• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  Guvernul a aprobat un nou ajutor pentru fermieri! Sprijinul – până la 100.000 euro/exploatație!

  Roxana Dobre -

  Guvernul României a aprobat un nou ajutor pentru fermieri, sprijinul prin Agro IMM Invest putând să ajungă până la 100.000 euro/exploatație. Executivul aprobat în ședința care a avut loc miercuri, 10 martie, un subprogram de sprijin pentru fermieri în cadrul programului IMM Invest – Agro IMM Invest, cu un plafon de un miliard de lei. Acesta la funcționa pe modelul IMM Invest, prin acordarea de garanţii de stat în favoarea fiecărui beneficiar participant în program care solicita finantare pentru nevoile curente de lucru sau pentru realizarea de investiții.

  ”Astăzi s-a aprobat Programul IMM-Invest, prelungirea pentru 2021, care include și programul Agro Invest destinat fermierilor. Anul trecut când am implemnetat IMM Invest au fost mai multe probmele și am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermieri, cu un plafon de un miliard de lei. Înțeleg că suma este deja solicitată și dacă va fi un succes cum a fost și IMM-Invest vom avea grijă să suplimentăm suma”, a anunța premierul României la finalul ședinței de Guvern.

  Proiectul aprobat de Guvern poate fi consultat aici: Proiect-AGRO-IMM-INVEST-2021

  Proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie – IMM Invest România, precum şi pentru modificarea şi completarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, aprobată prin art. II din OUG 42/2020 a fost introdus pe ordinea de zi a Executivului și a primit aprobare.

  ”Subprogramul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar AGRO IMM INVEST constă în acordarea de garanţii de stat în favoarea fiecărui beneficiar participant în program care solicita finantare pentru nevoile curente de lucru sau pentru realizarea de investiții. Grantul acordat întreprinderilor mici şi mijlocii, întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie, precum și fermierilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar include și o componenta nerambursabila de maximum 10% din valoarea finantarii garantate, cu condiția încadrării în plafonul de 120.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii, 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, respectiv 800.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar”, se arată în textul documentului.

  Daniel Constantin: ”Agro Invest se dovedește a fi și un program de salvare”

  Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii și membru în Comisia de Agricultură în Camera Deputaților este de părere că Agro Invest s-a dorit a fi un program complementar altor măsuri, un program care să creeze plus valoare prin investiții, dar se dovedește a fi și un program de salvare.  ”Am dorit să venim cu un program care sa elimine povara garanțiilor, știut fiind faptul că e dificil să garantezi un credit cu terenul agricol, iar alte garanții lipsesc de multe ori. De asemenea, am dorit sa ușurăm rambursarea, venind cu posibilitatea de a plăti rate doar de două ori pe an. Eventual după recoltare sau după vânzarea producției. Mă bucură faptul că am reușit să venim în sprijinul fermierilor și cu un grant – ajutor de stat – de 10% și cu o perioada de grație mai mare”, a declarat Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii și membru în Comisia de Agricultură în Camera Deputaților, pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

  Acesta mai spune că inițial Guvernul a dorit să faciliteze procesul investițional pentru agricultori, adică achiziția de teren, de utilaje sau construcții. ”În acest moment se dovedește că este o plasă de siguranță, o salvare a fermierilor după un an secetos și mai ales da posibilitatea a avea o campanie agricolă mai ușoară! Sper ca fondurile de garantare și băncile să operaționalizeze rapid procesul de acordare a garanțiilor și creditelor! Îi mulțumesc ministrului de finanțe de la acea vreme, Florin Cîțu că a înțeles imediat necesitatea acestui program și a promovat Ordonanța de urgență”, a mai punctat fostul ministru.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Formo – brânza fără lapte, a reușit să strângă o finanțare record pentru creșterea producției Jean Ionescu, Corteva Agriscience: ”Atât în România cât și în Republica Moldova, suntem furnizorul numărul 1 pentru fermieri” Mihai Solomei, director general Al-Dahra Agricost: Toți fermierii – mici și mari, împreună. Politicile trebuie gândite pentru toți fermierii!

  Ultimele știri

  Ce se întâmplă cu evenimentele agricole de toamnă și iarnă? Decizia CNSU pentru desfășurarea manifestărilor! Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată!