• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Rulote cumpărate de o asociație pentru ca fermierii să își poată vinde brânza sau mieii de Paște!

  Ramona Dascălu -

  Rulote mobile pentru fermieri! Ideea îi aparține lui Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis și directorul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Popăuți, din județul Botoșani, care a comandat deja patru rulote mobile pentru ca producătorii autohtoni din județ să-și poată valorifica produsele în cele mai tranzitate zone. Acesta susține că a plătit deja o parte din bani, rulotele comandate urmând să ajungă în luna martie, iar începând cu luna aprilie, odată cu perioada în care vor începe să fie puși în vânzare și mieii pentru Paște, vor fi puse în funcțiune, în diferite zone din orașul Botoșani pentru ca tot mai mulți consumatori să aibă acces la produsele vândute de fermieri.

  Ionică Nechifor a ținut să precizeze că rulotele mobile, în care își vor vinde fermierii marfa, sunt dotate cu instalații frigorifice și autorizate sanitar-veterinar. ”Achiziționăm patru rulote de la o firmă care se ocupă cu așa ceva. Am plătit avansul și în luna martie vom avea rulotele. Ele îndeplinesc toate condițiile pentru a fi autorizate sanitar-veterinar, vor fi înmatriculate. Vor fi dotate cu tot ce impune siguranța alimentară. Vor fi personalizate. Ele vor ajunge în luna martie dar probabil din aprilie vom începe activitatea pentru că din aprilie vor fi miei la vânzare pentru sărbătorile pascale”, a spus Ionică Nechifor, potrivit btonline.ro 

  Prin intermediul rulotelor mobile, fermierii vor putea vinde tot ceea ce produc, de la miei și produse lactate până la preparate tradiționale, cu condiția să eticheteze produsele. ”În afară de miei, caș și brânză, fermierii care au vaci vor putea vinde lapte, smântână, brânză de vaci. Pot vinde inclusiv carne, cei care fac preparate tradiționale. Le-am cerut ca toate produsele comercializate să fie etichetate astfel încât cumpărătorul să știe cine este producătorul. Rămâne să stabilim modul de organizare. Mă gândesc foarte serios să reactivăm acea cooperativă iar fermierii care doresc să-și poată vinde produsele prin această cooperativă”, a declarat președintele Asociației Crescătorilor de Ovine şi Caprine Moldoovis, Ionică Nechifor.

  Urmează ca asociația Moldoovis să solicite primăriei municipiului Botoșani un spațiu, în zona centrală, pentru amplasarea celor patru rulote. Ulterior, acestea vor fi mutate în diferite zone ale municipiului astfel încât să aibă acces un număr mai mare de botoșăneni la produsele fermierilor. “Ne gândim să ducem rulotele în zona centrală a municipiului Botoșani. Sper ca domnul primar să ne ajute și să ne ofere în spațiu. Ulterior, vrem să mergem în cartierele din Botoșani și nu numai, în cursul săptămânii. De asemenea, ne gândim ca în week-end să mergem și în alte orașe din România pentru a promova produsele din Botoșani”.

  Pe mai departe, Ionică Nechifor speră ca și alte asociații de fermieri să-i urmeze exemplul. ”Mi-aș dori ca toate cele 50 de asociații din România să ne întâlnim cu câte patru rulote și să facem o caravană la nivel național. Bine ar fi să  participe și zece asociații cu câte patru rulote. Gândiți-vă ce ar însemna o caravană cu 40 de rulote. E o chestiune care trebuia făcută de mult timp. Am sperat că vom face împreună cu Consiliul Județean în perioada 2012-2013, nu s-a reușit, a venit pandemia și am fost forțați să ne organizăm. E un prim pas și putem progresa”, a mai spus Ionică Nechifor.


  Te-ar mai putea interesa

  Alertă meteo de ploi și grindină în 17 județe unde cantitățile de apă vor depăși 50 l/mp Plantare castraveți: perioade, distanțe între răsaduri Subvenția APIA de 100 de euro – fermierii autorizați, urmează plata în conturi!

  Ultimele știri

  Ziua Rapiței – Marghita 2024. Peste 60 de hibrizi au făcut spectacol în câmp! Vremea se schimbă radical. Zonele din țară unde în weekend vor fi peste 30 de grade Celsius Clarificare pentru fermierii care vor să acceseze PD-27, noua ecoschemă pentru pășunat