• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE

 • Ziua Porumbului 2021 de la Vezendiu, jud. Satu Mare – LIVE VIDEO

  Ziua Porumbului 2021 are loc astăzi, joi – 16 septembrie, la Vezendiu, în județul Satu Mare. Fermierii se reunesc și în acest an în cadrul evenimentului de câmp organizat în mod tradițional de compania Promat Tășnad în colaboare cu companiile Agroind Cauaceu și Agrotex Carei.

  Trio-ul de companii Promat Tășnad, Agroind Cauaceu și Agrotex Carei organizează anual trei evenimente majore în zona de nord-vest a țării, ”Ziua grâului”, ”Ziua rapiței” și ”Ziua porumbului”. Platforma dedicată culturii de porumb este organizată de către echipa Promat Tășnad, în coordonarea administratorului companiei, Cristian Moldovan, și a directorului tehnic, ing. Marian Coneac.


  Investiții care cresc productivitatea unei ferme

  Roxana Dobre -

  Agricultura de precizie și soluțiile digitale în agricultură pot crește veniturile fermierilor, cu 50%, până la 100%. Pe lângă îmbunătățirea rentabilității și productivității unei ferme, există și posibilitatea de a monitoriza toate activitățile de pe câmp dintr-o locație centrală, iar acest lucru simplifică mult munca pe teren.

  Soluțiile digitale sunt singurele instrumente care pot crește profitabilitatea fermei într-un timp scurt

  Digitalizarea agriculturii aduce beneficii în primul rând pentru fermieri, deoarece previne pierderea triplă din cursul anului, înainte și după recoltare. Cu ajutorul soluțiilor digitale, câștigurile pot crește între 50 și 100%.

  Prima etapă are loc în timpul planificării producției și implică pierderi de îngrășăminte și produse de protecție a culturilor. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că fermierii nu dispun de date precise privind calitatea solului și nevoile reale ale culturilor, pentru a calcula în mod optim datele necesare. În această etapă, utilizarea software-ului de gestionare a fermei poate reduce pierderile cu până la 30%.

  Ȋn a doua etapă a producției agricole, cea mai mare provocare a fermierilor este evaluarea momentului în care trebuie aplicate practicile agrotehnice. În această fază, fermierii au pierderi între 20 și 40% din randament, în fiecare an. Un software de gestionare a fermei, cum este AGRIVI, monitorizează condițiile meteorologice și alți factori și avertizează utilizatorii atunci când se confruntă cu riscuri precum vremea rea, dăunători și boli. Din această cauză, fermierii își pot ajusta rapid planurile și pot lua decizii pe baza faptelor și a situației din câmp, în timp real.

  În perioada de după recoltare, fermierii pierd în timpul vânzării produselor. Tot mai mulți comercianți și consumatori finali solicită rapoarte de trasabilitate care trebuie să includă date precum valoarea nutrițională a produselor, modul în care au fost cultivate și tratate sau din ce domeniu provin. Informațiile exacte pot fi oferite doar de fermierii care folosesc platforme digitale în procesul lor de producție și, pe de altă parte, oferă clienților garanția că merită să plătească mai mult.

  În era digitală, gestionarea unei ferme, fără urmărirea tuturor activităților, este ca și cum ai conduce o mașină legat la ochi. Avantajele pe care un software de gestionare a fermei le aduce sunt recunoscute de fermierii din întreaga lume și există o cerere tot mai mare pentru soluții precum cele de la AGRIVI. Un software de gestionare a fermei ajută la preluarea controlului complet asupra activităților agricole, dar și la analiza tuturor ȋncasărilor și cheltuielilor, astfel încât un fermier să-și poată identifica punctele slabe și să aducă îmbunătățirile corespunzătoare, ȋn timp util.

  În timp ce investițiile tradiționale în echipamente agricole aduc ROI în 7-10 ani, platforma AGRIVI de gestionare a fermei aduce ROI începând cu primul sezon operațional. În întreaga lume, există fermieri care și-au crescut rentabilitatea afacerii cu peste 100%, cu ajutorul acestei soluții. Fermierii români pot beneficia, de asemenea, de utilizarea software-ului AGRIVI, acesta fiind disponibil și în limba română.

  AGRIVI este una dintre cele mai importante companii din industria de software de gestionare a fermelor la nivel mondial și are o bază de date cu cele mai bune practici pentru peste 200 de culturi – fructe, legume, cereale și alte plante.


  Aplicația Agrointeligența

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Utilajele furate de la ferma din Timiș au fost găsite. Cele două tractoare și discul – ascunse într-o pădure! Cartarea solului – o investiție pe termen lung. AGROFORCE, un nou serviciu care ține costurile de producție în frâu! Jurnaliștii de la Farmer din Polonia au venit în România pentru un serial de reportaje la recoltat

  Ultimele știri

  Ce se întâmplă cu evenimentele agricole de toamnă și iarnă? Decizia CNSU pentru desfășurarea manifestărilor! Alertă ANM emisă astăzi! Ploi peste 40 l/mp, vânt puternic și căderi de grindină până sâmbătă! Decizie subvenții APIA! Crescătorii de animale care sunt penalizați la plată!