• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUA: Ajutoare de 150 de milioane de dolari pentru micii procesatori de carne

  agrointeligenta.ro -

  Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a anunțat că o sumă de 150 de milioane de dolari va fi direcționată ca sprijin pentru micile instalațiile de procesare a cărnii și a păsărilor de curte, pentru a le ajuta să facă față crizei Covid-19.

  Alocarea face parte din planul USDA privind investiții semnificative menite să extindă capacitatea de prelucrare și a crește competitivitatea pe piața de procesare a cărnii și a păsărilor, pentru a face piețele agricole mai accesibile, corecte, competitive și reziliente pentru fermierii americani.

  Acesta este unul dintre câțiva pași cheie pe care USDA îi va face pentru a crește competitivitatea pe piețele agricole, ca urmare a Ordinului executiv al președintelui Joe Biden săptămâna aceasta privind promovarea concurenței.

  USDA American Rescue Plan

  USDA și-a anunțat intenția de a investi 500 de milioane de dolari în fondurile American Rescue Plan pentru a extinde capacitatea de procesare a cărnii și a păsărilor, astfel încât fermierii, fermierii și consumatorii să aibă mai multe opțiuni pe piață.

  Departamentul a anunțat, de asemenea, peste 150 de milioane de dolari pentru instalațiile de procesare mici și foarte mici existente, pentru a le ajuta să treacă peste pandemie, să concureze pe piață și să obțină sprijinul de care au nevoie pentru a ajunge la cât mai mulți clienți.

  USDA a declarat că responsabilizează și ambalatorii de carne, revitalizând Legea privind ambalatorii și stocurile, emițând noi reguli privind etichetele „Produs în SUA” și dezvoltând planuri de extindere a accesului fermierilor la noi piețe, potrivit publicației irlandeze agriland.ie.

  „Pandemia Covid-19 a dus la întreruperi masive atât pentru cultivatori, cât și pentru lucrătorii alimentari și pentru consumatori. A expus un sistem alimentar rigid, consolidat și fragil. Între timp, cei care cultivă, procesează și pregătesc mâncarea noastră câștigă mai puțin în fiecare an într-un sistem care recompensează dimensiunea peste toate celelalte. Pentru a transfera echilibrul puterii înapoi către oameni, USDA va investi în construirea unor piețe mai bune, mai bune și mai echitabile atât pentru producători, cât și pentru consumatori”, a declarat Secretarul de stat pentru agricultură, Tom Vilsack.

  ”Teren de joc” egal pentru toți procesatorii de carne

  USDA a declarat că investițiile în extinderea capacității de procesare a cărnii, împreună cu revizuirea Legii privind ambalatorii și stocurile, vor începe să conceapă condițiile de concurență pentru fermieri și fermieri.

  „Aceasta este o oportunitate o dată la o generație de a transforma sistemul alimentar, astfel încât să fie mai rezistent la șocuri, să ofere o valoare mai mare cultivatorilor și lucrătorilor și să aducă și consumatorilor o paletă accesibilă de alimente sănătoase, produse și obținute local și regional de către fermieri și procesatori”, a adăugat Vilsack.

  Anunțul USDA face parte din angajamentul administrației Biden-Harris de a lupta împotriva monopolizării și de a promova concurența în întreaga economie. În lunile următoare, USDA a declarat că va lua măsuri suplimentare pentru a promova concurența și va face o serie de investiții suplimentare în cadrul „Inițiativei Build Back Better”, axată pe construirea unui sistem alimentar mai bun.

  Monopol în sectorul alimentar

  USDA a anunțat că din cauza concentrării capacității de procesare a cărnii la nivelul unui număr mic de companii, în criza pandemică s-au creat blocaje în lanțul de aprovizionare cu alimente din America.

  Doar câțiva ambalatori de carne, cu câteva facilități mari de procesare, procesează majoritatea animalelor pe care fermierii și fermierii le cresc pentru piața cărnii.

  Potrivit USDA, doar patru mari companii de ambalare a cărnii controlează doar 80% din piața cărnii de vită.


  Te-ar mai putea interesa

  Examen trichineloscopic gratuit. Primăriile pot asigura acest serviciu crescătorilor de porci O româncă a cumpărat ceapă de 123.000 de euro din Polonia și nu a mai plătit-o OUG pentru plafonarea adaosurilor comerciale – prelungire. Lista alimentelor vizate va fi extinsă

  Ultimele știri

  Șeful ANPC: Brânza sărată poate fi vândută direct de pe tarabă, carnea de porc, nu! În Grădina Danei, TVR 1. În solarul de legume al lui Vasile Mătrășoaie Prognoza meteo. Meteorologii au emis un cod galben și anunță o răcire semnificativă a vremii