• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Domnule Cîțu, dacă veți fi premier, să învățați să îi respectați pe fermieri!

    Vlad Macovei -

    Domnule viitor premier desemnat,

    Între alegerile locale și cele parlamentare, partidul dumneavoastră a pierdut aproape 900.000 de voturi. Mulți dintre acești alegături erau fermieri sau aveau legătură într-un fel sau altul cu sectorul agroalimentar. Una dintre cauze, evident nu singura, este relația dezastruoasă pe care Ministerul Agriculturii și Ministerul de Finanțe le-au avut cu antreprenorii din agricultură, mulți dintre ei înclinați natural să voteze un partid de dreapta. Una peste alta, domnule Cîțu, prestația dumneavoastră din 2020 nu a fost deloc apreciată de fermierii români.

    Sigur, nu sunteți principalul vinovat, acesta trebuie căutat la Ministerul Agriculturii, poate la ministru, poate la unii secretari de stat, dar una peste alta, lipsa dumneavoastră de înțelegere și de respect față de cei care asigură securitatea alimentară a României și țin în viață satul românesc a fost evidentă.

    Nu vă place că fermierii români iau subvenții europene, aveți ceva împotriva subvențiilor înțeleg, considerați că sunt destul bine sprijiniți, de ce se tot plâng atâta, vă întrebați mai mereu, în public sau în privat. Îi considerați niște înapoiați care nu înțeleg subtilitățile economiei de piață, politicilor liberale, care nu contribuie cu mare lucru la PIB-ul României. Și oricum nu aduc prea mare valoare adăugată. Greșiți rău de tot, vă spun răspicat!

    Aveți cifrele din acest an. Cred că înțelegeți deja, sau ar trebui să înțelegeți, cât de mare a fost greșeala dumneavoastră. Domnule viitor premier desemnat, dacă veți ajunge prim-ministru pe bune, depindeți ca de aer în 2021 de un sector agroalimentar care să își revină și de fermieri care să își poată desfășura activitatea și anul viitor. Trebuie să îi sprijiniți din toate puterile, domnule Cîțu! Trecutul e trecut, nici nu mai contează foarte mult, important este ce veți face de acum înainte pentru a sprijini agricultura. Pentru că este nevoie de sprijin, este nevoie ca fermierii să fie ajutați cu amânarea plății ratelor, trebuie să își primească despăgubirile de secetă în continuare, trebuie să aibă un Plan Strategic Național pe bune (nu bălmăjeala de acum), trebuie să fie sprijiniți în relația dezechilibrată cu traderii, trebuie ajutați să intre cu marfa și mai mult în supermarketuri, trebuie să aibă hotărâri de guvern și ordonanțe de urgență care să le ușureze greutățile.

    Domnule Cîțu, în numele fermierilor români, pe care cu modestie îi reprezint, vă rog să considerați toate aceste imperative drept priorități ale viitorului program de guvernare și ale dumneavoastră personal.

    Grupul Agrointeligența, lider în informarea și susținerea fermierilor, și Asociația Forța Fermierilor, structura care pune în agricultura în ofensivă, cele două entități pe care le reprezint și care sunt implicate total în lupta pentru sprijinirea și pentru drepturile celor din sectorul agroalimentar, vor mediatiza toate inițiativele bune pe care le veți avea. Dacă veți fi alături de fermieri, veți găsi în noi un partener, dincolo de relația instituțională standard care va exista oricum. Dacă aveți ceva îndoieli despre energia, curajul și priceperea cu care ne batem pentru interesele legitime ale fermierilor români, puteți să îi întrebați pe foștii miniștri ai Agriculturii Daniel Constantin, Petre Daea, pe actualul ministru Adrian Oros, pe secretarii de stat Emil Dumitru și George Scarlat.

    Domnule Cîțu, vă propun să mergem împreună, atunci când programul vă va permite evident, în rândul fermierilor. Veți avea o surpriză. Veți învăța să îi respectați. Merită!


    Te-ar mai putea interesa

    Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie! Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc

    Ultimele știri

    Mutarea unei tufe de trandafir. Perioadă optimă și pași de urmat Vita Angus de Omaha – punctul forte al meniului de la învestirea lui Donald Trump Agrii Practic în sală: inovație și parteneriat pentru o agricultură profitabilă