• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Povestea sportivului milionar care s-a retras la 29 de ani pentru a deveni fermier: Toată recolta e donată oamenilor nevoiași!

  Roxana Dobre -

  Fostul jucător de fotbal american Jason Brown are o poveste aparte. El a renunțat la un contract de milioane în National Football League (NFL) pentru a începe o viață nouă ca fermier. În tinerețea sa, Jason Brown a fost un atlet desăvârșit. El nu avea nicio legătură cu agricultura, iar o bună parte din copilărie a practicat două sporturi: atletism și fotbal american. Ajuns la colegiu, el a rămas doar cu fotbal american, la îndrumarea antrenorului său, care i-a transmis că are șanse bune să aibă o carieră de succes.

  În 2005, Jason Brown era considerat unul dintre cei mai promițători tineri, iar la Draft-ul NFL a fost selecționat de Baltimore Ravens, o echipă respectabilă din NFL, care are rezultate bune și în prezent și este considerată a patra favorită să câștige liga de fotbal american în 2022, potrivit datelor disponibile la casa de pariuri 888sport, unde are cota 13.00. După patru ani la Baltimore Ravens, în 2009, el a semnat un contract pe cinci ani, în valoare de 37.5 milioane de dolari, cu St. Louis Rams, o altă echipă importantă din NFL.

  S-a retras la 29 de ani pentru a deveni fermer

  Totuși, după doar 3 ani și 25 de milioane de dolari câștigați din contractul cu St. Louis Rams, Brown s-a despărțit de această echipă. Rămas liber, el a avut mai multe oferte, dar a ales să se retragă definitiv pentru a începe un nou drum în viață, ca fermier. S-a întors în locurile natale din statul Carolina de Nord, unde a înființat o fermă pe o suprafață de 1000 de acri. El nu avea nicio legătură cu acest domeniu, dar a învățat cum să cultive și să recolteze din clipurile de pe YouTube. Iar toată recolta este donată oamenilor nevoiași.

  „Nu știam nimic despre agricultură. Chiar și așa, am început să căutam terenuri agricole disponibile. Atunci am făcut un pact cu Dumnezeu și am promis că oamenii vor primi tot ce vom recolta”, a mărturisit Jason Brown pentru Insider.

  Ferma a prins viață în 2013, iar de atunci Jason Brown a donat oamenilor nevoiași peste 400.000 de mii de kilograme de cartofi dulci și multe alte legume. Privind înapoi, James Brown își amintește că puțini au fost cei care au crezut în planul său de a se retrage pentru a deveni fermier. „Agentul meu mi-a spus ‘Faci cea mai mare greșeală din viața ta’. Și m-am uitat la el înapoi și i-am spus că greșește”, a povestit James Brown.

  Fostul sportiv spune că este foarte fericit cu noua sa viață, mai ales că acum are un impact real asupra societății. „Când vezi cartofii dulci cum ies din pământ, atunci este cel mai frumos lucru pe care l-ai putea vedea vreodată”, afirmă Brown.

  Jason Brown vrea să fie o sursă de inspirație

  Având în vedere că toată recolta este donată nevoiașilor, Jason Brown nu are niciun câștig. El spune însă că își dorește să ajungă o sursă de inspirație și pentru alți oameni cu bani, care și-ar putea întoarce fața spre agricultură și să sprijine oamenii nevoiași din comunitățile locale. De asemenea, la ferma pe care o deține în Carolina de Nord, Jason Brown a găzduit mai multe evenimente, tocmai pentru a schimba percepția oamenilor despre agricultură.

  Iar unele evenimente au avut ca scop ajutorarea oamenilor nevoiași. Până în prezent, peste 5.000 de voluntari au participat la acțiunile lui Jason Brown de la fermă. „Tot timpul mi-am dorit să fiu un om bun, un tată bun, un om de nădejde pentru comunitate. Dumnezeu m-a îndreptat către agricultură, mi-a arătat această cale. Aveam oferte, am refuzat milioane de dolari pentru a fi fermier. Cel mai important este să fii un om bun pentru comunitatea ta”, a afirmat Jason Brown pentru Growing Green World.

  De asemenea, Jason Brown a explicat și de ce încearcă să aducă tot mai mulți tineri voluntari la ferma sa. „Îi învățăm pe tineri cum să cultive pentru a-și da seama că nu este ceva complicat. Ei vor putea astfel să își cumpere propriul teren și apoi să se susțină. Dacă eu pot să fac asta, atunci poate să o facă oricine”, a explicat Brown

  Privind în spate, Brown a afirmat că nu regretă nicio clipă că a abandonat cariera de sportiv pentru a deveni fermier. „Zero regrete. Zero! Când eram sportiv, distram oamenii, îi făceam să se simtă bine. Dar acum am un scop real în comunitate. Am un scop real în viața asta. Înainte oamenii mă felicitau pentru meciuri, dar acum oamenii vin și mă îmbrățișează la supermarket. Asta este puterea agriculturii. Poți face asta cu ajutorul ei”, a conchis Jason Brown.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Fermier: Comcereal a venit noaptea și mi-a distrus 65 de hectare semănate cu floarea-soarelui! Starea de alertă – prelungită cu o lună. Anunțul șefului DSU, Raed Arafat! Fostul consilier al lui Emil Dumitru – noul subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii

  Ultimele știri

  Cum vor schimba eco-schemele modul în care încasează fermierii subvențiile APIA ANSVSA: Controale în trafic pentru limitarea răspândirii gripei aviare Plata redistributivă: Cel puțin 12% din banii alocați României – pentru ferme mici și mijlocii!