• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Corteva Agriscience și Symborg – acord privind produsul de fixare a azotului pe bază microbiană

    Roxana Dobre -

    Corteva Agriscience și Symborg, expert în tehnologii microbiologice, au anunțat astăzi, joi 22 iulie ca au încheiat un acord pe mai mulți ani referitor la un produs pe bază microbiană pentru fixarea azotului. Acordul include aproape toate țările europene (cu excepția țărilor nordice și a Olandei) și Israelul. În Europa, acest acord consolidează alianța deja înființată pentru a oferi soluții biologice în Statele Unite, Canada, Brazilia și Argentina.

    Prin acest acord, Symborg oferă o licență exclusivă de distribuție către Corteva pentru bacteria endofitică Metylobacterium simbioticum, care lucrează cu planta prin sombioză, asigurându-i azotul necesar din atmosferă. Corteva își valorifică astfel larga rețea de distribuție, accesul pe piață și capacitățile extinse de cercetare și dezvoltare.

    Corteva va oferi două produse, Utrisha™ N și BlueN™, ambele pentru optimizarea eficienței fertilizării. Această tehnologie disruptivă oferă valoare prin eficiența gestionării integrate a îngrășămintelor în condiții naturale, adaptându-se la nevoile de dezvoltare ale plantelor și contribuind la maximizarea durabilă a potențialului de producție al plantelor de cultură. Această tehnologie va fi disponibilă pentru toate culturile agricole destinate hranei populației.

    „Corteva Agriscience continuă să aducă pe piață soluții noi și inovatoare, oferind produse de origine naturală, care funcționează în complementaritate cu soluțiile noastre convenționale de protecție a culturilor, cum ar fi stabilizatorul de azot Optinyte™. Suntem încântați să colaborăm cu Symborg pentru a extinde și maximiza opțiunile durabile care ajută fermierii să-și îndeplinească obiectivele, conservând, totodată, potențialul de producție și sănătatea culturilor, în condiții de mediu în continuă schimbare”, a declarat Susanne Wasson, Președinte, Crop Protection Business Platform, Corteva Agriscience.

    ”Corteva Agriscience continuă să furnizeze fermierilor soluții noi și inovatoare prin oferta de produse de origine naturală care funcționează în complementaritate cu soluțiile noastre de protecție a culturilor”, a adăugat Igor Teslenko, Președinte Corteva Agriscience Europa.

    Această colaborare reprezintă un nou pas înainte pentru extinderea portofoliului global de produse biologice al Corteva Agriscience, dedicat dezvoltării de produse biostimulatoare, feromonale și de biocontrol, cu performanțe dovedite, previzibile.

    „Acordul semnat consolidează accentul pe care îl punem pe îmbunătățirea eficienței și disponibilității sustenabile a azotului, sporind în același timp potențialul de producție și durabilitatea, în conformitate cu Obiectivele de sustenabilitate ale Corteva AgrisScience 2030.”

    “Scopul companiei Symborg este de a transforma agricultura. Datorită biosoluțiilor noastre inovatoare, îi ajutăm pe cultivatori să abordeze una dintre principalele lor provocări: să combine profitabilitatea și durabilitatea. Consolidarea colaborării noastre cu Corteva Agriscience în Europa este o mare oportunitate de a stimula transferul tehnologiei BlueN™ și de a promova un model mai durabil. Este, de asemenea, un pas important pentru agricultură, societate în general și pentru planetă”, a declarat Jesús Juárez, partener fondator și CEO Symborg.

    Termenii acordului nu au fost dezvăluiți.

    Despre Corteva Agriscience

    Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

    Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube

    Despre Symborg

    Symborg este o companie biotehnologică din sectorul agricol, care ajută fermierii să maximizeze randamentul recoltelor cu resurse minime, contribuind la o agricultură mai durabilă. Symborg dezvoltă, produce și comercializează biostimulatori și biofertilizanți inovatori pentru toate tipurile de culturi și sisteme agricole, crescând eficiența utilizării nutrienților, îmbunătățind consolidarea culturilor, activitatea fiziologică a plantelor și toleranța la stres, optimizând și sporind astfel potențialul de recoltare și calitatea fructelor. Datorită angajamentului său semnificativ față de dezvoltarea cercetării și inovare, Symborg s-a impus ca o companie de top din domeniul agribusiness care livrează soluții biologice. Are în prezent birouri în Spania și Portugalia, Franța, SUA, Brazilia, Mexic, Chile, Peru, Turcia și China.

    Mai multe informații sunt disponibile pe www.symborg.com.

    Urmăriţi Symborg pe Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter and YouTube.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”