• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SCANDALOS! Piețele volante sunt interzise prin hotărârea publicată de Guvern în Monitorul Oficial!

  agrointeligenta.ro -

  Iresponsabilitate maximă! În timp ce liderii PNL îndeamnă primarii să organizeze volante, exact aceste forme de comercializare au fost puse pe lista piețelor interzise de mâine, luni – 9 noiembrie. Atât în Hotărârea 52/5.11.2020, cât și în Hotărârea nr. 935/2020 care a fost publicată în Monitorul Oficial, piețele volante sunt explicit interzise!

  Vineri, pe 6 noiembrie, în Monitorul Oficial măsurile din Hotărârea nr. 52 au fost transpuse în legislația națională prin Hotărârea nr. 935/2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  Astfel, la articolul 10 din legislația deja în vigoare, HG 856/2020, prin care s-a prelungit starea de alertă cu 30 de zile din 15 octombrie, se prevede un nou articol:

  Art. 101. –

  (1) În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare.

  (2) Prin excepție de la alin. (1), se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

  Conform HG nr. 348/2004, articolul 1, alineatul 1) Tipurile de piețe ce pot fi organizate în zone publice sunt:

  a) piețe agroalimentare: structuri de vânzare destinate comercializării legumelor, fructelor, laptelui și produselor locale, cărnii și produselor din carne, ouălor, mierii și produselor apicole, produselor conservate, peștelui, florilor, inclusiv artificiale, și a articolelor pentru acestea, semințelor, cerealelor, păsărilor și animalelor mici, inclusiv a articolelor pentru acestea, precum și a unor articole de uz gospodăresc, realizate de mica industrie sau de micii meșteșugari, ca și a unor articole nealimentare de cerere curentă;
  b) târguri: structuri de vânzare destinate comercializării legumelor, fructelor, animalelor vii, inclusiv a articolelor necesare acestora, lânii, furajelor, cerealelor, semințelor, produselor artizanale și meșteșugărești, produselor industriale și a materialelor de construcții;
  c) bâlciuri: structuri de vânzare destinate comercializării produselor agroalimentare și nealimentare, artizanale, meșteșugărești și activităților de agrement destinate petrecerii timpului liber;
  d) piețe mixte: structuri de vânzare destinate comercializării produselor și serviciilor specifice piețelor agroalimentare și târgurilor;
  e) piețe volante: structuri de vânzare având utilitățile asigurate, respectiv apă, canal, electricitate, destinate exercitării comerțului cu amănuntul și prestării de servicii către consumatori, din rulote, autovehicule speciale sau standuri dotate corespunzător;
  f) talciocuri: locuri delimitate de autoritățile publice locale, organizate săptămânal sau periodic, destinate vânzării obiectelor personale ale persoanelor fizice.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  UDMR nu este de acord cu decizia ANSVSA de a interzice temporar comerțul cu păsări vii Fostul consilier al lui Emil Dumitru – noul subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii Crescători păgubiți după ce au cumpărat pui cu gripă aviară. Oamenii cer banii înapoi!

  Ultimele știri

  Ce produse eficiente sunt folosite în județul Olt pentru a avea pepeni gustoși și dulci peste o lună Crescătorii de animale – subvenție suplimentară prin schemele ecologice aprobate la Bruxelles Anunț de la APIA pentru fermierii beneficiari de subvenții!