• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Un urs a dat iama în oile dintr-o gospodărie! Oamenii din sat sunt îngroziți!

  Ramona Dascălu -

  Ursul a făcut ravagii într-un sat din România! Nu mai puțin de 7 oi și un miel a omorât ursul, după ce a intrat în miez de noapte în gospodăria unui sătean din satul Fântânița, comuna Miceștii de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud. Nu a lipsit mult însă ca și gospodarul să dea nas în nas cu ursul, care a trecut nestingherit chiar prin fața casei acestuia.

  Vecinii sunt îngroziți de cele întâmplate și se tem să nu rămână și ei fără animale. Potrivit spuselor unei vecine a gospodarului rămas fără oi, ursul a intrat în curtea omului, a rupt porțile unei anexe și a dat iama între ovine. A omorât în total șapte oi și un miel. Pe una a mâncat-o la lumina unui stâlp de iluminat public, iar pe alta pe pragul unei case părăsite din apropiere. Tragedia putea fi cu atât mai mare, cu cât gospodarul a intrat în casă cu câteva clipe înainte ca ursul să-i ajungă pe verandă.

  ”Azi noapte, undeva între ora 11 și 12, a venit ursul la vecinu’, la Mihai Lăcătuș. A intrat înainte la alt vecin, dar câinele a lătrat, nici nu a avut ce lua de acolo, așa că a mers la Mihai. A rupt porțile, după ce a văzut că nu poate intra pe geamul pe care l-a spart, și a dat atacul. Omul avea acolo 10 oi și cinci miei (…). Nu a realizat ce a fost. După ce a intrat în casă, nu a durat mult și a auzit gălăgie, iarăși. Chiar la el pe verandă. Bine că nu a ieșit atunci. Că pe urmă a văzut dâra de sânge. Ursul mai luase o oaie și a trecut prin fața ușii lui. Vă dați seama dacă ieșea, că îl putea nenoroci și pe el? Pe la ora 2 noaptea, a sunat la poliție, la 112, că i-am spus să  sune, că oile îi sunt cipate, și e 5 milioane jumătate oaia, să fie despăgubit”, a declarat Viorica Păcurar pentru bistrițeanul.ro.

  Dârele de sânge de pe zăpadă arată că după ce a mâncat două oi, ursul s-a întors în pădure. ”L-a sunat și pe șeful fondului de vânătoare, dar și el și nevasta-sa aveau telefoanele închise. Bine, nici până la ora asta nu a venit să vadă care e situația. Pe o oaie a târât-o și a mâncat-o pe pragul unei case părăsite, din apropiere. Pe la 4 și ceva, Mihai și cu soțul au luat tractorul și au mers să facă o tură, să vadă dacă le găsesc pe celelalte oi. Au mai găsit două oi moarte. Deci în total i-a omorât șapte oi și un miel. Două oi și patru miei au fost găsiți în viață, și acum de dimineață ne-au sunat ciobanii de la Delureni că o oaie a ajuns la ei. Ursul a plecat spre pădure, că s-au văzut dârele de sânge pe zăpadă”, a mai povestit săteanca.

  Femeia susține că dacă ar fi fost lumină pe uliță, ursul poate nu ar fi mai avut curaj să intre în curtea omului. Să ne lase primarul măcar iluminatul public să funcționeze. Că poate nu făcea ravagii dacă era lumină. Că și așa noi îl plătim. Mai mult, să facă contract cu PROTAN-ul, ca să preia animalele moarte în astfel de cazuri. I-au zis la Mihai că nu pot chema PROTAN-ul, că nu este contract, și trebuie să plătească, tot el, intervenția. Păi omul și așa e distrus. Că asta îi era toată averea. Stă cu animalele moarte în remorca tractorului. A anunțat și medicul veterinar, că toate îi erau înregistrate. Să sperăm că măcar îl despăgubește cineva pentru ceea ce a pățit. E groaznic. Și noi ne temem acum pentru oile noastre”, a mărturisit Viorica Păcurar.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Dublarea amenzilor pentru fermieri a fost respinsă de parlamentari Orhidee mai frumoase cu o pastilă. Truc de la florărese Lege în vigoare: Amenzi pentru tăierea nucului din curte fără autorizație

  Ultimele știri

  Ajutor COVID bovine 2021: condiții, documente, sume și plăți Brandul Pioneer® aniversează 95 de ani ca lider în agricultură! Cooperativa Agricolă Gheorghe Doja și-a deschis magazin în centrul orașului Slobozia