• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA 2021: Calendarul plăților către fermieri în luna ianuarie!

    agrointeligenta.ro -

    Plăți subvenții APIA la începutul anului, în ianuarie 2021. Primele zile lucrătoare din noul an aduc și reluarea activității de autorizare a plăților către fermieri. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) își reia programul normal de lucru din 4 ianuarie, iar funcționarii demarează atât plățile pentru schemele la care s-a stabilit deja cuantumul, cât pregătesc și autorizările pentru schemele care încă nu au intrat la plată.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă spune care este calendarul plăților APIA la subvenții în ianuarie 2021:

    Subvenții APIA ianuarie 2021: Reluarea plăților regulare

    Din data de 4 ianuarie, funcționarii APIA reiau autorizarea plăților regulare pentru subvențiile APIA aferente anului 2020. Sunt în curs de plată diferențele către fermierii care au luat avans și sunt introduse la plată și dosarele fermierilor care nu au încasat avans, dar la care situațiile cererilor sunt finalizate (controale, teledetecție, datorii, erori). Termenul de plată pentru subvenții este 30 iunie 2021, iar la acest moment pe suprafață se achită toate schemele, cu excepția sprijinului cuplat și al Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT-urile), în timp ce la zootehnie se autorizează numai sprijinul cuplat.

    Subvenții APIA ianuarie 2021: Finalizarea plăților pe Măsura 21

    Finalizarea plăților pe Măsura 21 este anunțată să se încheie în jurul datei de 8 ianuarie, prin alimentarea conturilor fermierilor la care autorizarea s-a făcut înainte de 31 decembrie. Astfel, conform datelor APIA, până în ultima zi din 2020, din plafonul de 182,5 milioane de euro, se autorizase la plată suma de 179,79 milioane euro pentru un număr de 122.447 cereri unice, din care:

    Termenul final de plată pentru Măsura 21 este 30 iunie 2021, însă procedura de plăți a fost urgentată. Conform fluxurilor procedurale din cadrul APIA și al instituțiilor financiare bancare, o parte dintre fermieri au primit în conturi sumele aferente acestei măsuri începând cu data de 30 decembrie, iar alimentarea conturilor fermierilor se va realiza și în perioada 4 – 8 ianuarie 2021, astfel încât fermierii să beneficieze cât mai repede de acest sprijin.

    Subvenții APIA ianuarie 2021: Plata subvențiilor la motorină pe trim III și IV din 2020

    Fermierii au încasat la finele anului ajutorul de stat pentru acciza la motorina utilizată în trimestrul II din 2020. Din bugetul de anul acesta se vor achita subvențiile la motorina pe trimestrul III și IV, dar pentru ca Ministerul Agriculturii să aibă acces la această finanțare, este nevoie ca bugetul de stat pe 2021 să fie aprobat. Se așteaptă ca în luna ianuarie, Guvernul să trimită în Parlament proiectul pentru Legea bugetului de stat 2021, iar legislativul să își întrerupă vacanța parlamentară pentru a vota bugetul de stat pe acest an.

    Subvenții APIA ianuarie 2021: Plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii

    Plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii – atât pe hectar, cât și pe cap de animal și pe producția de lapte, nu se poate face până nu se aprobă bugetul de stat pe 2021. Ministerul Agriculturii trebuie ca în zilele următoare să stabilească cuantumurile propuse pentru aprobare în Legea bugetului de stat pe 2021, și care ulterior să fie achitate fermierilor pe hectar, pe cap de animal sau pe producția de lapte valorificată.


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale