• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANSVSA: Animalele de pe cele 11 nave plecate din România au ajuns la destinație!

  Angelica Lefter -

  Animalele plecate din România au ajuns la destinație! Cele 11 nave cu animale pentru export din România, care au plecat din Constanța pentru a ajunge în Golful Persic, cu ruta prin Canalul Suez, au ajuns la destinație, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  Este vorba despre trei nave care au plecat în perioada 16 – 18 martie 2021, din portul Constanța, având la bord un efectiv total de 24.310 ovine și 371 de bovine au ajuns în porturile de destinație: Aqaba, în Iordania (2 nave) și Jeddah, în Arabia Saudită (1 navă), în intervalul 30 – 31 martie.

  Potrivit informării, și alte 3 nave care au plecat pe data de 19 martie 2021, din portul Constanța, având la bord un efectiv total de 26.627 de ovine și 472 de bovine au ajuns în porturile de destinație: Aqaba, în Iordania (1 navă) și Jeddah, în Arabia Saudită (2 nave), în intervalul 31 martie – 4 aprilie.

  ”Alte 5 nave care au plecat în perioada 23 – 24 martie 2021, din portul Constanta, având la bord un efectiv total de 54.790 de ovine și 770 de bovine au ajuns în porturile de destinație: Aqaba, în Iordania (1 navă) și Jeddah, în Arabia Saudită (4 nave), în intervalul 2 – 5 aprilie”, spun oficialii ANSVSA.

  Pentru a monitoriza situația animalelor aflate la bordul navelor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a colaborat cu operatorii economici și organizatorii transporturilor celor 11 nave, Comisia Europeană și autoritățile competente ale țărilor din vecinătate, respectiv: Egipt, Liban, Libia, Siria, Iordania, Israel, Turcia și Cipru.

  Până la această dată, celula de criză constituită de ANSVSA în urma incidentului din Canalul Suez, a centralizat informațiile primite de la comandanții a 7 nave, conform cărora procentul de mortalitate înregistrat a fost în medie de 0,22% (fiind cuprins între 0,09 – 0,35%).

  ”Pe măsură ce vor sosi și alte informații privind animalele de pe celelalte 4 nave, acestea vor fi centralizate și vor fi făcute publice”, promit autoritățile.

  Toți operatorii economici care intenționează să desfășoare pe viitor activități de comerț cu animale vii, sunt atenționați că ANSVSA a modificat procedurile în direcția intensificării verificărilor privind suplimentarea cantităților de furaje și apă cu minim 25 %.

  De asemenea, autoritatea anunță că, având în vedere debutul perioadelor cu temperaturi ridicate, este necesar să se țină cont că la transportul rutier la temperaturi de peste 30°C este obligatorie creșterea spațiului destinat animalelor cu 10%.

  Totodată, în ceea ce privește transportul maritim, la o temperatură mai mare de 35°C este obligatorie creșterea spațiului destinat animalelor cu 15%, separarea animalele cu coarne de cele fără coarne și obligativitatea prezenței unui medic veterinar pe tot parcursul călătoriei până la destinația finală.

  CITIȚI ȘI: ANSVSA: Navele cu animalele exportate din România – în drum spre destinație! Canalul Suez este deblocat!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Zucchini, dovlecei şi plăcintar BIO, made in România Ferma de familie ajunsă în anul 2021. Luptele fermierului Florin Platon, răzeșul care lucrează terenul bătăliei de la Podul Înalt 28 aprilie – termen urgent la APIA pentru ajutorul de stat în sectorul animalelor

  Ultimele știri

  UE nu sprijină financiar transportul de animale vii și recomandă abatoarele de fermă Carmen Avram: ”Domnul ministru Oros, nemaivăzutul, a fost prins cu 3 minciuni” Ministrul Adrian Oros, întâlnire cu Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, David Muniz