• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MEZONIR 340 WG și RUMEZO 200 SE – erbicide postemergente pentru o cultură de porumb fără buruieni. De la Innvigo AGRO!

    agrointeligenta.ro -

    Portofoliul Innvigo AGRO include în acest sezon două noi erbicide care completează oferta de produse pentru combaterea buruienilor din culturile de porumb. Cele două produse noi – MEZONIR 340 WG și RUMEZO 200 SE asigură înlăturarea eficientă a unei game complexe de buruieni!


    MEZONIR 340 WG este un erbicid selectiv pentru combaterea în postemergenţă a buruienilor graminee şi a buruienilor cu frunză lată, anuale şi perene la porumb.

    Conţinut în substanţe active: mesotrione 240 g/kg +nicosulfuron 80 g/kg +rimsulfuron 20 g/kg.

    Produsul este un erbicid complex care conține un amestec de 3 substanțe active, cu aplicare în postemergență, selectiv pentru cultură de porumb, cu acţiune sistemică. MEZONIR 340 WG conține 3 substanțe active: mesotriona care acţionează ca inhibitor al sintezei de carotenoizi, nicosulfuron și rimsulfuron, care acţionează prin inhibarea biosinteza enzimei acetolactat sintetaza (ALS). Mesotriona provoacă distrugerea clorofilei şi duce la etiolarea/albirea frunzelor la buruienile sensibile, iar nicosulfuronul și a rimsulfuronul inhibă sinteză aminoacizilor cu lanț ramificat și prin urmare a proteinelor, ceea ce duce la stoparea creșterii și dezvoltării buruienilor.

    MEZONIR 340 WG este preluat prin frunze în principal și prin rădăcini în secundar, și este translocat rapid în întreaga plantă. Primele simptome sunt vizibile la scurt timp după tratament, urmate de decolorarea treptată a plantelor. Buruienile mor complet după 10-25 zile de la tratament. Utilizați produsul atunci când buruienile se află în faza de 1-8 frunze.

    MEZONIR 340 WG acționează cel mai eficient pe buruienile anuale care se află în stadiul de 2-3 frunze (buruieni dicotiledonate) și în stadiul de 3-5 frunze (buruieni monocotiledonate). Pirul târâtor ar trebui să aibă în momentul tratamentului 5-7 frunze (15-25 cm). Dacă există riscul de dezvoltare a buruienilor termofile, de exemplu, zârna, iarba-bărboasă, știrul, produsul trebuie aplicat imediat după apariţia lor.

    Doze recomandate:

    1. Utilizarea produsului individual: 0,5 kg/ha
      Buruieni sensibile: zârna Chenopodium album), ridiche sălbatică (Raphanus raphanistrum), samulastra de rapiță (Brassica spp.), știr (Amaranthus spp.), busuioc sălbatic (Galinsoga parviflora);
      Buruieni mediu sensibile: iarba-bărboasă (Echinochloa crus-galli), trei frați pătați (Viola tricolor), sugel (Lamium spp.), spanac sălbatic (Chenopodium album), lipicioasa (Galium aparine), mușețel (Chamomilla spp.), traista-ciobanului (Capsella bursă-pastoris), pungulița (Thlaspi arvense);
    2. Utilizarea produsului în doză de 0,5 kg/ha în amestec cu adjuvantul Asystent+ în doză de 0,1L/ha
      Buruieni sensibile: iarba-bărboasă(Echinochloa crus-galli), spanac sălbatic (Chenopodium album), zârna Chenopodium album), mușețel Chamomilla spp.), ridiche sălbatică (Raphanus raphanistrum), samulastra rapiței (Brassica spp.), știr (Amaranthus spp.), traista-ciobanului (Capsella bursă-pastoris), punguliță (Thlaspi arvense), busuiocul dracului (Galinsoga parviflora).
      Buruieni mediu sensibile: trei frați pătați(Viola tricolor), sugel(Lamium spp.), lipicioasa(Galium aparine).

    Perioada de aplicare: Produsul trebuie aplicat după apariţia buruienilor, în faza de 2-8 frunze de porumb (BBCH 12-18). Volumul soluție de stropit 200-300 l apă/ha.

    RUMEZO 200 SE este un erbicid selectiv postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate, anuale şi perene la porumb.

    Conţinut în substanţe active: mesotrionă 200 g/l

    Produsul este un erbicid selectiv cu acţiune sistemică, aplicat foliar formulat ca suspo-emulsie. Produsul este preluat în principal de frunze și suplimentar de rădăcinile buruienilor și transportat rapid în întreaga plantă, inhibând creșterea și dezvoltarea acesteia. Substanța activă mezotriona, este clasificată ca inhibitor al carotenoidelor, ca urmare a distrugerii clorofilei, manifestată prin etiolarea/albirea frunzelor. Primele simptome de acţiune ale substanței active sunt vizibile după 5-7 zile de la efectuarea tratamentului. Distrugerea buruienilor are loc după aproximativ 14 zile. Conform clasificării HRAC, substanța activă mezotriona aparține grupei F2, după modul de acţiune. Produsul trebuie aplicat după apariţia buruienilor, în faza de 2-6 frunze. Eficiența optimă se obține atunci când majoritatea buruienilor se află în stadiul de 4 frunze.

    Doza recomandată:  0,6 -0,75 l/ha

    Spectru de combatere: trei frați pătați (Viola arvensis), sugel (Lamium purpureum), traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), spanac sălbatic (Chenopodium album), ventrilica (Veronica persica), ardeiul broaștei (Polygonum persicaria), hrișcă urcătoare (Polygonum convolvulus), știr (Amaranthus spp.), lipicioasa(Galium aparine), samulastra rapiței (Brassica napus).

    Cum se aplică? Produsul RUMEZO 200 SE este destinat utilizării cu pulverizatoare autopropulsate sau cu un pulverizator de câmp pe tractor. Erbicidul trebuie utilizat în faza de 2-8 frunze de porumb (BBCH 12-18).Cantitatea recomandată de apă: 200-300 l/ha.

     

    Portofoliul de erbicide la porumb al companei Innvigo AGRO cuprinde și următoarele produse:

    Pentru combaterea buruienilor graminee și unele dicotiledonate

    Pentru combaterea gramineelor și dicotiledonatelor anuale și perene:

    Ce avantaje are erbicidarea postemergentă

    Erbicidarea postemergentă are câteva avantaje din care specialiștii Innvigo AGRO enumeră:

    Innvigo AGRO prin specialiștii companiei oferă fermierilor soluţii complete la costuri corecte pentru toate culturile agricole de cereale, rapiță, porumb, floarea-soarelui, cartofi, sfeclă de zahăr, măr produse cu eficacitate dovedită în tehnologii agricole care se pot adapta la schimbările climatice, problemele specifice din culturile fermei, asigurând fermierilor o bună protecție a plantelor.

    Achiziționând produse Innvigo AGRO, beneficiați de produs gratuit 5 sau 10% în funcție de produsul achiziționat pe baza de Voucher 2021– prin programul de marketing care răsplătește fermierii ce utilizează produsele companiei. Pentru mai multe detalii contactați responsabilii de vânzări Innvigo AGRO.

    Roiban George
    Director Marketing si Dezvoltare
    Innvigo AGRO


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat” Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi