ora 23.00 se poate ieși din casă doar cu declarație pe propria răspundere sau adeverință de la angajator, purtarea măștii devine obligatorie peste tot în spațiile deschise, școlile trec în regim online, magazinele se închid la ora 21.00, iar comercializarea devine interzisă în piețele închise.

  Grupul de Comunicare Strategică a publicat sâmbătă, 7 noiembrie, modelul declarației pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 și modelul adeverinței de la angajator, care vor trebui completate de cei care trebuie să iasă din casă noaptea.

  Modele oficiale de descărcat pentru Adeverința pe propria răspundere și Adeverința de la angajator

  Model Declarație pe propria răspundere – descărcare PDF (click pe facsimil pentru download sau pe link https://agrointel.ro/wp-content/uploads/2020/11/0611_Model-Declaratie-proprie-Raspundere_9_noiembrie_2020.pdf)

  Model Adeverință angajator – descărcare PDF (click pe facsimil pentru download sau pe link https://agrointel.ro/wp-content/uploads/2020/11/0611_Adeverinta-pentru-angajatori_noiembrie_2020_pdf.pdf)

   

  Cine poate părăsi locuința după ora 23.00

  Interdicția de circulație are și excepții enumerate în Hotărârea nr. 52/5.11.2020:

  Art. 4 – (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.
  (2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:
  a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

  Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;
  (2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
  (3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Ajutor de minimis pentru legume în 2021. Anunțul ministrului Oros despre cuantum și culturi eligibile! Pădurea Copiilor, un proiect care crește Arderea frunzelor – interzisă de luna viitoare! Amenzi usturătoare!

  Ultimele știri

  Producătorii de flori, la un pas de dezastru. Ministrul Educației clarifică: Se pot oferi flori și mărțișoare la școală! Agricultură ecologică 2021. Termen pentru fermierii care vor să-și înregistreze culturile în acest an Fonduri pentru investiții în ferme 2021. Sprijinul: minim 350.000 euro/fermă, maxim 1.500.000 euro/fermă