• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenția APIA pentru vaci de carne în 2021: condiții, rase eligibile, acte necesare, plăți

  Roxana Dobre -

  Subvenția APIA pentru vaca de carne în 2021: condiții, rase eligibile și acte necesare. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut publice condițiile de eligibilitate în care fermierii pot încasa sprijinul cuplat zootehnic pentru taurinele din rase carne.  Regulile pentru crescători au fost publicate luni 1 martie și în Monitorul Oficial prin Ordinul pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi pentru anii 2021 și 2022. Față de anii anteriori, la plată nu mai intră tineretul bovin, ci doar vacile care au cel puțin o fătare și taurii pentru montă. A fost păstrată plata și pentru metiși.

  Ce subvenție pot încasa fermierii cu vaci de carne

  Sprijinul cuplat zootehnic este cea mai importantă subvenție pe care o poate încasa, per cap de animal, un fermier care crește vaci de carne. Această subvenție se plătește anual de către APIA în baza unei cereri unice de plată și documentelor care atestă existența animalelor în fermă și rasa acestora.

  Ce schimbări sunt la subvenția pentru vaca de carne în 2021

  Față de anii anterior, sprijinul cuplat la vaca de carne vine cu o modificăre în 2021. Pentru perioada de tranziți până la noua Politică Agricolă Comună – PAC, vor fi eligibile la plată numai taurinele adulte. Nu mai intră la plată tineretul bovin.

  Rasele de vaci de carne intră la subvenția APIA

  Rasele de vaci de care care beneficiază de subvenții APIA sunt incluse pe o listă. La cele mai multe dintre ele, Registrul Genealogic, ”cartea de rasă” este gestionat de o asociație care coordonează și un program de amelioare a acestei rase în România.

  Iată lista cu rasele de vaci de carne eligibile la SCZ:

  Câte vaci de carne trebuie să ai ca să primește subvenție APIA

  Subvenția cuplată pentru taurinele din rase de carne se plătește pentru un efectiv de animale de minimum 10 capete eligibile și maximum 250 de capete vaci de carne, inclusiv, pe beneficiar, în exploataţii cu cod ANSVSA.

  Ce vârstă trebuie să aibă vacile de carne ca să primească subvenție

  La SCZ vaca de carne, animalele din exploataţia cu cod ANSVSA pentru care beneficiarul solicită subvenția trebuie să aibă vârsta de maximum 12 ani la data limită de depunere fără penalizări, respectiv maximum 6 ani taurii de reproducție, la termenul-limită de depunere a cererilor unice fără penalizări.

  Condiții pentru sprijinul cuplat la vaca de carne

  În afară de condițiile de efectiv minim-maxim și de vârsta animalelor, la sprijinul cuplat pentru vaca de carne se mai cer și următoarele condiții:

  Cât se plătește subvenție APIA pentru vaca de carne

  În Campania 2020, SCZ pentru vacile de carne au avut un cuantum de 185 euro/cap de animal. Subvenția se calculează conform plafonului aprobat anual de Guvern care se împarte la numărul de capete eligibile.

  În afară de SCZ, ce alte subvenții se mai plătesc la vaca de carne

  Pe lângă sprijinul cuplat fermierii care cresc vaci de carne mai încasează și ANT 8 – Ajutor Naţional Tranzitoriu – Schema decuplată de producţie, specia bovine care în Campania 2019 a avut un cuantum de 69,1109 euro/cap.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Oficial APIA – anunț pentru fermieri despre subvențiile la plată pentru acest an Au început plățile APIA pentru subvențiile ANT pe hectar la culturi în teren arabil Ministerul Agriculturii a dublat bugetul alocat pentru ajutorul de stat în sectorul animalelor

  Ultimele știri

  Zucchini, dovlecei şi plăcintar BIO, made in România UE nu sprijină financiar transportul de animale vii și recomandă abatoarele de fermă Carmen Avram: ”Domnul ministru Oros, nemaivăzutul, a fost prins cu 3 minciuni”