• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermier din OUAI Sudiți, a doua zi după articolul Agrointeligența: Suntem la irigat! Ne-au băgat apă pe canal!

  Roxana Dobre -

  Fermierii din OUAI Sudiți sunt astăzi la irigat. În urma articolului publicat ieri de redacția noastră, la nivel local s-au grăbit procedurile pentru alimentarea cu apă a canalului care deservește 5.000 de hectare din județul Ialomița.

  Fermierii au primit apă de la ANIF după ce Agrointeligența-AGROINTEL.RO a tras un semnal de alarmă. Producătorii agricoli care fac parte din Organizația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) Sudiți, lăsați în plină perioadă secetoasă fără irigații, de către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), Ialomița își irigă începând de astăzi, culturile.

  Ionuț Stelian Șincan, vicepreședinte al Organizației Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) Sudiți, cel care a semnalat situația din județul Ialomița, ne-a anunțat fericit că articolul publicat de Agrointeligența-AGROINTEL.RO i-a determinat pe angajații ANIF să dea drumul la apă pentru cele 5.000 de hectare irigabile.

  ”La cam o oră după ce s-a publicat articolul cu semnalul nostru de alarmă, pe Agrointeligența, am primit apă pentru irigat. Nu am fost sunați sau nu ni s-au dat alte explicații de către cei la ANIF, dar cert este că problema s-a rezolvat ”miraculos”. Mulțumesc Agrointeligența pentru implicare și pentru că ne ascultă pe noi fermierii”, a spus Ionuț Stelian Șincan fermierul care deja a început să își irige culturile care aveau nevoie de apă.

  Autoritățile invocau un detaliu legislativ pentru refuzul de a da drumul la apă

  Reamintim că Agrointeligența-AGROINTEL.RO a transmis luni, 12 iulie, situația fermierilor din OUAI Sudiți care așteptau ca ANIF să dea drumul la apă pe canal încă din luna mai. O instalație care deservește circa 5.000 de hectare aparținând Organizației Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) Sudiți stătea fără un strop de apă în timp ce culturile au început deja să sufere în urma secetei și a arșiței din Bărăgan.

  După ce fermierul și-a spus of-ul, Agrointeligența-AGROINTEL.RO a vorbit și cu reprezentantul ANIF Ialomița pentru a afla ce îi împiedică să dea drumul la apă pentru fermieri, în plin perioadă caniculară. Șerban Ionuț, consilier în cadrul instituției ne-a spus că președintele OUAI Sudiți  trebuie să semneze un act adițional, astfel că vina era pasată agriculturilor.

  ”Noi am vorbit cu domnul președinte Tudor Marcel chiar săptămâna trecută. Situația este în felul următor: la noi s-a încheiat un act adițional în care s-a stipulat o mențiune precum că Canalul principal CT 5 pe care li se bagă lor apă pentru canalele CPL 1 și CPL 2 este în curs de reabilitare. Ei nu sunt de acord cu condiția aceasta, dar noi noi avem obiectiv de investiții în zona aceea. Acum se poate da apă dar ei trebuie să vină, mai exact domnul director Tudor, să ne semneze actul adițional că sunt de acord cu această condiție. Ei într-adevăr ne-au dat comenzi de apă dar până nu semnează adiționalul eu nu pot să le onorez comanda. Și domnul Tudor, cu care repet, am discutat săptămâna trecută, a zis că a vorbit cu fermierii din cadrul organizației și ei au ieșit în pagubă pentru că nu am vrut noi să le dăm apă. Dar nu depinde de noi ci de București, obiectivul acela este în curs de reabilitare, este pe investiții canalul respectiv și de aceea nu s-a putut da. Dar dacă el vine și semnează actul adițional și este de acord cu condițiile noastre eu pot să îi dau apă cât mai curând. Până nu semnează acest adițional nu pot să îi dau apă, degeaba face comenzi și solicitări”, a ne-a declarat ieri reprezentantul ANIF Ialomița.

  Cert este că după telefoanele noastre și după publicarea articolului, întreaga procedură de alimentare cu apă s-a rezolvat rapid pentru ca fermierii să poată să își salveze culturile din câmp.


  Te-ar mai putea interesa

  Iarnă în mijlocul primăverii. Meteorologii au emis Cod Roșu de viscol, lapoviță și ninsoare Numărul de găini care pot fi crescute la curte. Mic fermier, sancționat că ”produce disconfort vecinilor” Preț porumb și grâu la final de martie. Oferta care i-a înfuriat pe fermieri

  Ultimele știri

  DNA a arestat un fost deputat! Ar fi încasat fonduri europene pentru o fermă inexistentă Efectul protestului AFF la Bruxelles! Europarlamentarul Eugen Tomac – solicitare oficială pentru sprijinirea fermierilor români Ministrul Mediului – victorie pentru agricultura românească! Ce s-a convenit la întâlnirea Tanczos-Timmermans