• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Spune adio buruienilor dificil de combătut din culturile de cereale păioase, cu pachetul comercial de erbicide GRANSTAR® SUPER + DISCOVERY®, de la FMC

    Adrian Radu -

    Concurența buruienilor în culturile de cereale păioase poate aduce pierderi de până la 40% din recoltă și de asemenea poate influența foarte mult puritatea semințelor și implicit calitatea recoltei (ex. buruieni precum Polygonum Convolvulus – hrișca, Gallium Aparine – turița, Veronica arvense – șopârlița, Veronica hederifolia – doritoare, Capsela bursa pastoris – traista ciobanului, Convolvulus arvensis – volbura, Cirsium arvense – pălămida sau Matricaria spp. – mușețelul).

    În condițiile climatice ale acestui an agricol, combaterea buruienilor din culturile de cereale păioase prezintă o importanță mult mai mare decât de obicei, deoarece o mare parte din buruieni au răsărit încă din toamnă (în special Veronica spp.), iarna blândă ajutându-le să vegeteze în continuare, ajungând într-un stadiu avansat de vegetație la desprimăvărare. Acest lucru presupune erbicidarea de urgență a culturilor de cereale păioase, imediat ce condițiile din câmp o permit, astfel încât concurența buruienilor să fie eliminată cât mai rapid.
    Orice întârziere a lucrării de erbicidat permite avansarea buruienilor în stadii de vegetație în care combaterea acestora se face mult mai greu, fiind necesară aplicarea erbicidelor la doze maxime, ceea ce presupune cheltuieli suplimentare. Din fericire, compania FMC are soluția salvatoare: pachetul de erbicide Granstar® Super + Discovery® (pentru 2.5 ha), la un raport calitate – preț foarte bun, ce poate fi aplicat de la înfrățit și până la apariția completă a frunzei stindard.

    Erbicidul GRANSTAR® SUPER (tifensulfuron metil 25% + tribenuron metil 25%) este deja foarte cunoscut și apreciat de fermierii profesioniști. Acesta se aplică în post-emergență la culturile de cereale păioase și combate peste 70 de specii de buruieni cu frunză lată. Formularea sa „granule solubile” îmbunătăţeşte dispersia substanţei active în soluţia de stropit, reduce reziduurile de pe pereţii rezervorului şi numărul de spălări ale acestuia după efectuarea erbicidării.

    Erbicidul Granstar® Super lasă terenul liber de buruieni pentru culturile următoare din cadrul rotaţiei (cartof, sfeclă sau floarea-soarelui), culturi pentru care combaterea buruienilor cu frunză lată este dificilă. De asemenea, aplicarea erbicidului Granstar® Super nu prezintă restricţii pentru culturile care urmează în rotaţie: rapiţă, culturi succesive de porumb şi/sau soia.

    Discovery® (marcă înregistrată Adama) este un erbicid ce conține fluroxipir ca substanță activă și este utilizat în pachet cu erbicidul Granstar® Super, pentru lărgirea spectrului de buruieni (ex. volbura, veronica și samulastra de floarea soarelui rezistentă la Express™ sau imi) și pentru o combatere superioară a turiței la infestări puternice, sau aflată în faze avansate de creștere. Specialiștii companiei FMC recomandă utilizarea erbicidului Discovery® în doză de 600 ml/ha în combinație cu erbicidul Granstar® Super în doza de 40 g/ha.

    Pentru mai multe detalii despre erbicidul Granstar® Super, accesați site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentanților de vânzări FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.

    FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor. Spiritul inovator al companiei americane s-a născut în anul 1883, când fondatorul său, John Bean, crea în California prima mașină de aplicat pesticide. În prezent, FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, investind resurse importante în noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Fermierii care vor avea săptămâna aceasta subvențiile APIA în conturi

    Ultimele știri

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Prețul grâului și porumbului de pe stoc și din noua recoltă în portul Constanța