• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvențiile APIA care trebuie să intre la plată în următoarele zile

    Roxana Dobre -

    Subvențiile APIA care intră la plată în zilele următoare sunt cele aprobate recent de Guvern și publicate în Monitorul Oficial. Schemele la care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) poate demara autorizarea plăților sunt cele de Ajutor Național Tranzitoriu pentru sectorul vegetal, pentru sectorul ovine/caprine și pentru bovine. Pentru toate aceste scheme, plafoanele alocate îmn 2021 au fost publicate în Monitorul Oficial.

    Plata Ajutoarelor Național Tranzitorii – ANT poate începe la APIA de săptămâna viitoare, sumele alocate fermierilor fiind în vigoare de joi și vineri, când plafoanele au fost publicate în Monitorul Oficial. Agenția poate demara autorizările la plată, luni – 19 aprilie.

    APIA este pregătită să înceapă plățile pentru crescători și fermieri atât a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT-uri) pe hectar, sector vegetal dar și pentru crescătorii de ovine/caprine și bovine, aferente Campaniei 2020. Din informațiile obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, APIA a stabilit deja cuantumurile pe hectar și cap de animal aferentele schemelor care urmează să intre la plată de luni. Menționăm că aceste cuantumuri au fost recalculate săptămâna aceasta.

    Plăți pentru sectorul vegetal – lista schemelor care intră la plată

    Fermierii care așteaptă plățile pe hectar, achitate din bugetul de stat, au alocate 43.974.445 de euro repartizate pe mai multe scheme, în funcție de cererile depuse și scheme solicitată în cererea unică din 2020. Astfel, pentru vegetal fermierii urmează să primească următoarele scheme și sume:

    -ANT 1 Culturi în teren arabil: 5,9866 euro pe hectar;
    -ANT 3 Cânepă pentru fibră: 5,6065 euro pe hectar;
    -ANT 4 Tutun: 790,5778 euro pe hectar;
    -ANT 5 Hamei: 181,3022 euro pe hectar;
    -ANT 6 Sfeclă de zahăr: 32,1580 euro pe hectar.

    Plăți pentru sectorul zootehnic: oierii primesc 2,2553 euro/cap de ovină-caprină

    Sectorul zootehnic beneficiază de un plafon pentru speciile ovine și caprine în sumă de 19.475.763 de euro, conform plafoanelor publicate vineri 16 aprilie în Monitorul Oficial. Oierii urmează să primească pentru oile din exploatații 2,2553 euro/cap de animal. 

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris despre acest subiect și când plafoanele au fost aprobate în ședință de Guvern. Despre acest subiect citiți aici: Guvern: Subvențiile pentru ovine – aprobate! APIA poate începe plata către oieri!

    În anul 2019 oierii au primit un cuantum de 4,7157 de euro pe cap de animal adică 22,397 de lei/cap de animal, astfel că pentru 2020 suma plătită oierilor scade mai mult de jumătate adică cu 2,4517 de euro pe cap de animal. Conform unui proiect de hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020, plafonul aferent plăţii pentru crescătorii de ovine și caprine pentru anul de cerere 2020 este în limita sumei de 19.475.763 de euro, în echivalent 94.895.655 de lei, care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2021.

    Plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii se fac în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 323 din 1 octombrie 2020.

    Despre calculele făcute de oieri pe cap de animal privind cuantumul din 2020, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Surse: ANTZ ovine/caprine – 2,26 euro pe cap de animal!

    Crescătorii de vaci primesc o plată simbolică pe cap de animal

    Așa cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat în numeroase articole, crescătorii de vaci primesc în acest an o plată simbolică pe cap de animal, de 1 euro pentru vacile de carne și circa 2 lei pentru tona de lapte. Aceste cuantumuri urmează să fie completate cu restul sumelor alocate pentru plățile ANTZ 7 și ANTZ 8 care vor fi plătite sub formă de Ajutor COVID astfel încât să fie eliminați de la plată fermierii care beneficiază de data istorică nu mai dețin animale în exploatații.

    Astfel, conform unui comunicat remis vineri de MADR către Agrointeligența-AGROINTEL.RO, Guvernul a aprobat plafoanele aferente plăţilor pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, în limita sumei de 1.758.265 de euro, respectiv 8.567.147 de lei în echivalent, care se distribuie astfel:

    a) 445.128 de euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;
    b) 1.313.137 de euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne.

    Crescătorii de vaci urmează să primească de mâine 1,0343 de euro pe cap de animal pentru vacile de carne și 0,4213 euro pe tona de lapte.

    Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat în premieră cum se tranformă scheme pentru vaci în 2021, plata pentru 2020. Despre acest subiect puteți citi aici: Plata ANT bovine: Minim 1 euro/vacă – ACUM și 35 euro/vacă – se achită în maxim 2 luni!


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”