• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Îmi asum răspunderea în fața fermierilor că nu am reușit să obțin despăgubirile de secetă! Lupta pentru a pune agricultura în ofensivă continuă, și mai îndârjit!

    Vlad Macovei -

    Este un eșec pentru reprezentanții mediului asociativ al fermierilor că nu am reușit să impunem, în buget, pentru moment, despăgubirile de secetă. Punct. Să nu ne ascundem după deget. Sunt un om ca orice altul, cu păcatele lui, dar eu nu sunt un laș și nu fug niciodată de răspundere. Evident, nu este vina noastră, este vina politicienilor care au rămași muți și surzi la argumentele agriculturilor. Dar este răspunderea noastră. Sau mai precis, este răspunderea mea, pentru că nu vreau să vorbesc decât în numele meu.

    Poate aș fi putut face lucrurile bine, comunicarea mai de impact, poate ar fi trebuit să vorbesc cu mai mulți politicieni în încercarea de a-i convinge, poate ar fi trebuit să mai bat mai tare pentru dumneavoastră. Eu am făcut totul cu inima și gândul la fermieri, la succesul acestui demers. Am vrut să dau un exemplu, să dezmorțesc lucrurile, să provoc reacții, și cred că am reușit. Indiferența politicienilor, comoditatea lor, inflexibilitatea prost înțeleasă, toate acestea înseamnă insulte la adresa fiecăruia dintre dumneavoastră.

    Dar repet, orice lider, orice reprezentant al dumneavoastră, oricine pretinde că vorbește în numele fermierilor, astăzi trebuie să vină în fața agricultorilor și să își asume responsabilitatea pentru acest eșec. Prea multe au fost lașitățile, jumătățile de măsură, blaturile, abureala. De asta s-a pierdut această bătălie. Și acum, când este momentul să ne asumăm răspunderea, eu făcând-o deja, alții, în culmea ipocriziei, acum vor să protesteze, când nu mai e nimic, practic, de făcut.

    Această bătălie este pierdută, punct. Asta nu înseamnă că fermierii au pierdut și lupta în totalitate, dimpotrivă. Este o oportunitate pentru a se limpezi apele. Pentru a discuta și implementa o strategie, pentru a vedea ce vreți, fiecare dintre dumneavoastră, indiferent de organizația de fermieri din care faceți parte.

    Asociația Forța Fermierilor, o organizație nou înființată, a preluat din mers conducerea acțiunilor pentru reprezentarea intereselor fermierilor loviți de secetă. Mici sau mari. De la finalul lunii ianuarie și până acum, am făcut destule, dar nu e momentul să ne lăudăm cu nimic, astăzi, acum.

    Însă nu uitați, dragi fermieri, că atunci când eu și participanții la pichet, protestam în fața ministerului, și când încă se mai putea face ceva prin ieșit în stradă, unii propuneau măsuri alternative, la cafele cu Oros. Este decizia lor de ce nu au venit alături de noi, îi privește, aș vrea, dacă se poate, doar să nu fie ipocriți, așa cum ziceam, și să bifeze acum o frăsuneală prin fața unor Prefecturi, doar ca să dea bine în fața membrilor.

    Este momentul responsabilității, al autoevaluării, al smereniei în fața tuturor fermierilor pentru acest eșec. Este momentul zero. Lupta continuă, împreună vom pune agricultura în ofensivă. Ceea ce pot să vă asigur, dragi fermieri, că această asumare a responsabilității înseamnă, pentru mine, că mă voi implica și mai puternic, și mai eficient, în lupta pentru drepturile dumneavoastră, pentru interesele dumneavoastră legitime.

    Așa înțeleg eu să îmi asum responsabilitatea pentru eșecul reprezentanților mediul asociativ în a impune, în buget, pentru moment, despăgubirile de secetă. Vă mulțumesc pentru încredere, vă mulțumesc pentru încurajări, vă mulțumesc pentru că sunteți alături de Asociația Forța Fermierilor! Sunt atâtea lucruri de îndreptat și de dezvoltat în sectorul agroalimentar… E nevoie de unitate și solidaritate! Avem treabă, vom învinge!


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd