• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Plăți reluate de astăzi la APIA! Ce subvenții se deblochează pentru fermieri în perioada următoare

  Roxana Dobre -

  Se reiau plățile pentru fermier. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) începe autorizarea la plată a subvențiile după mini-vacanța de Paște iar primele sume către fermieri vor fi transferate către aceștia chiar de marți, 4 mai. În luna mai beneficiarii de subvenții așteaptă două plăți importante care urmează să fie deblocate, schema pentru Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) achitată din bani europeni și ajutorul de stat pentru creșterea animalelor, care se plătește din bugetul național.

  APIA a reluat de astăzi plățile pentru fermieri, autorizările către aceștia intrând în circuitul ”normal” după o pauză de patru zile datorată Sărbătorilor Pascale. Potrivit șefului APIA, Adrian Pintea, funcționarii agenției au reînceput atât activitatea de preluare a cereriilor unice pentru campania 2021 dar și de autorizare la plată pentru campania 2020. Conform celor care recente date centralizate la nivelul APIA, la 27 aprilie, în conturile fermierilor au fost achitate deja subvenții în cuantum de 2.296.158.692 euro, acumulate atât pentru plata în avans dar și cea finală pentru care autorizările se încheie la 30 iunie.

  Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Șeful APIA: Subvențiile care au ajuns în conturi până acum

  Două scheme așteptate de fermieri pentru luna aprilie

  Pe lângă autorizările la schemele care se cunosc deja, atât în sectorul vegetal cât și cel zootehnic, la agenția de plăți se pregătesc două plăți noi pentru care fermierii așteaptă banii. Este vorba despre plata pentru Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) pentru care au fost aprobate plafoanele în ședința de Guvern din 28 aprilie, și publicate în aceeași zi în Monitorul Oficial. În prezent APIA calculează cuantumurile pentru plățile pe hectar privind aceste schemele legate de producție. După cum Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat în premieră, șeful APIA a declarat că plățile pot începe din data de 16 mai, după ce pe 15 mai expiră termenul până la care agricultorii care cultivă cartofi de sămânță și hamei pot duce documentele care vin în completarea cererii unice depusă în Campania 2020 pentru Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV).

  Despre anunțul șefului APIA citiți aici: Șeful APIA anunță când intră la plată sprijinul cuplat pentru sectorul vegetal

  În plus, APIA mai are de achitat și ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor, bani ce ajung la asociații pentru susținerea procesului de ameliorare și menținerea Registului Genealogic. Cele mai recente plăți au fost efectate de către APIA pentru serviciile prestate în luna noiembrie 2020 astfel că asociațiile mai au de încasat o ”restanță” pentru luna decembrie și primele 4 luni din anul 2021.

  Asociațiile de fermieri au transmis în luna aprilie prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO un mesaj de avertizare pentru ministrul agriculturii, prin care anunțau că dacă nu se achită de urgență ajutorul de stat, adeverințele pentru subvenții care sunt eliberate de asociații nu vor mai fi lucrate.

  Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Achitați restanțele, altfel nu se mai eliberează adeverințele APIA! Avertisment pentru Ministerul Agriculturii!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Acuzațiile curg la Iecea Mare: Primarul a vrut să îi ”planteze” pestă porcină africană în ferma de suine! Cum vor schimba eco-schemele modul în care încasează fermierii subvențiile APIA Șef APIA: Depunerea cererii unice continuă încă 25 de zile cu penalizări din subvenții de 1% pe zi

  Ultimele știri

  Prima tranșă de motorină din România a ajuns în Rep. Moldova. Fermierii, ajutor de 18,46 litri/ha Iarba tăiată – îngrășământ pentru pomi. Aplicare și beneficii Rețetă de îngrăşământ cu sare amară pentru roşii mai gustoase