• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Produsele FMC sunt prezente la loturile de cereale de la SCDA Lovrin

    Adrian Radu -

    FMC România a participat în acest an la cea de-a VI-a ediție a evenimentului „Ziua Câmpului de Cercetare – Dezvoltare”, organizat de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, județul Timiș. Portofoliul FMC este foarte bogat și divers, în ceea ce privește produsele de protecție și nutriție a plantelor, îndeosebi a culturilor de cereale păioase. Pentru lotul demonstrativ de grâu organizat împreună cu SCDA Lovrin, consilierii tehnici FMC au selectat din portofoliul companiei cele mai potrivite soluții, pentru obținerea unei culturi de grâu sănatoase și profitabile.

    Erbicidul Omnera®, un produs complex, cu 3 substanțe active, care controlează tot spectrul de buruieni cu frunză lată din cultura de cereale păioase, inclusiv pe cele mai dificil de combătut, cum ar fi: veronica, volbura, turița ori samulastra de floarea-soarelui rezistentă la Express™ sau la imazamox.

    Este formulat OD, o formulare nouă, care ajută la o aderență mai bună a produsului pe suprafața frunzei și o penetrare mai rapidă a acesteia, ceea ce se traduce printr-o eficiență sporită și mult mai rapidă”, a explicat Cătălin Viziru, Director de Marketing în cadrul companiei FMC România și Republica Moldova.

    Deoarece în cultură au fost prezente și buruieni graminee, în special Avena fatua (odosul), a fost aplicat erbicidul antigramineic Foxtrot®, în doza de 1 l/ha. Erbicidul Foxtrot® 69 EW este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor, conține un safener și este selectiv pentru culturile de cereale păioase, atât grâu, cât și orz.

    Pentru controlul bolilor, în portofoliul companiei FMC găsim mai multe produse: fungicidul Riza® 250 EW, un produs pe bază de tebuconazol, Impact®, un fungicid ce conține substanța activă flutriafol, sau produsul Azaka®, un fungicid ce conține substanța activă azoxistrobin – responsabilă pentru prelungirea perioadei de vegetație, acel efect de “stay green”, ce aduce culturilor atât un spor de producție, cât și un spor de calitate.

    În cultura de grâu sunt prezenți de obicei și dăunători precum: ploșnița cerealelor (Eurigaster spp, Aelia spp sau Halyomorpha halys) sau gândacul bălos (Lema melanopa) iar pentru controlul acestora se poate aplica insecticidul Vantex® din portofoliul companiei FMC, singurul insecticid din piață cu substanța activă din gamma-cihalotrin. Insecticidul Vantex® este o formulare CS, adică microcapsule în suspensie, conferind astfel produsului o rezistență mai bună la spălare și persistență la temperaturi ridicate.

    Concomitent cu produsele de protecția plantelor, au fost aplicate și produse pentru nutriție ale acestora și anume: biostimulatorul SeaMaxx® (extract de alge marine + N, P, K și microelemente) – în doza de 1,5 lt/ha și fertilizanții Vertex® și Foliar Extra®. „Biostimulatorul SeaMaxx® este un produs cu un conținut ridicat de extract de alge marine și un complex de macro și microelemente. Acest produs poate fi utilizat atât în stadiile cheie de creștere ale culturii, cât și în momentele când aceasta trece printr-un stres, acesta putând fi cauzat de înghețuri târzii, alternanțe mari de temperatură sau băltiri și secetă”, a completat Catalin Viziru.

    Pentru o aprovizionare complexă și rapidă a plantelor, atât cu macro cât și cu microelemente și pentru menținerea unei bune stări de vegetație și sănătate a plantelor de cultură a fost aplicat la primul tratament fertilizantul foliar Vertex®, în doza de 3 lt/ha, iar la cel de-al doilea tratament a fost aplicat produsul Foliar Extra®, în doză de 2 lt/ha.

    Aflați mai multe detalii despre produsele FMC pentru culturile de cereale, care vă pot aduce un spor de producție și un spor de calitate în videoclipul de mai jos:


    Te-ar mai putea interesa

    Soluții antiîngheț pentru pomii fructiferi. Recomandările ing. Marius Roman Preț viței în viu la centrele de colectare, în funcție de rasă și greutate Familia Moraru a investit în prima fermă pentru creșterea tradițională a puilor în aer liber

    Ultimele știri

    Ajutor de stat pentru fermierii care au pierderi din cauza prețului mic la cereale Alertă meteo de ploi, rafale de vânt și precipitații mixte până joi seara Rasa de găini Rhode Island: caracteristici, producție de ouă, îngrijire