• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce planuri au fermierii în 2021? Oportunități, provocări și parteneriate de succes

    agrointeligenta.ro -

    Anul trecut, incertitudinea pare că a fost cuvântul de ordine pentru fiecare dintre noi, dar mai ales pentru fermieri. Seceta, temperaturile ridicate și lipsa unor sisteme de irigații în multe zone ale țării au reușit să pună sub semnul întrebării o bună parte a producției agricole. A devenit ușor de observat cât de importantă este o strategie pe termen lung, dar și cât de mult contează oportunitățile la nivel local.

    Acum, la început de 2021, se fac planurile pentru o nouă recoltă. O ocazie bună pentru fermierii din județele Dolj și Olt, dar și din alte regiuni ale țării, care pot încheia un parteneriat cu compania elvețiană Clariant, pentru furnizarea de paie de cereale. Iată că există și vești bune: ceea ce până nu demult era considerat un material fără prea mare utilitate, ars pe câmp, din lipsă de alternativă, devine acum o sursă de venit.

    Despre proiectul Clariant din comuna Podari, județul Dolj s-a scris destul de mult, tocmai pentru că este unic în România: o fabrică de producție a etanolului celulozic la scară comercială, folosind tehnologia Clariant sunliquid®. Practic, 250.000 de paie de cereale, provenite de la fermierii români, vor fi transformate anual în 50.000 de tone de etanol celulozic – un biocombustibil avansat, care poate fi folosit ca aditiv în combustibilul convențional și utilizat în infrastructura auto actuală, reducând emisiile de gaze cu efect de seră generate de segmentul transporturilor.

    Sustenabilitatea este una dintre prioritățile companiei și acest lucru se reflectă în întreaga abordare, inclusiv în modul în care este alcătuit lanțul de aprovizionare cu materie primă. În plus, prin construcția noii fabrici se formează și un nou lanț valoric bio, bazat pe reziduuri agricole. Astfel, la nivelul întregii regiuni vor fi create noi locuri de muncă verzi, oportunități de afaceri și perspective pentru dezvoltarea economică – toate atât de necesare într-o zonă rurală.

    Fermierii aleg!

    Parteneriatul cu Clariant se bazează pe flexibilitate – fermierii sunt cei care aleg atât suprafața cultivată pe care vor să o aloce, dar și gradul de implicare. Oferta este avantajoasă pentru fiecare, indiferent dacă se asigură doar furnizarea de paie sau este vorba despre preluarea parțială sau integrală a lanțului de aprovizionare, care include și balotarea, transportul și depozitarea.

    Și mai e ceva: stabilitatea și siguranța pe care o ai atunci când colaborezi cu un partener de talie internațională. Din 2018, când compania a încheiat primele contracte multianuale și până în prezent, peste 300 de fermieri au ales să devină furnizori și să obțină venituri suplimentare, în condiții avantajoase: “Suntem aici pentru a răspunde tuturor întrebărilor privind colaborarea cu Clariant, astfel încât fermierii să poată face cea mai bună alegere. Indiferent de tipul de servicii pentru care aceștia optează, vor găsi în Clariant un partener de încredere, care îi poate sprijini în tot ceea ce înseamnă dezvoltare pe termen lung”, spune Paul Popescu, Manager de achiziții materii prime și logistică pentru fabrica de etanol celulozic.

    Unde se pot adresa cei interesați?

    Fermierii care vor să afle mai multe despre oferta Clariant pot suna la numărul de telefon 0720 067 001 sau pot accesa www.clariant.com/dragi-fermieri, unde vor găsi detalii despre fabrica de etanol celulozic, tehnologia sunliquid® de procesare a reziduurilor agricole și oportunitățile de afaceri disponibile.

    Proiectul Clariant în Podari

    Compania Clariant construiește în prezent o fabrică la scară comercială pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole, pe baza tehnologiei proprii, sunliquid®. Odată devenită operațională, unitatea de producție situată în comuna Podari, din județul Dolj va prelucra anual aproximativ 250.000 tone de paie, pentru a produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi amestecat cu ușurință în combustibilii convenționali, pentru a fi utilizat în infrastructura auto actuală.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd