• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Foxtrot® – soluția FMC pentru controlul optim al buruienilor graminee din culturile de cereale păioase

    Adrian Radu -

    Buruienile monocotiledonate pot crea probleme majore în culturile de cereale păioase, iar dacă aceste buruieni nu sunt combătute, pagubele pot depăși 50% din potențialul de producție. Buruienile graminee sunt o problemă veche, de mai mulți ani, pentru fermierii din partea de vest a țării și zona Olteniei, iar în ultimii 4-5 ani au devenit mult mai prezente și „dau bătăi de cap” și fermierilor din sudul și sud-estul țării. În primă fază, aceste buruieni apar pe marginea solelor, dar nefiind combătute, produc un număr mare de semințe, care sunt apoi împrăștiate de vânt sau prin lucrările agricole pe întreaga solă. Aflați din videoul de mai jos, al companiei FMC, cum putem identifica, în 4 pași simpli, buruienile graminee în stadii incipiente de dezvoltare și cum afectează aceste buruieni producția de cereale păioase.

    Compania FMC deține o soluție eficientă împotriva buruienilor graminee anuale care provoacă cele mai mari neajunsuri în culturile de cereale (Apera spica-venti și Avena spp.) și anume erbicidul FOXTROT®. Acesta conține substanța activă fenoxaprop-P-etil și are o selectivitate maximă pentru cerealele din cultură datorită safenerului cloquintocet-mexil încorporat în formulare. Potrivit atât pentru aplicarea din toamnă, cât și pentru cea din primăvară, Foxtrot® are un spectru larg de buruieni combătute care, pe lângă odos (Avena spp.) și iarba vântului (Apera spica-venti) include: coada vulpii (Alopecurus myosuroides), meișorul (Digitaria sanguinalis), iarba bărboasă (Echinochloa crus-galli), iarba gâștii (Eleusine indica), costreiul din semințe (Sorghum halepense), iarba de Sudan (Snowdonia polystacha), meiul (Panicum spp.) și mohorul (Setaria spp). Produsul are o doză flexibilă 0,9 – 1,1 l/ha, iar în condiții normale de îmburuienare, FMC recomandă 1 L/ha. Foxtrot® acționează rapid, buruienile oprindu-și creșterea în primele zile după aplicare, iar cloroza țesuturilor devine evidentă în 7-14 zile. Foxtrot® 69 EW este cunoscut fermierilor ca o soluție sigură pentru combaterea buruienilor monocotile la un raport calitate-preț foarte bun.

    Domnul Gabriel Novac, consilier tehnic Aldahra – Agricost a folosit erbicidul FOXTROT®, fiind convins de beneficiile obținute: „ Avantajul lui este că are o absorbție foliară și se aplică când buruienile sunt vizibile. Nu este un erbicid pentru aplicare la sol. Asta înseamnă că vezi buruiana și aplici. Un alt avantaj ar fi safenerul conținut, care oferă o protecție asupra culturii la care se aplică, deci nu dă fenomen de fitotoxicitate.”

    Și domnul Schitea Lucretiu din Dioști, județul Dolj a remarcat eficiența erbicidului Foxtrot®: „În ultimii 5 ani au apărut în cultura de grâu buruienile monocotiledonate și din păcate nu sunt ușor de identificat în cultură…… și ne-am trezit că în cultura de grâu, mai exista o plantă asemănătoare, cu frunza îngustă…. Ne-am gândit prima dată că este samulastră de orz sau orzoaică……era și samulastră de la plantele respective dar din păcate era și odos, care depășea ca talie cultura de grâu. A fost prima dată când am folosit erbicidul Foxtrot®, la doza maximă de 1.1 l/ha…..l-am aplicat pe toată suprafața și buruiana a fost stopată în primă fază și apoi am observat apariția necrozării buruienilor la 14-30 de zile de la aplicare. Dacă infestarea cu odos nu am fi oprit-o la timp, nu stiu dacă am fi putut vinde producția de grâu. A salvat situația la momentul respectiv. Recomand produsul Foxtrot®.”

    ”Avem încredere în compania FMC, iar în strategia noastră de tratamente produsele de la FMC ocupă un loc de frunte”, a mărturisit domnul Novac la finalul interviului.

    Pentru mai multe detalii despre erbicidul Foxtrot®, accesati site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentanților de vânzări FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.

    FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor. Spiritul inovator al companiei americane s-a născut în anul 1883, când fondatorul său, John Bean, crea în California prima mașină de aplicat pesticide. În prezent, FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, investind resurse importante în noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate.


    Te-ar mai putea interesa

    Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță temperaturi scăzute, dar și vijelii și căderi de grindină

    Ultimele știri

    Fusilade Forte, de la Nufarm, a distrus buruienile din solele de floarea-soarelui lucrate de Biță Răcman Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre