• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Gigi Nețoiu, fermierul ajuns după gratii în ”Dosarul Transferurilor”: 2000 de hectare în arendă, se plângea de excesul controalelor

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Numele lui Gigi Nețoiu este în aceeași măsură asociat cu fotbalul, cât e și cu afacerile în viticultură și cu cele din industria cărnii. Probabil că astăzi, din spatele gratiilor, afaceristul condamnat în ”Dosarul Transferurilor” se gândește că mai bine ar fi rămas în agricultură decât să se lege la cap…și la mâini, cu lumea întortocheată a sportului cu balonul rotund.

  Gheorghe Nețoiu și-a clădit imperiul în viticultură și vinificație alături de cea mai cunoscută parteneră a sa nu doar de afaceri, ci și de viață:  Luchi Georgescu. La separarea celor doi, ”doamna Vincon” a rămas  singura stăpână peste afacerea reprezentată de 1.580 de hectare de viţă de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi, 11 crame, printre care Paradis şi Beciul Domnesc, trei depozite pentru produse finite şi trei platforme industriale pentru condiţionarea şi îmbutelierea vinului, a vinarsului şi băuturilor spirtoase şi a oţetului. Vincon a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 30 mil. euro, ceea ce înseamnă aproape o zecime din valoarea pieţei vinului, evaluată la 350 mil. euro.

  La ieșirea din acționariatul Vincon Distribution, Nețoiu s-a înțeles tacit cu fosta partneră de viață, el rămând jurist în firmă până în octombrie 2012, când a intrat în campania electorală pentru un loc de deputat pe listele PP-DD. Aceeași despărțire s-a făcut și în compania de mezeluri Meda Prod 98.

  Tot din agricultură, Nețoiu a continuat să facă bani din exploatarea a circa 2.000 de hectare arendate în județul Dolj, activitate ce a stârnit o oarecare tensiune în zonă. În 2007, sătenii din localitatea Cetate erau supărați-foc că tranzacțiile cu terenuri ale lui Nețoiu ar fi gonit un investitor străin cunoscut în zonă, Michel Arricau.

  În agricultură și la Parlament

  Odată ajuns pe scaunul de parlamentar de pe listele PP-DD, Gigi Nețoiu a ținut morțiș să facă parte din Comisia pentru agricultură, probabil considerând că este domeniul la care se pricepe cel mai bine. Chiar și așa, colegii din comisie nu l-au văzut de prea multe ori la ședintele de lucru, așa că și activitatea sa parlamentară a rămas în urmă.

  A cerut sprijin pentru irigații

  Înainte de a migra (de a se întoarce, de fapt), la Partidul Social Democrat, Nețoiu s-a aflat mai multe luni în Opoziție, de unde a și penalizat Guvernul USL cu o întrebare și o interpelare politică. El s-a adresat premierului Victor Ponta, cerându-i socoteală pentru excesul controalelor efectuate de autoritățile de stat în sectoarele economiei, inclusiv în cel al alimentației publice. Investitorul i-a cerut și ministrului Daniel Constantin să sprijine irigațiile în agricultură, subvenționând prețul la apă. Reprezentantul Guvernului i-a răspuns însă că acțiunea propusă ar putea fi aplicată doar prin modificarea Codului fiscal.

  Ceea ce l-a adus pe fermierul Gheorghe Nețoiu în spatele gratiilor nu a fost dragostea pentru pământ, ci pasiunea pentru fotbal. Fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, cercetat în ”Dosarul Transferurilor”, a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  FURIOUS, PATRICIA ȘI FAUSTO – trei hibrizi RWA de floarea-soarelui pentru toți fermierii! ROVENSA își extinde afacerile de biocontrol prin achiziția Grupului AGROTECNOLOGIA! Nu ratați pe 31 octombrie! Agrointeligența Summit 2019: Balul Fermierilor, deschis de conferința “100 de soluții pentru viitorul satului românesc”

  Ultimele știri

  Gheorghe Vlad, CATAR: Primarii să se implice și să facă achiziții de legume pentru cauze sociale! Gest de recunoștință al unui fermier față de medicii care luptă cu noul coronavirus! Alexandru Csokaci: ”Mi s-a interzis să mai adap animalele în râul Crișul Repede! Renunț la ele, nu le pot ține fără apă!”

  Căutare în articole