• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un fermier a investit 40.000 de euro în creșterea animalelor, dar a pierdut toată investiția din prima zi!

    Angelica Lefter -

    Cum a reușit un bărbat să piardă 40.000 de euro înainte de a începe afacerea în agricultură pe care voia să o pună pe picioare. Povestea pare ruptă dintr-un film, însă ce s-a întâmplat este pură realitate!

    Vasile Bodnar din localitatea Hitiaș, județul Timiș, a vrut să înceapă o afacere cu vaci de carne și a reușit să achiziționeze, din Austria, 17 vaci din rasa Aberdeen Angus, pentru a dezvolta o adevărată fermă pe care urma să o administreze fiul acestuia, Alexandru.

    Vaci de 40.000 de euro, dispărute fără urmă

    Din păcate, bucuria viitorului fermier a fost scurtă.  A pierdut într-o clipă vacile pentru care a plătit circa 40.000 de euro, imediat după ce acestea au ajuns în țară, a spus bărbatul pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    ”Am achiziționat 16 vaci și un tăuraș din rasa Angus, vaci de carne. Eu voiam să îi fac o fermă fiului meu, erau singurele vaci pe care voiam să le am, dar nu am avut parte de ele. Am dat 2.150 de euro fără TVA pe cap de vacă, iar pe tăuraș 2.500 de euro. Imediat ce au ajuns din Austria, neavând fermă, le-am adus pe o pășune din capătul grădinii mele, primită de la primărie, care era îngrădită cu gard electric. Sâmbătă, în jurul orei 10:00 au ajuns din Austria, au dat jos întâi tăurașul, apoi vacile în 2 tranșe. Prima tranșă au făcut o tură de gard electric, iar când am coborât tura a doua, au intrat direct în gard, au rupt gardul electric și au fugit.”, a declarat Vasile Bodnar.

    20 de săteni și pompierii nu au reușit să scoată animalele din râpa în care au ajuns

    Toate eforturile de recuperare au fost în zadar. Jandarmeria și Poliția nu au vrut să se implice în acest proces, însă proaspătul fermier a primit sprijinul pompierilor și al sătenilor, dar fără succes.

    ”Am încercat cu circa 20 de oameni, pe la marginea satului, prin râpe, pe unde erau picate sau ascunse. Au devenit agresive, s-a lăsat întunericul. Înainte de a se înnopta am sunat la 112, au venit 3 pompieri cu o scară cu o mașină de teren, cum să le scoată din râpă? Au ieșit ele singure. M-a sunat cineva astăzi dimineață (n.r. 29 iunie) și mi-a spus că sunt 5 vaci în satul vecin, în Racovița, la un fermier. M-am dus acolo, erau 5 vaci la fermierul respectiv, el are vaci de lapte, două au fugit când a încercat să le închidă în grajd cu alte vaci, iar alte 3 am zis să le las acolo până se mai adaptează, să nu se sperie și să fugă din nou. Un alt vecin din satul meu m-a sunat că este una la el. La fel, m-am dus, așa era, dar nici pe aceasta nu am adus-o acasă”, a menționat timișeanul pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO

    Vacile din rasa Angus, aduse din Austria, au devenit agresive din cauza drumului lung și a căldurii excesive

    Vasile Bodnar spune că vacile au fost foarte agresive din cauza drumului lung, de peste 9 ore. El a declarat că este imposibil ca animalele să aibă o problemă deoarece au fost alese personal, erau foarte pașnice în Austria.

    ”Eu am mers în Austria, am un frate cetățean austriac, eu le-am ales, am pus mâna pe ele. Am sunat și le-am spus ce s-a întâmplat și mi-au spus că de la transport, din cauza căldurii au reacționat așa. Sâmbătă le-am adus, dar astăzi, marți, nu am recuperat practic nimic. Astăzi a venit la mine un medic veterinar și mi-a spus că ele au stat încordate și în încercarea de a se menține în mașina respectivă, probabil că au fost legănate, au suferit ceva neurologic, dar se vor calma și își vor reveni după ceva vreme”, a menționat bărbatul.

    Apel către alți fermieri din zonă: ”Dacă vedeți vaci asemănătoare, contactați-mă urgent!”

    Viitorul crescător de animale a făcut chiar și un apel pe pagina de Facebook a fiului său, în speranța că mai sunt fermieri în zonă, în fermele cărora vacile sale Angus ar fi putut poposi.

    ”Daca vedeți vaci asemănătoare cu astea, rasa Angus, contactați-mă urgent – 0766329460. Sunt și maro și negre. Pe razele Hitiaș -Buziaș-Sârbova -Racoviță-Topolovățu mare/mic și restul. Vă rog, distribuiți, sunt pierdute!”, se arată în textul postat pe Facebook.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    ADAMA – alertă la culturile de cereale păioase: boli detectate de stațiile meteo, tratament urgent Hibridul de porumb Jumbo 48 de la Rodbun, potrivit pentru siloz și boabe Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție