• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • BASF a organizat la Iași primul simpozion de tip drive-in pentru informarea fermierilor

  agrointeligenta.ro -

  BASF a organizat, la Iași, primul simpozion de tip drive-in pentru informarea fermierilor. Compania a prezentat, într-o manieră nouă pentru România, tehnologii revoluționare pentru protecția culturilor de cereale. Prezentările specialiștilor BASF au fost susținute atât de moderatori umani, cât și de o moderatoare virtuală pe care cei de la BASF au numit-o Azola, potrivit unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Fermierii performanți sunt, în primul rând, fermieri informați. Însă pandemia Covid-19 a pus numeroase obstacole în calea agricultorilor care doresc să rămână la curent cu cele mai noi tehnologii de protecție a plantelor. Evenimentele organizate de furnizorii de inputuri reprezentau, pentru numeroși fermieri, una dintre cele mai importante surse de informare. Însă, odată cu impunerea restricțiilor, evenimentele convenționale nu au mai putut avea loc.

  BASF Agricultural Solutions a venit cu o soluție revoluționară de comunicare pentru fermierii profesioniști. Un nou concept de eveniment, adaptat contextului actual, capabil să ofere informații valoroase, într-un format atrăgător – primul simpozion drive-in.

  Îndelung pregătit, acest eveniment a pus pe primul loc siguranța tuturor participanților, astfel că organizatorii au impus reguli stricte de participare și distanțare. Însă noutatea absolută a evenimentului de la Iași, a fost că toți invitații au putut lua parte la această conferință în mașinile personale.

  Prezentările au putut fi urmărite pe un enorm ecran LED de formă cilindrică, având o lungime desfășurată de 21 de metri. Informațiile transmise au putut fi ascultate în siguranță, acestea fiind recepționate de participanți prin propriile sisteme audio, din mașinile personale.

  Evenimentul de la Iași a mai marcat o noutate, prezentările specialiștilor BASF fiind susținute atât de moderatori umani, cât și de o moderatoare virtuală pe care cei de la BASF au botezat-o Azola. Aceasta i-a introdus pe fermieri în lumea cinematografiei, într-un moment inspirat din galele de decernare a premiilor Oscar, presărat cu numeroase elemente de recuzită și atmosferă, precum covorul roșu pentru vedete, mulțimea de fotografi și reporteri de la intrare sau biletele de intrare, asemănătoare celor de la cinematografe.

  Fermierii participanți au aflat de la experții BASF cum îi afectează și cum se pot adapta noilor restricții impuse de Uniunea Europeană în privința fungicidelor pentru cereale, care urmăresc ca până în 2023 să retragă de pe piață peste 80% din fungicidele destinate culturilor de păioase, dar și ce soluții au la dispoziție pentru a-și putea păstra sau crește profitabilitatea fermelor, în condițiile în care lupta cu bolile specifice va deveni mai dificilă.

  Noile produse BASF conțin un nou triazol revoluționar

  Cu ocazia acestui eveniment, BASF Agricultural Solutions România a anunțat noi produse pentru protecția culturilor de cereale. Acestea conțin Revysol®, o moleculă care oferă un control de excepție asupra bolilor la culturile de cereale, având o selectivitate foarte bună indiferent de condițiile climatice întâlnite, dar și un profil toxicologic favorabil. Această substanță activă va fi una dintre puținele soluții de pe piață în următorii ani.

  ”Ne bucurăm că am putut prezenta în fața fermierilor noi tehnologii care îi pot realmente ajuta să depășească cu bine provocările cauzate de restricțiile de utilizare a fungicidelor. Caracteristicile noii substanțe revoluționare Revysol®, precum și proprietățile sinergice ale produselor noastre care conțin această moleculă sunt capabile să asigure un control excelent asupra unui număr foarte mare de boli, precum făinarea, septorioza, rugina brună, rugina galbenă, pătarea reticulară, ramularia sau arsura frunzelor. Fermierii vor beneficia astfel de performanțe stabile și selectivitate excelentă, chiar și la temperaturi scăzute, rezistență la spălare și siguranța unei acțiuni rapide și a unui efect de lungă durată”, a declarat Silviu Roșca, Crop manager culturi de cereale BASF Agricultural Solutions România.

  Revystar® Flex oferă performanțe extraordinare pentru primul tratament la cereale

  Pachetul Revystar® Flex este format din 2 produse: fungicidul Revystar care conține noul triazol Revysol® și fungicidul Flexity® care conține metrafenonă, cea mai bună substanță activă împotriva făinării. Împreună, acestea formează soluția fungicidă cu performanțe extraordinare pentru primul tratament la grâu.

