• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Arderea frunzelor – interzisă de luna viitoare! Amenzi usturătoare!

    agrointeligenta.ro -

    Arderea frunzelor este interzisă din acest an, iar cei care încalcă noua legislație vor suporta amenzi usturătoare care pot ajunge la 20.000 de lei în cazul persoanelor juridice. Frunzele și alte resturi vegetale trebuie colectate selectiv, conform Legii compostului care intră în vigoare de pe 20 februarie 2021.

    Anul trecut, Parlamentul a adoptat Legea compostului  – Legea 181/2020 privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile. Prin acest act normativ se impune selectarea selectivă ”a deșeurilor nepericuloase compostabile, prin reciclarea/valorificarea acestora folosind opțiunea de compostare/digestie anaerobă, în vederea protejării sănătății umane și a mediului înconjurător”.

    Prevederile legii fac ca arderea frunzelor și a altor resturi vegetale să devină o contravenție care se pedepsește prin lege cu amendă cu amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, și de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice.

    Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute în Legea compostului se fac de către personalul împuternicit din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

    Prevederile Legii 181/2020 intră în vigoare din 20 februarie 2020.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial