• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  Noile tractoarele Fendt 200 Vario: de la 79 la 124 de cai putere

  agrointeligenta.ro -

  Tractoare Fendt și pentru fermele mici și mijlocii – gama 200 Fendt Vario. Deși brandul este mai mereu asociat cu forța motoarelor mari, noua gamă Fendt lansată în octombrie aduce cinci modele cu puteri cuprinse între 79 CP și 124 CP ((Fendt 207 Vario, Fendt 208 Vario, Fendt 209 Vario, Fendt 210 Vario, Fendt 211 Vario). Jurnaliștii de la Farmer.pl au testa noul tractor de la Fendt și au punctat cele mai importante aspecte ale acestuia pentru muncile în fermă.

  La fel ca gama predecesoare, unitățile de putere sunt oferite de motoare AGCO Power în 3 cilindri, care respectă standardele de poluare Stage V, având inclusiv un catalizator de oxidare, filtru de particule diesel și reducere catalitică selectivă.

  Tractorul oferă 10 CP în plus când este nevoie

  O inovație la aceste tractoare este concepul de boost de putere prin DynamicPerformance. În funcție de cerere, sistemul îi oferă fermierului cu 10 CP mai mult atunci când este nevoie ca utilajul să execute anumite sarcini. DynamicPerformance nu este legat de viteză sau de sarcini speciale, ci este o funcție pur dinamică. Sistemul este cel care detectează când trebuie activată funcția și o pune ”la lucru”.

  Exterior modern, ca la ”frații„ mai mari

  Aspectul noilor tractoare Fendt este unul care încântă orice fermier. Cele mai vizibile schimbări sunt la exterior unde s-au ”împrumutat” elemente de la ”frații” mai mari – seria 900 sau 1000 Vario: masca cu dungi înguste, aspectul luminilor LED, masca gri, perforată, cu caracter futurist și ușor agresiv.

  O cabină cu tot ce trebuie și chiar mai mult

  În cabină se observă un plafon mai înalt și mai mult spațiu, o podea plată și suficient loc. Pentru un tractor mic, Fendt 200 Vario are o vizibilitate execelentă chiar și la utilizarea unui încărcător frontal.

  Tractorul dispune de noul panou de comandă cu joystick multifuncțional și manetă transversală. Alături este poziționat un terminal opțional cu ecran tactil de 10 sau 12 inch, în funcție de pachet.

  În locul tabloului tradițional de board, la noua gamă Fendt a fost pus un tablou complet digital, sub forma unui monitor plat care afișează, printre aletele, și turația de deplasare, turația motorului și nivelul de carburant. Monitorul este acționat de un mic panou de comandă pus în partea dreapt a volanului.

  Fendt 200 vario vine cu un joystick multifuncțional și pentru alte posibilități de operare – se poate regla motorul, regulatorul de viteză sau transmisia de pe el.

  Livrat în primele ferme la începutul lui 2021

  Noile tractoare Fendt Vario au intrat deja în faza de comandă și primele untități sunt programate să iasă de pe linia de producție la finele lunii ianuarie anul viitor.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Utilajele furate de la ferma din Timiș au fost găsite. Cele două tractoare și discul – ascunse într-o pădure! Lege nouă pentru înmatricularea și circulația tractoarelor! ITP și omologarea la RAR – obligatorii! Tractor Of The Year 2021. Marele câștigător: Massey Ferguson 8S.265 – Tractorului Anului 2021

  Ultimele știri

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!”