• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Samsarul Șaban Regep Genghis care a țepuit sute de crescători de ovine – după gratii!

  Roxana Dobre -

  Samsarul de ovine Șaban Regep Genghis din Hârșova – arestat preventiv după ce a ”uitat” să plătească animalele achiziționate de la mai mulți crescători de animale. Numai într-un singur dosar,  cercetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița prejudiciul se cifrează la peste 160.000 de lei. Șaban Regep Genghis este deja cunoscut printre fermieri și chiar Agrointeligența-AGROINTEL.RO i-a avertizat pe oieri încă din 2018 că ”țeparul” a lăsat mai multe ferme fără banii pentru munca lor.

  În luna aprilie, polițiștii bistrițeni comunicau că un bărbat din Hârșova, județul Constanța, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce în anul 2018 ar fi achiziționat circa 280 de oi de la un bărbat din Căianu Mic, pe care nu le-ar fi achitat, prejudiciul cifrându-se la peste 72.000 lei.

  “În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate a reieșit faptul că bărbatul, în cursul anului 2018, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, l-ar fi indus în eroare pe un bărbat din Căianu Mic, de la care ar fi cumpărat 279 de oi și nu ar mai fi achitat contravaloarea stabilită, respectiv suma de 72.540 de lei”, se arăta într-un comunicat din luna aprilie, transmis de IPJ Bistrița-Năsăud. La acea vreme urma ca procurorii să dispună o măsură preventivă asupra acestuia, citat de Gazeta de Bistrița. La acea vreme urma ca procurorii să dispună o măsură preventivă  asupra acestuia.

  La o luna distanță, anchetatorii au cerut arestarea preventivă a constănțeanului, căruia nu doar bărbatul din Căianu Mic i-a căzut în plasă, ci și alți crescători de animale, acțiuni pe care acesta le-a întreprins în anii care au urmat. Măsura preventivă a fost admisă de Judecătoria Bistrița și a rămas definitivă după contestația formulată de constănțean și respinsă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

  Prejudicii uriașe pentru fermierii din mai multe județe 

  Potrivit procurorilor, constănțeanul Șaban Regep Genghis nu a acționat în acest mod doar în Bistrița-Năsăud, ci și în alte județe din țară, având același mod de operare, astfel că prejudiciul este clar mult mai mare decât cel estimat de procurori până în acest moment, care rețin în documentul prin care propun instanței arestarea preventivă a bărbatului, doar fapte din 2020.

  Deși avocații au încercat să-l scape de gratii pe constănțean, judecătorii nu i-au dat nicio șansă, fiindcă, spun aceștia, probele deținute de anchetatori sunt suficient de puternice și indică faptul că bărbatul ar fi comis infracțiunile. “Astfel, din analiza actelor de la dosarul penal reiese că, în speță, nu există nicio cauză care împiedică punerea în mișcare a acțiunii penale, prev. de art. 16 C.pr.pen., față de inculpat fiind pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută și sancționată de dispozițiile art. 244 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod Penal (17 acte materiale).

  Referitor la condiția existenței probelor din care să rezulte suspiciunea rezonabilă care inculpatul a săvârșit infracțiunea de care este acuzat, judecătorul reține că și aceasta este îndeplinită în prezenta cauză.

  Cu titlu preliminar, trebuie precizat că pentru a stabili dacă în cauză se poate reține «presupunerea rezonabilă» că inculpatul a săvârșit faptele de care este acuzat, judecătorul trebuie să prelucreze datele existente și care constituie rezultatul cercetărilor efectuate, iar pe baza deducțiilor și raționamentelor logice să stabilească dacă se poate admite în mod prealabil, drept posibil și real, ca persoana față de care se efectuează urmărirea penală a săvârșit faptele. (…)

  În cauza dedusă judecății, probele administrate până în prezent sunt suficient de puternice pentru a naște o suspiciune rezonabilă că inculpatul a avut intenția direct de a înșela persoanele vătămate.

