• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  De ce au anvelope albe unele tractoare și combine agricole?

  agrointeligenta.ro -

  Anvelopele albe ale utilajelor din mai multe ferme au atras atenția în mediul online, fermierii întrebându-se unde sunt făcute fotografiile, dar și care este secretul din spatele anvelopelor albe la tractoare și combine. Dacă vizitați ferme private și de stat rusești în timpul iernii, veți afla secretul din spatele acestei practici, dar și alte măsuri menite să protejeze mașinile agricole, informează Agroportal24h.cz.

  În fotografii apărute pe internet și preluate și de Agri.bg, se pot vedea anvelopele tractorului în culoarea albă. De ani de zile, în Rusia a fost un obicei să se îngrijească în mod special de echipamentele agricole, astfel încât acestea să aibă o viață mai lungă. Condițiile dure din timpul iernii i-au determinat pe agricultori să respecte întomai o serie de reguli în cazul utilajelor depozitate în aer liber.

  În fermele vegetale, multe tractoare și combinele sunt utilizate sezonier – câteva luni pe an. Regulile pentru depozitarea pe termen lung a mașinilor agricole sunt explicate în manualele de utilizare ale mașinilor agricole, iar în cazul Rusiei a fost elaborat  un regulament special în acest sens.

  Încă din era sovietică, în fermele rusești exista un manual intitulat „Reguli pentru depozitarea tractoarelor, autoturismelor și a mașinilor agricole în fermele colective și de stat”. Acest ghid a fost înlocuit ulterior cu Regulamentul GOST 7751-2009 care a intrat în vigoare în 2011 (în locul celui din perioada sovietică).

  Ghidul russc este recunoscut la nivel internațional și, pe lângă Rusia, este aplicat în Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Ucraina și în unele părți din Moldova.

  Manualul tehnic include instrucțiuni pentru protejarea motorului și a șasiului mașinilor, precum și a anvelopelor care sunt scumpe și necesită îngrijire specială. Puteți citi, de exemplu, că un tractor cu roți (sau combine de recoltat) trebuie întreținut în timpul depozitării pe termen lung și așezat pe suporturi speciale sub punțile față și spate, astfel încât pneurile să nu fie încărcate.

  Conform regulamentului, acest lucru reduce presiunea anvelopelor cu până la 70% din valoarea nominală / de funcționare. De asemenea, se recomandă spălarea roților și acoperirea suprafeței anvelopelor cu un amestec de protecție împotriva luminii – cum ar fi var, ceară etc. De aici provine culoarea albă a anvelopelor tractorului în timpul iernii.

  Se evită astfel ca, sub influența luminii solare puternice, anvelopele unui tractor sau ale combinei să își piardă proprietăți importante: rezistența și flexibilitatea, mai ales.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Utilajele furate de la ferma din Timiș au fost găsite. Cele două tractoare și discul – ascunse într-o pădure! Lege nouă pentru înmatricularea și circulația tractoarelor! ITP și omologarea la RAR – obligatorii! Tractor Of The Year 2021. Marele câștigător: Massey Ferguson 8S.265 – Tractorului Anului 2021

  Ultimele știri

  Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată! Valentin Popa: ”Oameni buni, treziți-vă! Ați dat pământul la străini pe 300 kg/ha redevență!”