• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Program pentru siloz. Corteva a lansat un proiect dedicat culturii de porumb siloz în România

  agrointeligenta.ro -

  Progamul pentru Siloz – dezvoltat de Corteva Agriscience. Compania anunță o premieră pe piața de agribusiness din România. Sub sloganul ”Energie premium pentru generațiile viitoare”, programul este dedicat culturil de porumb pentru siloz și se va desfășura în două cunoscute ferme din România.

  ”Știm că silozul este principala cheltuială a unei ferme zootehnice si că prioritatea dumneavoastră principală este să obțineți acea energie de calitate superioară din silozul de porumb. Până acum, Corteva nu a fost un jucător important în această piață, dar opțiunea companiei de a aloca resurse (genetică, oameni, servicii, inoculanți etc) vine într-un moment oportun, în care accentul se pune din ce în ce mai mult pe optimizarea ciclului economic din fermă și prin schimbarea direcției către livrarea de produse finite cu valoare adaugată”, a declarat despre proiect Valentin Mihai – Category Marketing Manager Porumb & Soia în cadrul Corteva Agriscience România și Moldova.

  Noul proiect lansat de Corteva a început deja prin implementarea în două ferme-pilot (Unic Prod Com, localitatea Oltenița, județul Călărași și Afiliu Trans, comuna Amaru, județul Buzău) a unui program de testare și monitorizare a tehnologiilor de cultură precum și a proceselor care stau la baza realizării unui siloz de calitate.

  ”Practic, ne dorim să optimizăm și să îmbunătățim intreg ciclul de producție de la semănat la însilozare. Astfel, am construit o echipă formată din specialiști agronomi care să acopere fiecare zonă importantă pentru producția zootehnică a țării”, mai precizează Valentin Mihai.

  Porumb siloz după recoltare

  Portofoliul de hibrizi pentru siloz Pioneer® al companiei Corteva

  PR31Y43 – Regele de necontestat al silozului

  PR31Y43 este hibridul numarul 1 în preferințele fermierilor italieni, caracterizându-se printr-o excelentă capacitate de producție precum și un raport boabe:masa vegetală de 1:1.

  Un hibrid de tardiv, 590 FAO, cu 138 – 145 zile perioada de vegetație (de la răsărire la maturitatea fiziologică) de tipul dentat, cu o stabilitate bună și cu un profil agronomic superior.

  Este hibridul ideal pentru cei care doresc producția maximă de masă verde la hectar cu cea mai înaltă calitate (raport boabe masa vegetală 1:1), își manifestă maximum de potențial productiv în medii de cultură cu fertilitate ridicată și disponibilitate bună a apei, dar oferă rezultate excelente chiar și la niveluri de fertilitate mediu-scăzute.

  P2088 – Vârful calității silozului

  P2088 este un hibrid tardiv, de FAO 600 având 140 – 146 zile perioada de vegetație (de la răsărire la maturitatea fiziologică), fiind cea mai performantă “fabrică” de energie datorită perioadei lungi de vegetație, fiind capabil să realizeze cantități excepționale, atât de masă verde, cât și amidon. Este hibridul cu cea mai mare producție de substanță uscată pe hectar din România.

  P8688 – Perfect pentru cultura dublă

  P8688 este un hibrid extratimpuriu din grupa FAO 250 ce se pretează foarte bine culturii duble, după cereale păioase dar și rapiță. Face parte din gama hibrizilor M3, un nou brand al companiei Corteva, ce aduce hibrizi înalt productivi și stabili de tipul DENT la această grupa FAO foarte timpurie. Practic prin acest lucru se urmărește ridicarea valorii energetice pe hectar prin prezența amidonului “moale” ce se găsește în stuctura cariopselor de tip DENT ale porumbului, dar și a calității în ceea ce privește randamentul de absorbție și asimilare a amidonului de către animale.

  P0268 – Vedetă și în fermele din Franța

  P0268 este un hibrid de porumb de FAO 420, fiind cel mai cultivat hibrid pentru siloz în Franța. Este caracterizat de productivitate excepțională în boabe.

  P0725 – Cel mai cunoscut din portofoliul Corteva

  P0725  este deja cel mai cunoscut hibrid pentru siloz din portofoliu nostru, face parte din grupa hibrizilor tardivă, FAO 520. Rezultatele fabuloase de peste 85 t/ha obținute anul acesta vorbesc pentru acest hibrid, fiind garanția unei profitabilități ridicate.


  Te-ar mai putea interesa

  Victorie a Asociației Forța Fermierilor! Măsură pentru achiziția de utilaje agricole, introdusă în PNS! Se fură echipamentele de irigat direct din câmp. Fermier: ”Dacă primiți oferte, cereți o factură!” Insecticidul Mavrik de la Adama – fără dăunători în rapiță sau cereale păioase!

  Ultimele știri

  ANI: Pășuni comunale atribuite de consilieri locali unor membri de familie Alertă în Giurgiu: Două focare de PPA în doar 2 zile. Alte 100 de îmbolnăviri active la porci mistreți! ANM astăzi: Ploi abundente de 80 l/mp până miercuri. Județe sub alertă!