  Substanța activă Revysol® acționează împotriva agenților patogeni la temperaturi începând cu 5°C, prin urmare pachetul Revystar® Flex este mult mai eficient decât produsele competitoare și în același timp asigură o selectivitate excelentă față de grâu.

  Pachetul Revystar® Flex conține 15 litri de Revystar și 5 litri de Flexity®, pachetul fiind suficient pentru tratarea a 20 ha.

  Revycare® este fungicidul ideal pentru al doilea tratament la grâu

  Revycare® este un fungicid revoluționar de la BASF, ce conține 100 g/l Revysol® și 100 g/l piraclostrobin. Se poate utiliza ca al doilea tratament la cereale, asigurând protecție maximă împotriva bolilor foliare și ale spicului. În același timp, datorită efectelor AgCelence®, Revycare® îmbunătățește fiziologia plantelor. Acestea vor fi mai viguroase și mai rezistente la factorii de stres precum seceta sau canicula.

  Noul fungicid Revycare® se poate utiliza în tratamentul doi la culturile de cereale păioase (grâu, orz, secară, triticale, ovăz), pentru combaterea eficientă a numeroase boli, precum: septorioza, rugina brună, rugina galbenă, arsura frunzelor de orz, pătarea reticulară a frunzelor de orz sau ramularia.

  Evenimentul BASF, primul de acest gen din România

  Conferința drive-in organizată de BASF este prima dintr-o serie de șapte, care vor avea loc în principalele zone agricole din țară, în măsura în care condițiile vor permite organizarea lor în siguranță, respectând toate reglementările în vigoare.

  ”Acest eveniment dovedește, încă o dată, că BASF este o companie axată pe expertiză și mai ales pe inovație. La fel ca fermierii, am încercat să ne adaptăm cât mai bine la noul context, având însă același obiectiv clar: să fim parteneri de încredere pentru agricultorii români, să le putem oferi sprijinul nostru, dar și produse de ultimă generație, care să le ofere premisele unor recolte cu adevărat profitabile”, a declarat Marijan Tomsic, Country Manager BASF Agricultural Solutions România.

  Despre BASF Agricultural Solutions România

  Cu o populație în creștere rapidă, lumea devine din ce în ce mai dependentă de capacitatea noastră de a dezvolta o agricultură sustenabilă și de a păstra un mediu sănătos. Colaborând cu agricultori, profesioniști în agricultură, experți în managementul dăunătorilor și alții, ne asumăm să contribuim la acest lucru. De aceea, investim în cercetare și dezvoltare și într-un portofoliu complex, inclusiv de semințe și trăsături genetice, soluții chimice și biologice pentru protecția
  culturilor, gestionarea solului, sănătatea plantelor, controlul dăunătorilor și agricultura digitală.

  Cu echipe de experți în laboratoare, pe câmp, la birou și în unitățile de producție, sunt conectate gândirea inovatoare și activitatea practică de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care funcționează – pentru agricultori, societate și planetă. În 2019, divizia BASF a generat vânzări de 7,8 miliarde de euro. Pentru mai multe informații, vizitați www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele BASF de social media.

  Despre BASF

  În cadrul BASF, este dezvoltată chimia viitorului. Totodată, este îmbinat succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Cei aproximativ 117.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților în aproape toate sectoarele și aproape fiecare țară din lume.

  Portofoliul BASF este organizat în şase segmente: Produse Chimice, Materiale, Soluţii Industriale, Tehnologia Suprafeţelor, Nutriţie şi Îngrijire şi Soluţii pentru Agricultură. BASF a generat o cifră de afaceri de aproximativ 59 mld. € în 2019. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la bursa din Frankfurt (BAS) şi ca American Depositary Receipts (BASFY) în SUA . Puteţi afla mai multe informaţii, accesând www.basf.com.


  Te-ar mai putea interesa

  Cadastru gratuit prin Primărie. Documentele cerute proprietarilor pentru intabularea terenurilor Subvenții APIA 2023. Fermierii care nu respectă acest termen nu vor intra la plată Gheorghe Bariz se luptă să își salveze ferma: ”Dacă aș fi consilierul lui Petre Daea, n-aș face diferențe între fermierul mic, mijlociu și cel mare”

  Ultimele știri

  Șefa Comisiei Europene confirmă anunțul Agrointeligența: Vom majora ajutorul pentru fermierii români! Trei fertilizanți esențiali din gama Fertilland pentru cultura de grâu Subvenții pentru fermierii afectați de deșertificare. Câte hectare vor intra la plată