• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Anunțul șefului APIA despre plata la zi a subvențiilor din acest an!

  Ramona Dascălu -

  Vizită în teren a șefului APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, se află joi, 11 februarie, într-o vizită de lucru în partea de nord-est a țării, unde are programate o serie de întâlniri cu funcționari ai agenției și nu numai. Prima oprire a șefului APIA a fost la Suceava, unde a purtat discuții cu întreaga echipă a centrului județean APIA Suceava, iar printre subiectele abordate de Adrian Pintea se află situația plăților autorizate la nivelul Centrului județean în campania 2020, dar și ”instruirea” funcționarilor pentru noua campanie de subvenții care demarează la 1 martie.

  ”Directorul General APIA, Adrian Pintea, se află astăzi la Suceava pentru o întâlnire de lucru cu întreaga echipă a centrului județean APIA Suceava. Alături de directorul general se afla directorul general adjunct,  Bogdan Dumitrașcu. În cadrul întâlnirii a fost analizată situația plăților autorizate la nivelul Centrului judetean în campania 2020 și au fost discutate problemele curente cu care confruntă colegii din cadrul centrului județean și a centrelor locale APIA din județul Suceava”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

  Din cadrul întâlnirii nu au lipsit nici discuțiile legate de pregătirea campaniei 2021 de depunere a cererilor unice de plată, care va demara la 1 martie. ”De asemenea, au fost purtate discuții pentru pregătirea campaniei 2021 de depunere a cererilor unice de plată, ce va demara la data de 1 martie. Directorul General Adrian Pintea le-a mulțumit tuturor colegilor suceveni pentru profesionalism și pentru efortul depus în Campania 2020 și i-a asigurat de întreg sprijinul pentru derularea în condiții optime a Campaniei 2021”, menționează APIA.

  Informările către fermieri vor demara după 15 februarie

  Șeful APIA, Adrian Pintea, a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO că cererea unică 2021, documentul pentru subvenții este pregătit iar funcționarii vor organiza întâlniri de informare cu fermierii, în condițiile actuale privind regulile de distanțare. Funcționarii vor programa sesiunile de informare după data de 15 februarie.

  ”Vom organiza și acele întâlniri cu fermierii. Cel mai probabil după data de 15 februarie, când ne asigurăm că avem toate legislația pentru subvenții emisă și publicată astfel încât să putem spune exact beneficiarilor cum vor funcționa campaniile în anii de tranziție”, a adus precizări directorul APIA într-o declarație acordată pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO pe 4 februarie.

  De acest subiect puteți citi aici: Șeful APIA – anunț pentru fermieri despre subvențiile APIA din acest an

  În Campania 2020, completarea declaraţiei de suprafaţă s-a realizat electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro. Conform datelor APIA,  în perioada 2 martie – 15 iunie 2020 au fost depuse un număr de 826.964 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.814.937,86 hectare.

  Directorul general al APIA a mers și la Botoșani unde s-a întâlnit cu prefectul județului

  Tot în cursul zilei de joi, după întâlnirile de la Suceava, directorul general al APIA Adrian Pintea a mers și în județul Botoșani, unde s-a întâlnit cu prefectul Dan Nechifor, precum și cu deputatul Costel Şoptică, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.

  ”Directorul General APIA, Adrian Pintea, a participat astăzi, 11 februarie 2021, la o întâlnire cu domnul Dan Nechifor, Prefect al Județului Botoșani, în contextul vizitei de lucru pe care Directorul General APIA o desfășoară în regiunea de nord-est a țării. Întâlnirea s-a bucurat de prezența domnului deputat Costel Şoptică, Vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. În cadrul întrevederii s-a discutat despre plățile efectuate de APIA fermierilor botoșăneni în campania 2020, despre problemele cu care aceștia s-au confruntat, precum și despre viitoarea campanie de primire a cererilor unice de plată pe care APIA o va demara la data de 1 martie. Totodată, directorul general APIA i-a mulțumit domnului Prefect pentru sprijinul pe care autoritățile locale l-au acordat anual, atât fermierilor, cât și APIA, pentru desfășurarea în bune condiții a campaniei de depunere a cererilor unice de plată. Întâlnirea s-a încheiat cu o scurtă conferință de presă în cadrul căreia au fost oferite detalii referitoare la stadiul plăților APIA și al pregătirii Campaniei 2021 de primire a cererilor unice de plată”, se arată într-o postare a APIA.


  Te-ar mai putea interesa

  APIA – anunț oficial pentru fermierii care nu au luat niciun leu din subvenție! MADR: Subvenția care intră în conturile fermierilor până pe 29 decembrie Tranșa a doua din subvenția APIA. Sumele care intră în conturile fermierilor

  Ultimele știri

  Blocaj la plățile APIA – mai mulți fermieri nu-și pot lua subvențiile din cauza sistemului care dă erori Fermierul Ionuț Olteanu: ”Trebuie să ne învățam să facem agricultură și cu apă foarte puțină!” Ultimul Agrifish din acest an – agenda. Ministrul Agriculturii participă din partea României