• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Liderii Coaliției majoritare: România va avea un nou guvern până mâine seară

  Ramona Dascălu -

  România va avea un guvern nou până mâine seară, au dat asigurări liderii PNL, USR PLUS și UDMR după ce au purtat astăzi, marți – 22 decembrie, la Palatul Cotroceni, consultări cu președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește numirea noului premier.

  Președintele PNL Ludovic Orban a spus că i-a fost înmânat președintelui Klaus Iohannis acordul de coaliție dintre PNL, UDMR și USR PLUS. ”Am luat decizia de a participa împreună la consultările cu președintele pentru că am decis din momentul alegerilor să formăm o coaliție de centru-dreapta care să ofere României într-un timp cât mai scurt, care să aibă capacitatea de a face marile reforme. I-am prezentat președintelui acordul de coaliție și voința noastră comună de a lucra împreună pentru binele României. Așteptăm decizia președintelui și suntem pregătiți să derulăm toate procedurile pentru învestirea Guvernului în cel mai scurt timp”, a declarat Ludovic Orban.

  Dacian Cioloș, co-președinte al USR-PLUS, a declarat, după consultările cu Klaus Iohannis că i-a cerut acestuia să lucreze în parteneriat cu noul guvern condus de Florin Cîțu. ”I-am confirmat președintelui că cele TREI partide au format o coaliție, s-au pus de acord asupra lui Florin Cîțu premier, avem un program de guvernare finalizat și vrem să începem guvernarea cât mai repede și să avem un guvern învestit cât mai repede, săptămâna aceasta. I-am propus președintelui să lucrăm în parteneriat, pentru că România va avea nevoie de reforme. Pe foarte multe lucruri ne-am pus de acord, le veți vedea în programul de guvernare și sunt lucruri pe care mai urmează să le discutăm și pentru care vom solicita sprijinul partenerilor în Parlament. Construim de astăzi un parteneriat Parlament- Guvern- Președinție pentru a pune în aplicare un program de reforme pentru România”, a arătat Cioloș.

  La rândul său, Dan Barna a dezvăluit că mâine coaliția va prezenta programul de guvernare. ”A fost o discuție foarte pragmatică, i-am transmis președintelui că nu suntem o coaliție bazată pe un entuziasm năuc, bucuroși că s-a întâmplat, ci suntem o coaliție care își asumă responsabil ceea ce va urma în lunile și anii următori. I-am transmis că, dincolo de programul de guvernare pe care îl vom prezenta mâine, sunt câteva reforme care trebuie să se întâmple în România și așteptăm sprijinul domniei sale pentru ca aceste reforme să devină realitate chiar dacă ele nu sunt menționate explicit în programul de guvernare. Am convenit că acest tur de forță din aceste zile este de fapt mesajul unei alinieri de voințe de care România are nevoie pentru a avea o guvernare stabilă”, a declarat acesta.

  În urma consultărilor de la Cotroceni, președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că mâine seară România va avea un guvern nou. ”Am transmis președintelui intenția noastră de a colabora pentru 4 ani, avem o responsabilitate uriașă. Sunt convins că acestă perioadă care urmează, cu eforturile necesare, va însemna un lucru bun pentru România. Sunt optimist astăzi că după câteva zile am reușit să formăm o echipă și un program de guvernare. Sunt convins că mâine seară, prin votul Parlamentului, România va avea un guvern nou și vom începe munca imediat după învestirea Guvernului”, a spus președintele UDMR.

  Și Florin Cîțu, cel desemnat de coaliție să ocupe funcția de premier, a spus că este gata să-și asume guvernarea. ”I-am transmis președintelui că sunt gata să îmi asum această guvernare în acest moment foarte dificil. Am prezentat și cum văd lucrurile imediat după votul de mâine seară. Va urma prima sedintă de guvern, care vor fi măsurile din acea sedintă. Am discutat puțin si despre calendarul privind bugetul pentru anul viitor. De mâine seară pornim la lucru”, a conchis acesta.


  Te-ar mai putea interesa

  Sume reținute de APIA din subvenția la hectar! Fermierii au primit deciziile Meteo: Ninsori și lapoviță în toată țara, cu depuneri de polei și vânt puternic până vineri Înălțimea maximă a gardului dintre vecini. Prevederi în lege

  Ultimele știri

  Raport USDA decembrie 2023: Producție record de porumb în Rusia și creștere de recoltă în Ucraina Cel mai ieftin brad de Crăciun. Prețuri pentru brazi în marile magazine și la Romsilva Comunicat al Forumului APPR pe Dosarul NGT. Vezi poziția FAPPR