  Faptele în discuție au fost recunoscute și asumate de către inculpat, acesta arătând că intenționează să se împace cu părțile vătămate și să le achite prejudiciile cauzate.

  Contrar celor susținute de apărătorii inculpatului, faptele comise de acesta întrunesc elementele de tipicitate a infracțiunii de înșelăciune, care au constat în acțiuni repetate de inducere în eroare a persoanelor vătămate, deci din acțiuni frauduloase de amăgire, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase. Astfel, din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că există probe și indicii temeinice care conturează suspiciunea rezonabilă că inculpatul Șaban Regep Genghis, reprezentant al PFA XX cu sediul în oraș Hârșova, strada XX, județul Constanța și în calitate de cumpărător, având rezoluție infracțională unică a indus în eroare mai multe persoane vătămate de pe raza județului Bistrița-Năsăud, respectiv din loc. Gledin, Sântioana, Albeștii Bistriței și Sebiș, prezentându-le în mod fals că intenționează să le achite prețul stabilit în urma achiziționării de ovine în termen de 5-7 zile lucrătoare, suma totală cifrându-se la 160.444 lei.

  Constatăm că acesta și-a format o adevărată îndeletnicire de a înșela proprietari de ovine prin același mod de operare, activitatea sa infracțională întinzându-se pe raza mai multor județe din țară. (…)

  Ca atare, raportat la gravitatea faptelor, la rezultatul produs, la modul și circumstanțele în care au fost comise, la numărul mare de persoane, la prejudiciul cauzat acestora, dar și restul datelor ce caracterizează persoana inculpatului, privarea de libertate a acestuia apare ca fiind necesară pentru înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică, pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului penal și pentru prevenirea săvârșirii unei alte infracțiuni. (…)

  În opinia noastră singura modalitate de a-l împiedica pe inculpat să mai comită fapte de natură penală este privarea sa de libertate”, arată judecătorul de drepturi și libertăți în încheierea penală, acesta precizând totodată că măsura preventivă aplicată este proporțională cu faptele comise de constănțean.

  Decizia Tribunalului Bistrița aici: http://portal.just.ro/112/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19000000000192308&id_inst=112

  Despre țepele samsarului din Constanța, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a avertizat fermierii în mai multe articole, încă din 2018: OIERI, FERIȚI-VĂ DE ACEST SAMSAR! A înșelat zeci de fermieri: PREIA MIEII ȘI APOI NU MAI TRIMITE BANII!

  Comunitatea oierilor fierbe: ”Am mers și am depus plângere la Poliție!”

  SFATUL UNUI AVOCAT pentru OIERII ÎNȘELAȚI: ”Nu mai așteptați! DEPUNEȚI URGENT PLÂNGERE LA POLIȚIE!”

  ȚEAPA ”ȘABAN” – ACUM ȘI CU BOVINE! Crescător de animale, ÎNȘELAT CU 18.000 DE EURO!

  OIER DISPERAT: Nu-mi pot trata copilul bolnav pentru că SAMSARII NU-MI DAU BANII PE OILE VÂNDUTE!

  În ce lux trăiesc samsarii care dau țepe oierilor din România!


  Te-ar mai putea interesa

  Platforma pentru micii producători de legume – încă un proiect eșuat al Ministerului Agriculturii Avans APIA 2021: Prima listă cu 39.623 de fermieri – transmisă ASTĂZI la plată! Avans APIA 2021. Lista cu subvențiile în curs de plată pentru suprafață și animale

  Ultimele știri

  93,76 euro pe cap de bovină – subvenția ANT pe care o primesc crescătorii din Bulgaria Se pregătește un nou sprijin pentru fermieri în afară de ajutorul de minimis și ajutorul de stat Șeful APIA: Fermierii care lucrează pământul au dreptul să încaseze subvențiile, nu proprietarii!